Condimente
Ghidul tau de condimente.
Ordoneaza alfabetic :
A-Z |
Z-A
Este foarte aromat, destul de asemanator cu telina. Chiar daca nu i se cunoaste exact originea, se presupune ca ar proveni din Asia centrala, dar este
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comestibile si care sunt partial solubile in apa. Lemnul
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradina cu acelasi nume, originar din Laos, Indonesia,
Cunoscutele boabe de ienupar, folosite in retetele culinare din intreaga lume sunt de fapt conuri de conifer cu o structura aparte, astfel incat se cr
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acela al mai multor condimente la un loc. Ca loc de or
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane si care poate fi cultivata atat pentru aspectul sa
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive de exceptie, cunoscuta omului de mii de ani atat c
Cu o origine incerta, hreanul a trecut prin istorie ca un fel de condiment alternativ, preferat rar in bucatarie probabil din cauza gustului sau puter
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de condimente specific regiunii Provence din Franta,
Cunoscut sub denumirea oficiala Zingiber officinale, ghimbirul este o planta erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat in uleiuri eteri
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe post de condiment in bucatarie. Se foloseste radaci
Provenind din Asia de Sud, frunzele de curry sunt un condiment cunoscut in India si zonele invecinate de secole. Ele nu trebuie confundate cu praful c
Sunt un condiment obtinut din mugurii unui arbore exotic (Caryophyllus aromaticus) din familia mirtaceelor. Arborele este originar din Insulele Moluce
Cubebul este o specie foarte rara de piper, cu un gust relativ apropiat de al piperului, dar ceva mai amar si mai putin iute. Cubebul este originar di
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ale carei frunze, seminte si flori sunt comestibil
Este probabil cea mai populara planta aromata din bucataria din intreaga lume avand un statut de regina printre ierburile folosite la condimentarea ma
Chimenul indian, cunoscut si sub denumirea de ajowan, este o planta din aceeasi familie cu mararul, chimenul si chimionul, foarte prezenta in special
Chimenul este o planta bianuala care, in primul an dupa insamantare, seamana cu morcovul; ajunge la cca 20 cm inaltime, cu frunze fine, divizate si o
Dal este un fel de mancare specific Indiei si zonelor invecinate, care se realizeaza din legume boabe fara coaja, facute tocanita. Chana dal este cond
Caperele (Capparis spinosa L.) sunt fructele carnoase ale unui arbust peren, cu flori de culoare alb inspre roziu. Tot capere se considera a fi si mug
Planta este numita in mod curent busuioc thailandez (bai horapa), desi este la fel de populara in Vietnam (hung que), Laos si Cambodgia; are frunze de
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul dintre alimentele-minune foarte cautate in prezent, c
Denumit si patrunjel frantuzesc asmatuiul este o planta aromata deosebita care da o prospetime aparte felurilor de mancare. Provenind din Rusia, parte
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un miros foarte puternic, respingator, asemanator cu u
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt originari din Mexic si erau folositi cu mii de ani in u
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cultiva pe scara larga, planta fiind foarte prolifica
Annatto este un condiment originar din America Centrala si regiunea Caraibelor, provenind de la o planta cu frunze stralucitoare, in forma de inima. S
Binecunoscuta inca din Evul Mediu, angelica provine din zona Europei de Nord si, initial, se pare ca a fost utilizata la ritualurile magice ca protect
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in principal semintele desi radacina este de asemenea c
Originand din zona Amazonului, fructele arborelui de acai au facut furori prin lumea civilizata in ultima vreme gratie proprietatilor lor antioxidante
- Pagini:
- « Previous 1 2
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta