193135987363285

Condimente

Home» Condimente» Condimente ordonate alfabetic

Ghidul tau de condimente.

Ordoneaza alfabetic : A-Z | Z-A
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane si care poate fi cultivata atat pentru aspectul sa
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive de exceptie, cunoscuta omului de mii de ani atat c
Condimente - Hrean
Cu o origine incerta, hreanul a trecut prin istorie ca un fel de condiment alternativ, preferat rar in bucatarie probabil din cauza gustului sau puter
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de condimente specific regiunii Provence din Franta,
Condimente - Ghimbirul
Cunoscut sub denumirea oficiala Zingiber officinale, ghimbirul este o planta erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat in uleiuri eteri
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe post de condiment in bucatarie. Se foloseste radaci
Condimente - Frunzele de Curry
Provenind din Asia de Sud, frunzele de curry sunt un condiment cunoscut in India si zonele invecinate de secole. Ele nu trebuie confundate cu praful c
Condimente - Cuisoarele
Sunt un condiment obtinut din mugurii unui arbore exotic (Caryophyllus aromaticus) din familia mirtaceelor. Arborele este originar din Insulele Moluce
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva mai amar si mai putin iute. Cubebul este originar di
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ale carei frunze, seminte si flori sunt comestibil
Condimente - Cimbru
Este probabil cea mai populara planta aromata din bucataria din intreaga lume avand un statut de regina printre ierburile folosite la condimentarea ma
Condimente - Chimen indian
Chimenul indian, cunoscut si sub denumirea de ajowan, este o planta din aceeasi familie cu mararul, chimenul si chimionul, foarte prezenta in special
Condimente - Chimen
Chimenul este o planta bianuala care, in primul an dupa insamantare, seamana cu morcovul; ajunge la cca 20 cm inaltime, cu frunze fine, divizate si o
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boabe fara coaja, facute tocanita. Chana dal este cond
Condimente - Capere
Caperele (Capparis spinosa L.) sunt fructele carnoase ale unui arbust peren, cu flori de culoare alb inspre roziu. Tot capere se considera a fi si mug
Condimente - Busuioc Thailandez
Planta este numita in mod curent busuioc thailandez (bai horapa), desi este la fel de populara in Vietnam (hung que), Laos si Cambodgia; are frunze de
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul dintre alimentele-minune foarte cautate in prezent, c
Condimente - Asmatui
Denumit si patrunjel frantuzesc asmatuiul este o planta aromata deosebita care da o prospetime aparte felurilor de mancare. Provenind din Rusia, parte
Condimente - Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un miros foarte puternic, respingator, asemanator cu u
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt originari din Mexic si erau folositi cu mii de ani in u
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cultiva pe scara larga, planta fiind foarte prolifica
Condimente - Annatto
Annatto este un condiment originar din America Centrala si regiunea Caraibelor, provenind de la o planta cu frunze stralucitoare, in forma de inima. S
Condimente - Angelica
Binecunoscuta inca din Evul Mediu, angelica provine din zona Europei de Nord si, initial, se pare ca a fost utilizata la ritualurile magice ca protect
Condimente - Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in principal semintele desi radacina este de asemenea c
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in ultima vreme gratie proprietatilor lor antioxidante




Condimente A-Z:

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca vrei sa eviti bolile , mananca mai putin. Daca vrei sa-ti prelungesti viata, fa-ti mai putine griji"
Chu Hui Weng
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro