Arhiva coolinaria
Preparati in casa sosul de rosii pentru paste! Va veti bucura de consistenta si gustul sau, fara prea mult efort.
Preparati pastele preferate si completati-le cu batog sau cod afumat si sos de ciupercute cu branza cheddar.
Iata cum puteti prepara o pizza de casa cu blat pufos, gustoasa chiar si fara clasicele mezeluri!
Obtineti o aroma intensa cu minim de grasimi!
Pentru varianta de post a acestor paste siciliene, omiteti parmezanul ras.
Pastele pot fi foarte delicioase si fara branza sau carne. Important este ca sosul sa fie suficient de consistent si sa aiba la baza o varietate de legume si condimente.
Reteta italiana "Tagliatelle con vitelo" a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Sincai, nr. 2-4, Se
Serviti acest fel de mancare zdrobind rosiile umplute peste paste, transformandu-le intr-un sos consistent si delicios.
Puteti prepara paste acasa, dupa reteta preferata, sau puteti apela cu incredere la cele din comert. Se recomanda tagliatelle pentru aceasta reteta.
Cand sunteti in pana de idei pentru gatit si in criza de timp, apelati la o reteta simpla de salata de paste.
Semintele de mac isi imprumuta aroma deosebita acestei retete cremoase de paste.
O reteta simpla si absolut delicioasa pe care merita s-o incercati in week-end!
Reteta traditionala greceasca de paste cu carne, specifica insulei Corfu. Cantitatile date sunt pentru 6-8 persoane, iar carnea de vita poate fi inlocuita cu carne de pui, vitel sau chiar homar.
Puteti gati putin sparanghelul inainte de a-l pune pe pizza, dar la cuptor, nu prajit in tigaie cum se face cu baconul si crevetii din topping. Rezulta o pizza alba picanta, complet inedita!
Din cand in cand ne permitem si o asemenea bomba calorica delicioasa, nu-i asa?
Ingredientele date sunt pentru 2 portii, iar pastele recomandate sunt urechiusele (orecchiette), ideale pentru broccoli si sosuri de legume.
Daca v-ati plictisit de retetele de paste pe care le gatiti de obicei, incercati si aceasta combinatie cu fasole verde, rosii cherry si branza ricotta.
Iubesti pizza dar o consideri nepotrivita pentru micul dejun? Incearca atunci si aceasta reteta cu oua ochiuri!
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restau
Un accent deosebit pentru o mancare altfel comuna: firimituri coapte!
O salata simpla de paste cu ton, rosii, oua, smantana si maioneza, specifica Spaniei.
Gustul smochinelor este completat perfect de radicchio, o leguma italiana care s-a incetatenit in ultima vreme si la noi.
Reteta de ravioli din regiunea tiroleza a Austriei, foarte asemanatoare cu reteta clasica de ravioli, originara din Italia.
O reteta de post delicioasa: paste cu tofu afumat, ceapa, rosii si nuci, asezonata cu maioneza vegetala si condimentele preferate.
Salata de paste cu oua fierte si carne de pui: cremoasa, delicioasa si rapida!
Este important ca dovleacul folosit sa aiba pulpa moale, rezultatul este absolut delicios!
In loc de spaghete, puteti folosi macaroane, ca in imagine. Exceptand pastele, celelalte ingrediente se adauga dupa gust.
Menta completeaza in mod inedit fructele de mare cu usturoi si va ofera o masa delicioasa si rapida, in stil italian.
Cele mai des comandate paste, cel putin in restaurantele noastre, sunt spaghetele Carbonara. Delicioase si foarte usor de facut in casa, pot fi adaptate pe gustul fiecaruia si in functie de ingredient
O mancare delicioasa si sanatoasa, bogata in acizi grasi omega 3, vitamina B12 si vitamina C.
Calzone este o pizza italiana foarte populara, aparte datorita modului de prezentare: impachetata ca un coltunas gigant.
Taiati ficateii cubulete. Spalati si uscati bine. Fierbeti pastele in apa cu sare. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati piper si o lingura de ulei de masline. Adaugati ceapa tocata si sotati 2-3 min.
O combinatie inedita de ingrediente pentru o pizza delicioasa si gata imediat - asta daca luati aluat de pizza gata facut.
In primul rand, asigurati-va ca ingredientele sunt de cea mai buna calitate, mai ales parmezanul si uleiul de masline. Incingeti cuptorul la 250 grade. Amestecati toate ingredientele pentru pesto in b
Cremoasa, cu gust bogat, dar si proaspat in acelasi timp, aceasta reteta de paste este o adaptare a celebrelor spaghetti al limone. Ii mai puteti adauga si capere, dupa gust.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Taiati ardeii in bucati mari si asezati-i cu pielita in jos intr-o tava cu hartie de copt. Stropiti cu ulei de masline si presarati putina sare pe deasupra.
Amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de faina si 475 ml apa. Lasati sa se odihneasca 15 minute. Adaugati si faina ramasa, impreuna cu 2 lingurite de sare si amestecati bine. Framantati aluatu
Puteti folosi blat de pizza congelat, sau puteti prepara acasa aluatul, urmand reteta inclusa aici. In loc de ansoa, puteti folosi sardine.
Fierbeti apa intr-o oala suficient de mare. Adaugati sare si apoi pastele. Fierbeti cateva minute, amestecand din cand in cand. Scurgeti pastele si pastrati 60 ml din apa in care au fiert. Intre timp,
Ungeti aluatul de pizza cu ulei de masline si presarati pe deasupra sare de mare (sau alta sare grunjoasa) si un amestec de ierburi aromatice (de ex: rozmarin, busuioc, oregano...). Taiati maslinele r
Tipic italieneasca, pizza ne-a cucerit prin simplitate, dar mai ales prin savoare. Cand nu avem inspiratie, putem prepara o pizza cu ceea ce gasim in frigider si in camara noastra. Va fi nespus de del
Reteta de spaghete cu scoici este una din cele mai des intalnite retete din meniul restaurantelor cu bucatarie italiana. Exista insa varietati multiple ale acestei retete. Mai jos va oferim una din ac
Pastele pe care le preferati le puneti la fiert in apa cu sare urmand indicatiile de pe cutie. Dupa ce s-au fiert, se pun la scurs. Mazarea se pune la fiert (daca folositi mazare congelata, o fierbeti
Desi combinatia poate nu reprezinta o tentatie pentru gurmanzi, se poate spune ca este reteta ideala pentru cei care au nevoie de putin timp petrecut in bucatarie, dar care mai are avantajul de a fi u
Sparanghelul, bogat in saruri minerale si antioxidanti, este o leguma fina ce se prepara adesea ca aperitiv. Il intalnim in bucataria meridionala, nord-europeana dar si americana, fiind servit alaturi
Apa pentru fiert sa sareaza si i se adauga putin otet. Pestele se fierbe aprox. 7-8 min, dupa care se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se lasa sa se raceasca. Pastele se fierb urmand instructiunile
Pentru ca pregatitul painii in casa este un obicei sanatos, va recomandam o reteta de paine ce in mod sigur o sa va inspire, indemnandu-va sa schimbati ingredientele, respectand totusi proportiile si
Pentru ca painea rustica este un deliciu prea putin gustat in casele noastre, va invitam sa preparati aceasta paine folosind o reteta pe cat de simpla, pe atat de usor de pregatit datorita aliatului n
Pastele se fierb intr-o oala mare cu multa apa pe care am sarat-o. Timpul de fierbere este cel indicat pe cutie si ar fi bines a nu il depasiti. Pastele trebuie sa fie al dente dupa fierbere. Se strec
Curatati de coaja morcovii si dovlecelul, spalati si scurgeti de apa, tomatele si tijele de telina. Taiati legumele acestea in cubulete. Usturoiul se curata si se taie si el in felii subtiri. Patrunje
- Pagini:
- « Previous 1 2 3 Next »
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii Jalapeno
Cunoscuti in varianta lor uscata si sub denumirea de ardei iuti chipotle, ardeii Jalapeno sunt origi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta