Arhiva coolinaria
Deliciu pentru weekend! Strudelul acesta este numai bun de gatit sambata si de servit alaturi de o ceasca de ceai ori de cafea aburinda. Surprinde-i pe cei dragi cu o felie de strudel cu nuci pecan!
Spanacul si branza de capra merg foarte bine impreuna, rezultand un preparat gustos si satios.
Transformati clasica placinta cu mere intr-un deliciu cu bacon si cheddar.
Un desert dulce-acrisor de vara, ideal cu o cupa de inghetata de vanilie.
Puteti cumpara aluatul gata preparat pentru placinta sau il puteti coace acasa, in orb, dupa reteta preferata.
Deserturile cu ananas din conserva sunt foarte usor de preparat si se pot gati in orice anotimp.
Serviti placintele cu lapte rece sau cafea fierbinte.
Acest desert englezesc clasic ajunge fara probleme pentru 6-8 persoane. Optional, puteti adauga si putin ghimbir ras.
Pentru varianta vegetariana a acestei rulade, folositi margarina vegetala in loc de unt, inlocuitor pentru ou, lapte de soia si smantana de soia.
Reteta romaneasca de placinta cu dovleac a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
Reteta pentru aceasta placinta cu branza este folosita in Oltenia si a fost preparata la restaurantul Celebration Garden, in cadrul campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!".
Placinta de Ovidenie se prepara in Moldova, fiind un tip de placintele de post, consumate ca fel principal (placinta cu varza) sau ca desert (placinta cu dovleac). Placintele de Ovidenie sunt pregatit
Serviti acest strudel austriac ca aperitiv, sau ca parte a unui fel principal vegetarian. Puteti adauga in compozitie si putina ceapa prajita.
Daca va e pofta de o placinta sarata, incercati si aceasta varianta. Este usor de facut, mai ales daca alegeti sa cumparati aluat de tarta inghetat.
Reteta traditionala de placinta cu verdeturi a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culina
Cunoscute in El Salvador sub denumirea de "pupusas", aceste tortilla de porumb sunt umplute cu un amestec de branzeturi si sunt similare cu niste placintele.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Tasche cu pegme
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de Russenart Communications in colaborare cu Arpis. Reteta de placinta a fost oferita si preparata de Mariana Robe
Acest desert traditional grecesc se prepara cu aluat filo, este umplut cu o crema de gris aromata cu lamaie si se serveste cu sirop.
1. Folositi o forma pentru tarta cu margine dantelata in care se intinde aluatul de patiserie, decupandu-l pentru a se potrivi perfect in forma. Se fac gauri cu furculita in aluat pentru a nu se umfla
Bateti ouale intr-un castron suficient de mare. Cu o furculita, zdrobiti bine bananele, pana rezulta un piure. In castronul cu ouale batute, adaugati piureul de banane, zaharul brun, untul topit si es
Feliati vanata, presarati sare si lasati-o deoparte 15 minute, dupa care o spalati si o taiati in bucatele mici. Taiati la fel si rosiile si dovlecelul. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti bucat
Reteta de placinta cu varza este tipica tarilor din fosta Uniune Sovietica. Ingredientele umpluturii pot varia de la zona la zona, dar varza ramane principalul favorit.
Scurgeti bine crabul si maslinele. Curatati de coaja ceapa si usturoiul pe care le introduceti intr-un bol impreuna cu piureul de tomate, ouale, smantana, boiaua de ardei, ghimbirul sarea si piperul.
1. Bateti ouale cu apa sau lapte, miere, ulei de masline si drojdie cernuta. 2. Amestecati faina cu parmezan, sare, nuci si rozmarin. 3. Adaugati rosiile uscate si amestecati totul pana obtineti un al
Denumirea acestei retete vine din franceza – “quatre quarts” – si se refera la faptul ca toate cele 4 ingrediente principale sunt folosite in cantitati egale.
- Se toaca ceapa, se spala si se toaca ciupercutele si morcovii si se prajeste carnea tocata in tigaie, fara ulei sau unt timp de maximum 10 minute, la foc mic, amestecand constant - Se adauga apoi fa
Daca retetele obisnuite de cheesecake vi se par prea grele si prea dulci, neaparat sa incercati reteta aceasta putin dulce si cu un iz racoritor de lamaie!
Astepti musafiri dar te-ai cam saturat de atata carne? Ce le mai gatesti oaspetilor? Iata o reteta de aperitiv: un chec de legume cu branza pe care il poti prepara atat de-a lungul anului cat si in pr
1 Se combina faina, sarea si margarina, iar apoi se adauga si drojdia; 2 Apa calduta se combina si ea cu zaharul si laptele si abia dupa aceea putem adauga lichidul in amestecul de faina pentru a fram
Este un fel culinar care poate fi folosit la prepararea de sandviciuri delicioase, simplu sau in loc de paine, la fel cum se procedeaza si cu turtele traditionale romanesti.
Sau ce poti face cu diverse resturi de prin frigider si cu o punga de paste Rigatonni. Aceasta placinta de paste se prepara foarte repede, dar se termina tot asa. Cantitatile pe carne urmeaza sa vi le
Cernem faina intr-un castron, amestecam cu apa calduta (in care dizolvam sarea) si ulei pana cand se obtine o coca potrivit de moale. Framantam cateva minute pana devine elastica si potrivit de moale,
Se amesteca branza de capra cu cele cinci linguri de zahar si esenta de vanilie. Adaugam faina, oul, ceasca de apa, un varf de sare si se amesteca pana se obtine aluatul. Dupa care aluatul se rupe in
Mirosul cald al strudelului cu legume imi aminteste de copilarie. De-a lungul anilor a mai fost imbunatatit de bunica mea si mai jos iti impartasesc reteta lui.
Puneti toate ingredientele intr-un bol, plus adaugati si un pahar cu apa calduta, si amestecati pana obtineti un aluat. Impartiti aluatul in patru si intindeti-le in foi subtiri. Pot insa fi folosite
Se face un aluat din faina, un varf de sare, o cana de lapte dulce si 1/2 din cantitatea de unt. Se framanta bine si se adauga treptat, in timpul framantarii, cealalta jumatate de unt. Aluatul se da l
Combinati branza crema, dovleacul, zaharul, vanilia si condimentele; amestecati-le cu un mixer de mana la viteza medie pana se amesteca. Adaugati ouale; amestecati din nou pana cand amestecul este uni
Se amesteca faina cu oul, zaharul si sarea. Se adauga margarina topita in prealabil cu putina apa. Se lasa 10 min. In acest interval se curata de coaja merele si se dau pe razatoare. Se presara putina
Daca avem spanac proaspat se curata, spala si toaca. Spanacul congelat se decongeleaza. Cascavalul se rade, iar branza telemea se faramiteaza. Se prajeste ceapa, pana se inmoaie in ulei, apoi se adaug
Cernem faina intr-un castron, amestecam cu apa calduta (in care dizolvam sarea) si ulei pana cand obtii o coca potrivit de moale. Framantam cateva minute pana devine elastica si potrivit de moale, o s
Dovleacul se toaca marunt. Se amesteca cu zahar si cu putina scortisoara dupa gust. Se intinde aluatul. Pe jumatate din suprafata sa se aseaza umplutura de dovleac, si apoi se ruleaza. Se unge suprafa
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Frisca este obligatorie de sarbatori deci cautati sa fie pe cat posibil si proaspata, si foarte gustoasa.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun