Pentru gatit
Cuvantul sotare vine din frantuzescul sauter si inseamna a sari. Sotarea presupune gatirea unei bucati de carne intr-o cantitate mica de unt sau ulei,
Secretul unor sufleuri sau bezele delicioase consta in albusuri batute spuma asa cum trebuie. Atunci cand le pregatesti, de fapt, incorporezi aer in c
Aluatul choux este cel mai usor, mai crocant si mai aerat aluat pe care il poti face. Este ideal pentru eclere, profiterol, choux a la creme... Faptul
Fructele asemanatoare merelor, dar mai mari, cu o coaja stralucitoare si tare si cu saculeti de seminte delicioase poarta denumirea de rodii. Spre deo
Tarta Tatin sau tarta rasturnata este o placinta de fructe, cel mai adesea mere, coapta in cuptor cam in 30-35 de minute. Prima tarta Tatin a fost gat
Indiferent de mancarea pe care vrei sa o pregatesti, trebuie sa o amesteci cu o lingura sau furculita. Cand e vorba de salata, poti sa omogenizezi si
Pentru a pastra alimentele o perioada mai lunga, ele trebuie conservate. Prin acest proces se urmareste indepartarea tuturor microorganismelor de pe e
Cand e vorba de ingredientele pentru mancarea zilnica, niciodata nu trebuie sa facem rabat. De ele depinde sanatatea noastra. Unul din cele mai folosi
Cel mai adesea, cand vine vorba de a gati legume, preferam sa le facem la aburi. Ele sunt, insa, mult mai gustoase daca le pregatim prin sotare ori la
Reteta de ganache a aparut cam prin 1850, in Franta, dintr-o greseala (un ajutor de ciocolatier a scapat smantana cu ciocolata lichida). Crema se folo
Gofre, faguri, vafe, waffles... Ce mai conteaza denumirea? Sunt un desert delicios sau un mic dejun apetisant! Iata ce trebuie sa stii inainte de a te
Prazul este o leguma cunoscuta inca de pe vremea faraonilor. Acestia il foloseau pentru a-i recompensa pe cei mai buni razboinici. Imparatul Nero, in
Din cand in cand trebuie sa introducem in alimentatie si mancaruri facute cu varza. De ce? Pentru ca ea contine multa vitamina C! Daca nu stii ce anum
Asa cum piperul si sarea sunt nelipsite din orice bucatarie, la fel s-ar putea spune despre gelatina. Ea transforma siropul in jeleu si face ca dulcea
Unul dintre cele mai cunoscute si mai racoritoare deserturi de vara este, fara indoiala, inghetata. Cu vanilie, ciocolata, fructe ori migdale, ingheta
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Pentru gatit
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline