Arhiva coolinaria
Este o supa cu arome placute, subtila si plina de savoare. Gustul usor picant te atata si te incita.
Daca doresti o mancare care sa nu te faca sa te simti ca un balon care nu se mai poate inalta din cauza greutatii atunci acest fel de mancare te va face sa te simti usoara, plina de energie si fara gr
Supa rece de rosii este specifica regiunii spaniole Andaluzia si este preparata din legume proaspete si servita rece. In spaniola i se spune gazpacho si ea poate fi servita cu adaos de legume tocate,
Se toaca marunt zarzavaturile dupa ce in prealabil au fost spalate bine si se pun la fiert in apa cu sare. Vine apoi randul pestelui sa fie curatat, spalat si portionat in felii nu prea mici. Dupa ce
1 Se amesteca in oala de supa 1 cana de apa, zaharul si piureul de fructe exotice si se fierbe pana la clocot; 2 se indeparteaza oala si se lasa la racit; apoi se da la frigider timp de 1 ora; 3 cu ce
1 Se taie marunt ceapa si se rumeneste in 2 linguri de grasime 2 Se adauga papricasul, cubuletele de carne de vita, sare dupa gust, ardeiul gras si rosia, putina apa si se lasa sa fiarba sub capac pan
Cand esti lipsita de energie este indicat sa optezi pentru o portie de proteine. De aceea iti recomand sa incerci aceasta supa crema de praz.
Pentru a profita de beneficiile legumelor de sezon si a ne vitaminiza va propun o supa crema de dovlecei cu crutoane. Este foarte sanatoasa, deopotriva pentru cei mici si pentru cei mari.
Aceasta supa de rosii cu cartofi ne-o pregatea mama acasa atunci cand era sezonul rosiilor de gradina. Era asa de buna rece, caci afara era canicula. Gustul care a rezultat supei mele a fost exact ca
Supa de castraveti poate drege efectele unei nopti de betie, fiind deosebit de stimulatoare si revigoranta.
La fel ca si ciorba de burta supa Zurek este un fel culinar menit sa dreaga efectele unei nopti de chef cu nabadai fiind preparata simplu si rapid.
Toate acestea se amesteca dupa care luati cate o cantitate de compozitie in palmele umede si le dati forma de mingiute. Puneti ceapa la calit, adaugati 3 litri de apa si lasati sa fiarba la foc mare.
La romani, nu e masa consistenta si serioasa fara o ciorba sau un bors gustos. Daca este groasa ne tine de foame pentru ca e satioasa, iar daca e subtire ne putem bucura de ea in totalitate pentru ca
Dupa atatea mancaruri grase consumate in anotimpul rece iti recomand sa incerci aceasta ciorba de salata.
Se amesteca faina, laptele, oul si un varf de sare, dupa care se adauga si patrunjelul tocat. Dupa ce totul se transforma intr-o pasta omogena se prajesc 4 clatite subtiri. Dupa ce clatitele sunt gata
Intr-o oala se pune la fiert zarzavatul tocat marunt cu sare. Intr-o tigaie cu ulei sa caleste putin ceapa fin tocata presarata cu boia de ardei. Se amesteca si cand zeama in care a fiert zarzavatul a
Puiul se curata, se spala si se pune la fiert in 2,5l apa rece. Dupa ce s-a fragezit se ia spuma de deasupra si se pune putina sare. Se lasa iar la fiert 10 minute dupa care se adauga borsul, mararul
Este o supa usoara si plina de vitamine si minerale, ideala pentru starile gripale sau de raceala. Contine din belsug vitaminele A si C precum si calciu. Avand un gust delicios poate fi servita si la
Probabil ca esti plictisita sa gatesti mereu clasicul bors sau ciorba. Iata o idee pentru un pranz delicios: supa crema de pui.
Reteta acesta de ciorba de legume cu bacon este extrem de binevenita atunci cand e ger afara. Noi am pregatit-o saptamana aceasta si ne-a placut foarte mult.
Curatati pestele si puneti-l la fiert in 3 litri de apa impreuna cu vinul, telina, o parte din ceapa, rosiile, lamaia si morcovii. Scoate-ti oasele de peste si prajiti pestele intr-o tigaie unde ceapa
Coastele de vita, se mai spune si blet, se taie în portii, se spala, se oparesc si se pun la fiert cu 3,5 litri de apa clocotita. Se fierbe 1 ora si 30 de minute, spumându-se continuu pâna ramâne
Se spala, si se taie legumele marunt. Se pun la fiert intr-o oala mare cu apa si piper pana se sfarama. Cand toate legumele sunt fierte, le scoatem si le mutam intr-un castron (exceptand ceapa pe care
Daca avem si oase de vaca, le fierbem in apa in care adaugam sare pentru aproximativ 2 ore si jumatate. In zeama obtinuta dupa strecurarea fierturii se pun in continuare la foc legumele (spalate si ta
Amestecati dovleacul cu ceapa, morcovul si telina intr-o oala mare de supa. Adaugati pieptul de pui si apa. Aduceti compozitia la punctul de fierebere la o temperatura medie. Reduceti apoi temperatura
Frunzele de loboda si ceapa se spala si se curata bine. Ceapa se taie in bucati mici. Intr-o oala cu apa se adauga sarea dupa gust si se pun la fiert loboda si ceapa. Se adauga orezul si se fierbe in
Se pune carnea si cu ceapa taiata in bucati marunte la fiert. Se curata si se spala orezul si tarhonul. Cand carnea este aproape fiarta se adauga orezul. Dupa ce orezul este fiert se adauga tarhonul m
Varza se spala putin pentru a se desara si se taie fasii mici. Se taie marunt si ceapa. Se pune dupa la fiert in cei 2 litri de apa. Faina se rumeneste (in untura sau ulei), se adauga boia si se sting
Intr-o oala de dimensiune medie puneti la fiert brocoli taiat in bucati intr-o cana de apa. Aduceti la punctul de fierbere si dupa reduceti caldura inspre medium-scazut. Lasati pe foc inca aproximativ
Dovleacul se curata, iar din interior se scot semintele. Taiat in cubulete se lasa la fiert la foc mic, acoperit, cu putina apa (cam un pahar) pana se inmoaie. Se zdobeste si amesteca utilizind mixeru
Puiul se curata si se spala, se pune la fiert in 2,5 l apa rece. Se ia spuma de deasupra si se pune sare. Se lasa la fiert 10 minute, dupa care se adauga borsul, marar si pantrujel. Se pune si sare si
Se spala rosiile, se rup si se pun sa fiarba fara apa, acoperit. Pe de alta parte se face supa de zarzavat. Cand rosiile s-au inmuiat se trec prin sita si se subtiaza cu zeama de zarzavat, se amesteca
Tai cubulete toate legumele si pieptul de pui dupa ce acestea au fost bine fierte. Se pun intr-un bol si se amesteca bine cu maioneza. Maioneza se prepara astfel: se pun 3 oua la fiert, dupa care se i
Varza murata, cepele, telina, ardeii, morcovii se taie marunt si se pun in oala de supa, ce contine 1/5 litri apa. Se lasa la foc mic timp de 15 minute. Dupa care se adauga mararul si patrunjelul, toc
Te invit la o degustare inedita pe care nu o poti savura decât în aceasta perioada a anului. Usor de preparat, la îndemâna oricui, supa de mazare îti va purta papilele gustative pe culmile placer
Carnea spalata bine se pune la fiert; dupa ce se curata de spuma se adauga morcovul, ceapa, telina, toate curatate si taiate in cuburi. Separat se prepara galustele din 2 oua care se bat cu un pic de
Se curata ceapa (si se taie marunt) si usturoiul, care se taie in felii subtiri. Se pun impreuna in tigaie, in care e pus in prealabil untul, si se lasa la rumenit. Se adauga faina, apa si smantana in
Legumele taiate marunt se fierb in apa timp de aproximativ 15 minute, pana se inmoaie bine. Supa astfel obtinuta se amesteca impreuna cu o cantitate egala de pasta de rosii. Se mai lasa 15 minute sa s
Pentru clatite Se amesteca faina, laptele, oul si un varf de sare, dupa care se adauga si patrunjelul tocat. Dupa ce totul se transforma intr-o pasta omogena, se prajesc 4 clatite subtiri. Dupa ce cla
- Pagini:
- « Previous 1 2 3 4 5
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob