Descopera traditiile culinare romanesti
Varianta 1 Se pregateste o mamaliga vartoasa din malai, de cu seara. A doua zi, carnatii taiati marunti, peste care se pot adauga resturi de friptura
Se taie pulpele de pui in sase. Ciocanelele se lasa asa cum sunt, iar partea de sus se taie in doua. Se spala bine, se usuca si se pun la prajit in ul
Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa, se sterg cu prosoape de hartie, se cresteaza mijloc
Se pregateste o mamaliga tare din malai. Se taie ceapa rosie solzisori. Se calesc doua-trei cepe taiate, in putin ulei, cu multa grija pentru a nu le
Inmuiem drojdia in laptele caldut pana se dizolva, apoi o amestecam cu faina si apa si framantam aluatul pana este omogen. Il lasam 40 de minute sa cr
Balmosul traditional din Maramures se face la ceaun, afara, in curtea casei, dar se poate realiza si in bucatariile moderne. Se pune la topit untul, i
Prajiti slaninuta taiata cubulete, in cele 2 linguri de ulei, la foc mic. Dupa ce slanina incepe sa se rumeneasca, adaugati boiaua si faina alba si pr
Se bat ouale separate, drojdia se inmoaie in lapte cald. Se amesteca faina cu ouale si se toarna treptat laptele cald, zaharul tos, zahar vanilat si u
Slanina sau costita afumata se taie feliute si se prajeste in tigaie (in tipsie din tuci), in ulei. Carnatul afumat se taie rondele si se adauga si el
Se framanta un aluat neted, elastic si nelipicios din oua, faina si 1 praf de sare. Aluatul se imparte in doua parti identice care se intind, pe planu
Se fierbe zeama de varza (moarea). Din malai se face o mamaliga tare care sa poata fi taiata cu ata si se formeaza din ea niste galuste (bulgarasi), c
Cartofii se fierb in coaja (preferabil sa fie albi, mai sfaramiciosi) apoi se curata, se cantaresc 750 de grame si se zdrobesc bine intr-un castron. S
Pentru foile de placinta: Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pune uleiul, apa calduta, otetul si sarea. Se amesteca cu ling
Carnea se spala, se taie bucati mai mici si se trece prin masina de tocat, apoi se toaca tot la masina si ceapa, morcovul, usturoiul, painea, verdeata
Fasolea verde se pune la fiert in apa rece. Cand este aproape fiarta se caleste cateva minute in ulei. Se potriveste de sare si se adauga usturoi. Se
La gatit, inlaturati orice urma de pielita, os, grasime sau coaja care sa curme brusc apetitul oaspetilor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita