Arhiva coolinaria
Fierbeti sfecla rosie pana se inmoaie, aprox. 30 de minute. Pastrati apa in care ati fiert-o. Folosind o pereche de manusi, frecati sfecla pentru a o curata bine, dupa care o taiati in patru. Amesteca
In 25 de minute, pregatiti o salata de toamna delicioasa pentru 4 persoane. Ingredientele principale sunt: morcovi, portocale, masline si... ceapa.
O supa usoara, plina de savoare, care se gateste rapid, mai ales daca folositi ravioli cu branza semipreparat si spanac inghetat. Puteti completa supa dupa bunul plac, de exemplu cu ceapa.
Aceasta reteta este o metoda excelenta de a profita de gustul delicios al merelor coapte fara atata deranj si timp necesar pentru o placinta cu mere.
Intr-o oala mare, la foc mediu, gatiti 5 minute ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei, cu sare si piper. Condimentele trebuie sa se inmoaie, dar nu sa se arda. Adaugati apa (1,5 L), mazarea si ore
Puneti conopida intr-o oala si lasati-o 10 min in apa cu sare, ca sa iasa eventualii viermisori. Continuarea o gasiti in cartea Condimente si plante aromatice (Ed. House of Guides, 2011).
"Fripte la cuptor, rosiile isi vor intensifica aroma. Reteta aceasta contine, intr-adevar, o capatana intreaga de usturoi - o, minunat, in special la o prima intalnire amoroasa! - pregatit in acest mo
Pudding-ul este desertul englezesc care, prin definitie, se prepara usor si are o multitudine de variante, pe cat de simple, pe atat de savuroase. Este desertul cel mai popular al perioadei de la sfar
Borsul este un preparat traditional rusesc, avand ca ingrediente principale carnea si sfecla rosie si care se serveste in cele mai multe cazuri cu smantana.
In cazul in care folositi scoici proaspete pentru prepararea acestei retete de supa, acestea se pun intr-un vas cu apa (cat sa le acopere) si 1 lingura de sare. Se lasa in apa rece timp de 2- 3 ore pe
Aceasta reteta va prezinta o mancare tipic bavareza, Bamberger Krautbraten, specifica verii. Desi pare greu de digerat carnea de porc asa cum prevede reteta originala, aceasta poate fi inlocuita cu ca
Clam Chowder este o reteta traditionala americana de supa cremoasa de scoici cu smantana, cartofi, ceapa, telina si morcovi. Otetul rosu ii da un plus de aroma chiar inainte de a servi supa.
Bucataria turceasca este plina de mirodenii, arome, este cea care beneficiaza de minunatele influente determinate de intalnirea drumurilor europene si asiatice, de imbinarea traditiilor culinare ale e
Incingeti uleiul. Adaugati ceapa si zaharul si gatiti la foc mediu, amestecand din cand in cand, timp de 20 de minute sau pana cand ceapa incepe sa se coloreze usor. Presarati faina peste ceapa si ame
Apa si zaharul se pun intr-un vas si se fierb la foc redus pana ce zaharul se topeste. Se reduce focul si se introduc frunzele de menta, care au fost spalate si scurse bine, impreuna cu frunzele de bu
Este o supa tipic asiatica, mai precis thailandeza, care cu siguranta aduce putine calorii in timpul verii calduroase, dar imbogateste in acelasi timp paleta de arome si condimente a unei mese ce se d
Din familie cu conopida, broccoli este o leguma bogata in vitamine si cu aport redus in calorii. Poate fi ingredientul principal pentru o supa care va hidrateaza natural, va aduce un aport important d
O supa este intotdeauna binevenita la masa. Nu se prepara greu, dar timpul de preparare este destul de lung. Avantajul este ca atunci cand supa se fierbe la foc mic, se poate gati si un alt fel de man
Desi ingredientul principal este un fruct, toate bucatariile lumii au retete pentru feluri principale de mancare folosind fie cirese, caise, prune, gutui sau visine. Incercati aceasta reteta pe care a
Aceasta supa este foarte usor de preparat avand un ajutor substantial din partea cuptorului cu microunde. Cantitatile sunt pentru doua persoane si puteti schimba din ingrediente daca cele pe care vi l
O ciorba ca alternativa mai "light" fata de mesele copioase de pana acum. Reteta difera de la o regiune la alta, de la persoana la persoana, cu variatii de gust interesante. Numitorul comun al acestei
Ciorba traditionala cu carne de miel nu lipseste din meniul duminicii de Paste. Pentru ca aceasta carne este mai greu digerabila, trebuie ales cu grija meniul, pentru a avea un echilibru si pentru a e
Desi se numeste supa crema de praz, se pot pune diverse alte legume, dar ceea ce va predomina va fi prazul, intrucat are o aroma deosebita. Se pregateste rapid, nu este deloc complicata, ceea ce va va
Un aperitiv delicios in forma de inimioara este oricand binevenit pe o masa festiva. Daca include somon fume, caviar si creveti, este cu atat mai bine! In plus, este foarte usor de preparat in formele
Va gandeati cumva ca avocado si castravetele au calitati stimulative? Dar lamaia verde si usturoiul? Va vine sa credeti sau nu, dar aceste ingrediente sunt binevenite intr-o seara romantica, mai ales
Va intrebati de ce oare am ales ca reteta supa de ceapa. Raspunsul poate veni si de la un nutritionist care poate afirma ca valoarea calorica a acestei supe este foarte mica de 34 kcal la 100 gr. Pe l
Inspirata din bucataria mediteraneeana, aceasta supa de mazare cu creveti este foarte aromata si aduce organismului nutrienti importanti in alimentatie.
Supa de ciuperci cu carne de porc este o reteta asiatica sanatoasa si eleganta, foarte potrivita pentru zilele cand nu ai inspiratie culinara.
Iata o reteta delicioasa de supa crema de morcovi cu crema de branza, sanatoasa si hranitoare.
Desi se prepara cu o cantitate impresionanta de ceapa pentru o supa, aceasta reteta nu va va da senzatia neplacuta de ceapa fiarta, gratie ingredientelor folosite. Este o excelenta supa pentru serile
O vrajitoare cu o palarie haioasa nu are o imagine completa daca nu este ‘’dotata’’ cu o matura!
Exista multe retete de supa minestrone in Italia, dar pentru a obtine o supa minestrone cu adevarat reusita legumele trebuie fierte la foc foarte mic, iar ingredientele trebuie sa fie proaspete.
Imi permit sa iti ofer o reteta de supa de avocado- cremoasa, delicioasa si plina de vitamine.
Pentru ca vara este bine sa mancam foarte multe mancaruri usoare si sa bem multe lichide. Eu nu fac exceptie de la regula, asadar in fiecare saptamana borsul este nelipsit din meniu. De data aceasta v
Spalati si scurgeti rucola. O mare parte din ea taiati-o mai mare cu cutitul si puneti-o in asteptare. Ceapa se curata, se spala si apoi se taie marunt. Intr-un vas puneti sa se incinga uleiul peste c
Pe locul doi in clasamentul supelor noastre preferate, devansata doar de cea de rosii, este supa de legume cu galuste.
Imi permit sa iti prezint varianta estivala a obisnuitului gulas de pui, dar de data aceasta cu iaurt. Acest gulas de pui cu iaurt este foarte racoros si este numai potrivit pentru o zi caniculara de
Supa mea preferata in timpul verii, mai ales in sezonul rosiilor de gradina mari si carnoase, este supa de rosii. Racoroasa, usoara si hranitoare, supa de rosii iti deschide apetitul pentru mancare.
1. Puneti orezul in apa clocotita si sarata si lasati sa se fiarba intre 18 si 20 min pana ce bobul de orez este bine fiert. 2. Preparati sosul de rosii. Amestecati ingredientele si si apoi strecurati
- Se curata catelul de usturoi, se piseaza si apoi se curata si se toaca ceapa verde - Se rumeneste ceapa si usturoiul in unt intr-o oala de supa pentru circa 3 minute - Se adauga zeama de pasare, maz
Borsul de urzici este o reteta ieftina, dar o adevarata comoara de vitamine. Daca nu suntem in post putem drege acest bors de urzici cu smantana.
Aceasta supa italieneasca de rosii este pregatita in mai multe feluri si in diferite regiuni ale “cizmei”. Se prepara rapid in aproximativ 20 de minute si nu contine foarte multe calorii.
Ma uitam zilele trecuta la un filmulet in care Jamie Oliver era invitat in emisiunea lui David Letterman si felul de mancare pe care l-a gatit in direct a fost spaghetti alla puttanesca. Vazand ce min
Un preparat aparent lipsit de merite deosebite, omleta venetiana este un fel de mancare bine echilibrat in nutrimente, dar si cu valente afrodisiace, lucru greu de crezut la o prima vedere.
Farmecul acestei supe mediteraneene face ca fiecare bol de supa sa fie un deliciu.
Pentru ca este sezonul lobodei si al steviei, va prezint o reteta de ciorba de stevie care iti racoreste si intareste organismul dupa lunile de iarna.
Ciorba de galuste este o reteta globala, dar reteta romaneasca de ciorba de galuste este diferita prin delicatetea si consistenta galustelor si prin larga varietate de ingrediente.
Un desert de zile mari, prajiturile cu cappuccino sunt fragede si delicioase si, suplimentar, se mentin foarte bine la rece pentru cateva zile.
Un aperitiv erotic de prima mana, salata de avocado se poate servi ca atare sau, alternativ, poate fi utilizata pentru ornarea preparatelor picante in incercarea de a le oferi o tenta usor afrodisiaca
Curatam verdeturile, le spalam si le oparim. Le scurgem de apa si le punem la fiert in 2 litri de apa si 1 lingurita sare. Dupa 20 de minute, scurgem apa si, cu ajutorul unei blender le maruntim. Adau
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob