Condimente
Ghidul tau de condimente.
Ordoneaza alfabetic :
A-Z | Z-A
Maghiranul provine din frunzele plantei numita Majorana hortensis, inrudita cu menta. De multe ori maghiranul poate trece drept oregano, dar proprieta
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are o origine incerta, dar de obicei spaniolii si mai
In forma de condiment, mango se obtine din fructe crude de mango, care sunt taiate felii si lasare la soare sa se usuce. Se poate apoi folosi ca ingre
Originar din Asia centrala, este foarte mult utilizat in India sub forma de frunze, dar si seminte (la prepararea lintei si a fasolei). Foarte popular
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu zahar, utilizata la umplerea sau invelirea de bomboa
Masala este un amestec de condimente praf, foarte popular in India si alte tari asiatice. La prepararea sa se folosesc condimente picante precum piper
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este unul dintre membrii familiei Fabaceae, fiind de a
Menta este un condiment foarte popular, cautat pentru frunzele sale parfumate din cele mai vechi timpuri. Exista doua mari sortimente de menta numite
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul mai este uneori numit si pomul vietii, iar in multe
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ilegala, praful de musca spaniola a fost dintotdeauna
Nucsoara provine din semintele fructelor unui arbore tropical numit stiintific Elettaria cardamomum ale carui seminte se asemana ca forma semintelor d
Oregano folosit in bazinul Marii Mediterane este obtinut din frunzele unei specii de ierburi aromate numita Origanum vulgare, inrudita cu menta, iar o
Papadia (Taraxacum officinale) si-a dobandit un loc binemeritat in traditia culinara gratie grecilor antici care o foloseau atat ca ingredient in buca
Papricasul este un condiment care provine de la procesarea unui ardei rosu din familia Capsicum annum. Este un praf de culoare rosu-aprins folosit de
Originara din sudul Europei, din zona mediteraneana, planta a ajuns in partile nordice abia prin Evul Mediu. Era cultivat in manastiri si in gradinile
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in bucatarie si nu este, asa cum s-ar crede, inrudit c
Roinita (Melissa officinalis) este o planta perena, din familia mentei, originara din Europa de Sud si aria mediteraneana. Frunzele de roinita au un p
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat arid, in niste arbusti din specia Solanum, inruditi
Cunoscut sub denumirea stiitifica Rosmarinus Officinalis rozmarinul isi are radacinile in intreaga zona din jurul Marii Mediterane primindu-si astfel
Sasafrasul este o planta de culoare verde-deschis, din ale carei frunze se poate produce un condiment foarte cautat, fie in forma proaspata, fie uscat
Scortisoara se obtine din coaja uscata a mai multor specii de dafin sau oleandru, dar cea mai cunoscuta varietate este numita casia. Scortisoara se co
Foarte cunoscute pentru cei mai multi dintre noi semintele de mac nu sunt, asa cum cred unii, originare doar din China, dar au capatat acolo o proasta
Semintele de mustar provin din doua surse diferite, una numita Brassica juncea (mustarul brun) si alta numita Brassica hirta (mustarul alb). Ambele su
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fructele acestor plante contin multe seminte de culoa
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingiberaceae. Sunt originare de pe coasta de vest a Afri
Sofranul este unul dintre condimentele de lux, pe care ti le poti procura la preturi destul de ridicate. Acest lucru se datoreaza faptului ca sofranul
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce frunze parfumate lungi de 6-12 cm bogate intr-un ule
Tarhonul este o planta de dimensiuni mici, Artemisia dracunculus, inrudita cu floarea-soarelui. Ca loc de origine tarhonul provine din Rusia de sud si
Documentele atesta cultivarea telinei inca de acum 3 000 de ani, in Europa, in zona mediteraneana. Este mentionata si in poemele lui Homer, din care a
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros asemanator celui al usturoiului, dar nu la fel de p
- Pagini:
- « Previous 1 2
Frisca este obligatorie de sarbatori deci cautati sa fie pe cat posibil si proaspata, si foarte gustoasa.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun