Condimente
Ghidul tau de condimente.
Ordoneaza alfabetic :
A-Z |
Z-A
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros asemanator celui al usturoiului, dar nu la fel de p
Documentele atesta cultivarea telinei inca de acum 3 000 de ani, in Europa, in zona mediteraneana. Este mentionata si in poemele lui Homer, din care a
Tarhonul este o planta de dimensiuni mici, Artemisia dracunculus, inrudita cu floarea-soarelui. Ca loc de origine tarhonul provine din Rusia de sud si
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce frunze parfumate lungi de 6-12 cm bogate intr-un ule
Sofranul este unul dintre condimentele de lux, pe care ti le poti procura la preturi destul de ridicate. Acest lucru se datoreaza faptului ca sofranul
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingiberaceae. Sunt originare de pe coasta de vest a Afri
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fructele acestor plante contin multe seminte de culoa
Semintele de mustar provin din doua surse diferite, una numita Brassica juncea (mustarul brun) si alta numita Brassica hirta (mustarul alb). Ambele su
Foarte cunoscute pentru cei mai multi dintre noi semintele de mac nu sunt, asa cum cred unii, originare doar din China, dar au capatat acolo o proasta
Scortisoara se obtine din coaja uscata a mai multor specii de dafin sau oleandru, dar cea mai cunoscuta varietate este numita casia. Scortisoara se co
Sasafrasul este o planta de culoare verde-deschis, din ale carei frunze se poate produce un condiment foarte cautat, fie in forma proaspata, fie uscat
Cunoscut sub denumirea stiitifica Rosmarinus Officinalis rozmarinul isi are radacinile in intreaga zona din jurul Marii Mediterane primindu-si astfel
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat arid, in niste arbusti din specia Solanum, inruditi
Roinita (Melissa officinalis) este o planta perena, din familia mentei, originara din Europa de Sud si aria mediteraneana. Frunzele de roinita au un p
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in bucatarie si nu este, asa cum s-ar crede, inrudit c
Originara din sudul Europei, din zona mediteraneana, planta a ajuns in partile nordice abia prin Evul Mediu. Era cultivat in manastiri si in gradinile
Papricasul este un condiment care provine de la procesarea unui ardei rosu din familia Capsicum annum. Este un praf de culoare rosu-aprins folosit de
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor antici care o foloseau atat ca ingredient in buca
Oregano folosit in bazinul Marii Mediterane este obtinut din frunzele unei specii de ierburi aromate numita Origanum vulgare, inrudita cu menta, iar o
Nucsoara provine din semintele fructelor unui arbore tropical numit stiintific Elettaria cardamomum ale carui seminte se asemana ca forma semintelor d
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ilegala, praful de musca spaniola a fost dintotdeauna
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul mai este uneori numit si pomul vietii, iar in multe
Menta este un condiment foarte popular, cautat pentru frunzele sale parfumate din cele mai vechi timpuri. Exista doua mari sortimente de menta numite
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este unul dintre membrii familiei Fabaceae, fiind de a
Masala este un amestec de condimente praf, foarte popular in India si alte tari asiatice. La prepararea sa se folosesc condimente picante precum piper
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu zahar, utilizata la umplerea sau invelirea de bomboa
Originar din Asia centrala, este foarte mult utilizat in India sub forma de frunze, dar si seminte (la prepararea lintei si a fasolei). Foarte popular
In forma de condiment, mango se obtine din fructe crude de mango, care sunt taiate felii si lasare la soare sa se usuce. Se poate apoi folosi ca ingre
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are o origine incerta, dar de obicei spaniolii si mai
Maghiranul provine din frunzele plantei numita Majorana hortensis, inrudita cu menta. De multe ori maghiranul poate trece drept oregano, dar proprieta
Macrisul este cultivat de secole in intreaga lume si nelipsit de la mesele de sezon. Fiind o planta perena, care creste usor pe multe tipuri de teren
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in salate in sezonul cald in locul spanacului. Poate cres
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in zonele umede, putand fi des intalnita si in culturi
Limba-mielului (Borago officinalis) este o planta originara din Siria, care a fost naturalizata in intreaga arie a Marii Mediterane, dar si in alte zo
Levantica este o planta originara din zona mediteranana, iar in prezent se cultiva pe scara larga in Franta si Marea Britanie. Poate fi insa intalnita
Este foarte aromat, destul de asemanator cu telina. Chiar daca nu i se cunoaste exact originea, se presupune ca ar proveni din Asia centrala, dar este
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comestibile si care sunt partial solubile in apa. Lemnul
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradina cu acelasi nume, originar din Laos, Indonesia,
Cunoscutele boabe de ienupar, folosite in retetele culinare din intreaga lume sunt de fapt conuri de conifer cu o structura aparte, astfel incat se cr
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acela al mai multor condimente la un loc. Ca loc de or
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane si care poate fi cultivata atat pentru aspectul sa
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive de exceptie, cunoscuta omului de mii de ani atat c
Cu o origine incerta, hreanul a trecut prin istorie ca un fel de condiment alternativ, preferat rar in bucatarie probabil din cauza gustului sau puter
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de condimente specific regiunii Provence din Franta,
Cunoscut sub denumirea oficiala Zingiber officinale, ghimbirul este o planta erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat in uleiuri eteri
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe post de condiment in bucatarie. Se foloseste radaci
Provenind din Asia de Sud, frunzele de curry sunt un condiment cunoscut in India si zonele invecinate de secole. Ele nu trebuie confundate cu praful c
Sunt un condiment obtinut din mugurii unui arbore exotic (Caryophyllus aromaticus) din familia mirtaceelor. Arborele este originar din Insulele Moluce
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva mai amar si mai putin iute. Cubebul este originar di
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ale carei frunze, seminte si flori sunt comestibil
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline