Supe, ciorbe
Desi acest tip de supa crema este specific Frantei, adaugarea sherry-ului o apropie mai mult de bucataria spaniola. Amidonul ajuta aici nu neaparat la ingrosarea supei, cat la absorbtia untului.
O supa-crema de legume este intotdeauna o alegere potrivita pentru un pranz de vara. Serviti cu crutoane facute in casa, condimentate dupa gust.
Reteta "Sos de rosii cu smantana" (Supa crema de rosii ca in Banat) face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications i
Ciorba romaneasca traditionala cu pui si legume din belsug. Carnea de pui fiarta o puteti folosi apoi in sandvisuri sau in diferite retete ce necesita pui gatit.
Reteta traditionala de ciorba de fasole, atat de consumata in post, este inspirata aici din bucataria albaneza.
Otetul din vin si ceapa verde cu care se serveste aceasta supa greceasca atenueaza din gustul cremos si dulceag al legumelor si boabelor de linte.
Reteta "Bors de sfecla rosie" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat la restaurantul "Bucatarasul cel dibaci" cu sprijinul agentiei de relatii publice Russenart Co
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Rulati aluatul pe dimensiunea formei de tarta pe care o folositi. Se recomanda formele cu fund detasabil. Coaceti aluatul 10 minute, in gol (cu lant pentru
Intr-o oala de supa, sotati ardeiul gras si ceapa in margarina, pana se inmoaie. Adaugati restul legumelor, apa, cubuletele de supa concentrata de pui, sarea si piperul si aduceti la fierbere. Dati fo
O reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa, cu ingrediente pe care le avem tot timpul la indemana: cartofi, ceapa, telina si lapte.
Fierbeti sfecla rosie pana se inmoaie, aprox. 30 de minute. Pastrati apa in care ati fiert-o. Folosind o pereche de manusi, frecati sfecla pentru a o curata bine, dupa care o taiati in patru. Amesteca
In 25 de minute, pregatiti o salata de toamna delicioasa pentru 4 persoane. Ingredientele principale sunt: morcovi, portocale, masline si... ceapa.
O supa usoara, plina de savoare, care se gateste rapid, mai ales daca folositi ravioli cu branza semipreparat si spanac inghetat. Puteti completa supa dupa bunul plac, de exemplu cu ceapa.
Aceasta reteta este o metoda excelenta de a profita de gustul delicios al merelor coapte fara atata deranj si timp necesar pentru o placinta cu mere.
Intr-o oala mare, la foc mediu, gatiti 5 minute ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei, cu sare si piper. Condimentele trebuie sa se inmoaie, dar nu sa se arda. Adaugati apa (1,5 L), mazarea si ore
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun