Retete traditionale
Se prajeste slanina si deasupra se pun 6-8 oua batute; din ele se face paparada (omleta), care trebuie taiata in bucati, cu furculita. Intr-o oala cu
Se pregateste un aluat simplu din faina, apa si sare care se intinde intr-o foaie nu prea subtire. Se unge foaia cu untura, se ruleaza si se taie rond
Se taie ceapa cubulete si se inabusa in untura. Se taie cubulete mici muschiul de porc, costita si carnaciorii si se pun peste ceapa, la calit pentru
Se pregateste un aluat de taitei: oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine. Apoi se intinde o foaie subtire, se ruleaza
Se face o mamaliga tare din malai. Se prajeste carnatul in untura de porc. Se framanta branza sau se da pe razatoare. Se pune un strat de mamaliga, un
Se pune laptele la fiert. Dupa ce a dat in clocot se adauga smantana si apoi faina in ploaie, amestecand permanent pana se transforma intr-un sos gros
Intr-un bol se pune faina, sarea, bicarbonatul si apa si se framanta pana se obtine un aluat gros. Aluatul obtinut se imparte in 4 bucati egale, care
Se curata cartofii si se dau prin razatoare. Peste cartofi se adauga ouale, faina, sare si piper. Se amesteca toate ingredientele. In uleiul incins se
Malaiul se pune intr-un bol, dupa care se adauga restul ingredientelor. Se amesteca pana se obtine o coca groasa. Se unge tigaia cu ulei apoi se ia ca
Intr-un bol se toarna faina, se adauga apa si sare, iar apoi se amesteca si se framanta compozitia pana se obtine o coca groasa. Aluatul obtinut se im
Se curata cartofii si se taie rondele. Intre timp se amesteca ceapa taiata marunt in carnea tocata si se adauga sare si piper dupa gust. Se pune ulei
Feliile de carne se spala, se sterg si se bat ca pentru snitel. Se sareaza si se pipereaza fiecare felie de carne. Se asaza deasupra carnatul. Se rule
Gogonelele se coc pe flacara, se curata si se lasa la scurs. Apoi se taie cotorul si se toaca. Gogonelele tocate trebuie frecate cu ulei, apoi se potr
Varianta 1 Se pregateste o mamaliga vartoasa din malai, de cu seara. A doua zi, carnatii taiati marunti, peste care se pot adauga resturi de friptura
Se taie pulpele de pui in sase. Ciocanelele se lasa asa cum sunt, iar partea de sus se taie in doua. Se spala bine, se usuca si se pun la prajit in ul
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Retete traditionale
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline