Arhiva coolinaria
Daca simti ca ai intrecut masura cu atatea mancaruri grase, primavara iti ofera nenumarate verdeturi care te pot ajuta sa treci peste astenie. Din acest registru iti recomanda supa-crema de spanac –
1 Se curata asparagusul si se taie fin, apoi se pune in oala de supa, in apa rece cu sare sau in zeama de supa pastrata la rece. 2 Se da focul la mediu si se pune oala pe foc, se adauga prazul tocat s
1 Se curata bine pestele, se scot toate oasele si se taie in bucati mai mici, apoi se lasa la indemana, intr-un bol pe masa. 2 Se curata prazul bine, se indeparteaza cozile verzi si se toaca fin. 3 Se
1 Se piseaza usturoiul si se amesteca omogen cu lingura de sare. 2 Amestecul de sare si usturoi se pune in oala de supa si se toarna apa, apoi, la foc mediu, se aduce apa la un clocot usor dupa care s
1. Se topeste untul intr-o oala larguta la foc mediu. Se adauga ceapa si se rumeneste pana ce devine aurie. 2. Se taie carnea afumata in cubulete si se adauga impreuna cu mazarea in oala, se amesteca
Ce poate fi mai gustos si mai sanatos cand afara este ger decat o supa calda! Din aceasta serie iti recomand o supa germana cu praz, pe care o prepari in 20 de minute.
Desi un aliment oarecum dipretuit in zilele noastre, nautul este o leguma plina de nutrimente utile, contine fibre alimentare din belsug, dar este si bogat in proteine. Avand un continut mai mare de z
1 Se incalzeste supa de legume pana la clocot si apoi se adauga sosul de soia 2 Se adauga feliile de radacina de ghimbir si se lasa la clocot vreo 6 minute; apoi se scot, se toaca marunt si se pun deo
Din aproape toate legumele radacinoase putem prepara supe excelente pentru ca se paseaza bine si au un gust proaspat care se completeaza excelent cu aroma condimentelor. Morcovii in special, pot fi pr
1 Se combina vinul sec cu apa intr-o oala, se adauga cubuletele de concentrat de porc si se da la clocot pana ce se dizolva acestea 2 Se toaca marunt varza acra, se toaca si cepele si se adauga totul
Supa crema de sparanghel este pe drept cuvant una dintre cele mai gustoase supe mancate vreodata: cremoasa, fina, cu o aroma fina de sparanghel. Intr-un cuvant absolut delicioasa! Daca va place sparan
1 Intr-o oala de supa prajiti in uleiul de masline ceapa, morcovul, telina si usturoiul pana ce se patrund usor. Adaugati apoi rosiile si supa concentrata de legume. Lasati la foc mic 10 minute. 2 Int
Minestone este o supa de legume groasa, preparata din orice fel de legume de sezon. Putem adauga paste scurte sau orez, dar varianta pe care v-o propun eu contine tortellini.
Un piure gros din fasole uscata fiarta este ingredientul de baza al acestei supe consistente originara din zona rustica a Toscanei. Aceasta supa de fasole alba se poate servi atat la pranz, cat si la
Aceasta supa-crema de usturoi, naut si spanac are o aroma deosebita si reprezinta o masa consistenta.
O masa completa intr-o farfurie, aceasta este varianta unei supe clasice italiene. Traditia spune ca cel care gaseste frunza de dafin in farfurie este onorat cu un sarut din partea bucataresei.
1 Curatati, spalati si tocati bine legumele; 2 Intr-o oala de supa se prajeste ceapa pana ce este patrunsa usor; 3 Se adauga apoi restul de legume, fara orez, si se mai lasa putin la foc astfel; 4 Acu
Ciorba radauteana e una din ciorbele mele preferate, dar din pacate convietuind cu un mofturos nu pot sa o pregatesc pe cat de des mi-as dori. Asa ca va prezint reteta mamei mele si va sfatuiesc sa o
1 Spalati bine ciresele, curatati-le de samburi si lasati-le la uscat 2 Puneti ciresele in tigaia de sos cu zahar si brandy de cirese si lasati-le la foc mediu vreo 15 minute 3 Topiti cea mai mare par
Castravetii sunt printre cele mai racoritoare legume, asta pentru ca au un continut de 97% apa. Chiar daca nu sunt foarte bogati in vitamine , contin multe saruri minerale alcaline (iod, fosfor si pot
Este o supa cu arome placute, subtila si plina de savoare. Gustul usor picant te atata si te incita.
Daca doresti o mancare care sa nu te faca sa te simti ca un balon care nu se mai poate inalta din cauza greutatii atunci acest fel de mancare te va face sa te simti usoara, plina de energie si fara gr
Supa rece de rosii este specifica regiunii spaniole Andaluzia si este preparata din legume proaspete si servita rece. In spaniola i se spune gazpacho si ea poate fi servita cu adaos de legume tocate,
Se toaca marunt zarzavaturile dupa ce in prealabil au fost spalate bine si se pun la fiert in apa cu sare. Vine apoi randul pestelui sa fie curatat, spalat si portionat in felii nu prea mici. Dupa ce
1 Se amesteca in oala de supa 1 cana de apa, zaharul si piureul de fructe exotice si se fierbe pana la clocot; 2 se indeparteaza oala si se lasa la racit; apoi se da la frigider timp de 1 ora; 3 cu ce
1 Se taie marunt ceapa si se rumeneste in 2 linguri de grasime 2 Se adauga papricasul, cubuletele de carne de vita, sare dupa gust, ardeiul gras si rosia, putina apa si se lasa sa fiarba sub capac pan
Cand esti lipsita de energie este indicat sa optezi pentru o portie de proteine. De aceea iti recomand sa incerci aceasta supa crema de praz.
Pentru a profita de beneficiile legumelor de sezon si a ne vitaminiza va propun o supa crema de dovlecei cu crutoane. Este foarte sanatoasa, deopotriva pentru cei mici si pentru cei mari.
Aceasta supa de rosii cu cartofi ne-o pregatea mama acasa atunci cand era sezonul rosiilor de gradina. Era asa de buna rece, caci afara era canicula. Gustul care a rezultat supei mele a fost exact ca
Supa de castraveti poate drege efectele unei nopti de betie, fiind deosebit de stimulatoare si revigoranta.
La fel ca si ciorba de burta supa Zurek este un fel culinar menit sa dreaga efectele unei nopti de chef cu nabadai fiind preparata simplu si rapid.
Toate acestea se amesteca dupa care luati cate o cantitate de compozitie in palmele umede si le dati forma de mingiute. Puneti ceapa la calit, adaugati 3 litri de apa si lasati sa fiarba la foc mare.
La romani, nu e masa consistenta si serioasa fara o ciorba sau un bors gustos. Daca este groasa ne tine de foame pentru ca e satioasa, iar daca e subtire ne putem bucura de ea in totalitate pentru ca
Dupa atatea mancaruri grase consumate in anotimpul rece iti recomand sa incerci aceasta ciorba de salata.
Se amesteca faina, laptele, oul si un varf de sare, dupa care se adauga si patrunjelul tocat. Dupa ce totul se transforma intr-o pasta omogena se prajesc 4 clatite subtiri. Dupa ce clatitele sunt gata
Intr-o oala se pune la fiert zarzavatul tocat marunt cu sare. Intr-o tigaie cu ulei sa caleste putin ceapa fin tocata presarata cu boia de ardei. Se amesteca si cand zeama in care a fiert zarzavatul a
Puiul se curata, se spala si se pune la fiert in 2,5l apa rece. Dupa ce s-a fragezit se ia spuma de deasupra si se pune putina sare. Se lasa iar la fiert 10 minute dupa care se adauga borsul, mararul
Este o supa usoara si plina de vitamine si minerale, ideala pentru starile gripale sau de raceala. Contine din belsug vitaminele A si C precum si calciu. Avand un gust delicios poate fi servita si la
Probabil ca esti plictisita sa gatesti mereu clasicul bors sau ciorba. Iata o idee pentru un pranz delicios: supa crema de pui.
Reteta acesta de ciorba de legume cu bacon este extrem de binevenita atunci cand e ger afara. Noi am pregatit-o saptamana aceasta si ne-a placut foarte mult.
Curatati pestele si puneti-l la fiert in 3 litri de apa impreuna cu vinul, telina, o parte din ceapa, rosiile, lamaia si morcovii. Scoate-ti oasele de peste si prajiti pestele intr-o tigaie unde ceapa
Coastele de vita, se mai spune si blet, se taie în portii, se spala, se oparesc si se pun la fiert cu 3,5 litri de apa clocotita. Se fierbe 1 ora si 30 de minute, spumându-se continuu pâna ramâne
Se spala, si se taie legumele marunt. Se pun la fiert intr-o oala mare cu apa si piper pana se sfarama. Cand toate legumele sunt fierte, le scoatem si le mutam intr-un castron (exceptand ceapa pe care
Daca avem si oase de vaca, le fierbem in apa in care adaugam sare pentru aproximativ 2 ore si jumatate. In zeama obtinuta dupa strecurarea fierturii se pun in continuare la foc legumele (spalate si ta
Amestecati dovleacul cu ceapa, morcovul si telina intr-o oala mare de supa. Adaugati pieptul de pui si apa. Aduceti compozitia la punctul de fierebere la o temperatura medie. Reduceti apoi temperatura
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob