Descopera traditiile culinare romanesti
Ouale intregi se bat bine cu sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp, se taie casul si urda cubulete si se
Se pregateste un aluat din faina si oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei fasii groase ca degetul. Se taie aluatul in bucati lungi de
Se opareste malaiul cu laptele fiert in clocot si se amesteca pana ce malaiul absoarbe tot laptele si apoi se lasa la racit. Se desface drojdia in pu
Morcovii si patrunjelul se taie in bucati, iar ceapa se toaca marunt. Se calesc in ulei si apoi se fierb in apa amestecata cu zerul dat prin strecurat
Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala si se fierb, intregi, in apa clocotita cu sare. Cand sunt gata, se scot, se la
Se curata cartofii si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au fiert (in aproximativ 30 minute) se paseaza si se sareaza dupa gust. Peste cartofii
Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena.
Se taie castravetii bucatele (de grosimea unui deget), se prajesc in tigaie cu unt, patrunjel si cu ceapa taiata marunt. Apoi se presara putina faina
O capatana de usturoi se piseaza marunt in rasnita, se pune in ulei usor incins, se trage la marginea plitei, se amesteca repede si se stinge cu putin
Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se razuieste pana ce au forma unor taitei de dovleac. Se pune dovleacul intr-un lighean, se adauga 2 lin
Se pune laptele acru cu smantana la fiert cu ouale, carnatii taiati bucatele, untura si se amesteca ca ouale sa nu ramana intregi. Cand incepe sa fiar
Se pun la fiert laptele si apa. Intr-o cana se pune faina, se dizolva in apa si se toarna in laptele care fierbe, dupa care se lasa pe foc 10 minute.
Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Dupa ce sunt aproape fierti, deasupra lor se presara faina si se lasa in continuare pe foc, pana ce ada
Se curata brozbele de coaja si se rad pe razatoarea de mere. Se calesc impreuna cu putina ceapa. Peste brozbele rase se adauga apoi un ciolan crud sau
Intr-o jumatate de litru de lapte ori de smantana se pun 6-7 linguri mici cu frunze de ceai, un cub de zahar si niste vanilie si se lasa la fiert. Apo
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun