Arhiva coolinaria
Calzone este o pizza italiana foarte populara, aparte datorita modului de prezentare: impachetata ca un coltunas gigant.
Taiati ficateii cubulete. Spalati si uscati bine. Fierbeti pastele in apa cu sare. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati piper si o lingura de ulei de masline. Adaugati ceapa tocata si sotati 2-3 min.
O combinatie inedita de ingrediente pentru o pizza delicioasa si gata imediat - asta daca luati aluat de pizza gata facut.
In primul rand, asigurati-va ca ingredientele sunt de cea mai buna calitate, mai ales parmezanul si uleiul de masline. Incingeti cuptorul la 250 grade. Amestecati toate ingredientele pentru pesto in b
Cremoasa, cu gust bogat, dar si proaspat in acelasi timp, aceasta reteta de paste este o adaptare a celebrelor spaghetti al limone. Ii mai puteti adauga si capere, dupa gust.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Taiati ardeii in bucati mari si asezati-i cu pielita in jos intr-o tava cu hartie de copt. Stropiti cu ulei de masline si presarati putina sare pe deasupra.
Amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de faina si 475 ml apa. Lasati sa se odihneasca 15 minute. Adaugati si faina ramasa, impreuna cu 2 lingurite de sare si amestecati bine. Framantati aluatu
Puteti folosi blat de pizza congelat, sau puteti prepara acasa aluatul, urmand reteta inclusa aici. In loc de ansoa, puteti folosi sardine.
Fierbeti apa intr-o oala suficient de mare. Adaugati sare si apoi pastele. Fierbeti cateva minute, amestecand din cand in cand. Scurgeti pastele si pastrati 60 ml din apa in care au fiert. Intre timp,
Ungeti aluatul de pizza cu ulei de masline si presarati pe deasupra sare de mare (sau alta sare grunjoasa) si un amestec de ierburi aromatice (de ex: rozmarin, busuioc, oregano...). Taiati maslinele r
Tipic italieneasca, pizza ne-a cucerit prin simplitate, dar mai ales prin savoare. Cand nu avem inspiratie, putem prepara o pizza cu ceea ce gasim in frigider si in camara noastra. Va fi nespus de del
Reteta de spaghete cu scoici este una din cele mai des intalnite retete din meniul restaurantelor cu bucatarie italiana. Exista insa varietati multiple ale acestei retete. Mai jos va oferim una din ac
Pastele pe care le preferati le puneti la fiert in apa cu sare urmand indicatiile de pe cutie. Dupa ce s-au fiert, se pun la scurs. Mazarea se pune la fiert (daca folositi mazare congelata, o fierbeti
Desi combinatia poate nu reprezinta o tentatie pentru gurmanzi, se poate spune ca este reteta ideala pentru cei care au nevoie de putin timp petrecut in bucatarie, dar care mai are avantajul de a fi u
Sparanghelul, bogat in saruri minerale si antioxidanti, este o leguma fina ce se prepara adesea ca aperitiv. Il intalnim in bucataria meridionala, nord-europeana dar si americana, fiind servit alaturi
Apa pentru fiert sa sareaza si i se adauga putin otet. Pestele se fierbe aprox. 7-8 min, dupa care se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se lasa sa se raceasca. Pastele se fierb urmand instructiunile
Pentru ca pregatitul painii in casa este un obicei sanatos, va recomandam o reteta de paine ce in mod sigur o sa va inspire, indemnandu-va sa schimbati ingredientele, respectand totusi proportiile si
Pentru ca painea rustica este un deliciu prea putin gustat in casele noastre, va invitam sa preparati aceasta paine folosind o reteta pe cat de simpla, pe atat de usor de pregatit datorita aliatului n
Pastele se fierb intr-o oala mare cu multa apa pe care am sarat-o. Timpul de fierbere este cel indicat pe cutie si ar fi bines a nu il depasiti. Pastele trebuie sa fie al dente dupa fierbere. Se strec
Curatati de coaja morcovii si dovlecelul, spalati si scurgeti de apa, tomatele si tijele de telina. Taiati legumele acestea in cubulete. Usturoiul se curata si se taie si el in felii subtiri. Patrunje
Reteta aceasta este un fel de pizza facuta din blat gen lipie ovala facut in casa, peste care putem pune o multime de ingrediente. Rezultatul va fi o pizza orientala, foarte savuroasa si parfumata. Pu
Cuptorul se incalzeste la 170º C. Chiflele se taie in trei felii. Fiecare felie se decoreaza astfel: se pune sos de ketchup, ceapa verde tocata marunt si se acopera cu betigase de branza. La mijlocul
Gustoasa si usor de facut, combinatia ideala pentru seara de Halloween
Pentru ca fructele de mare nu mai sunt considerate o delicatesa (daca ar fi sa ne raportam la pretul lor), m-am decis sa testez si eu o reteta cat mai simpla in care sa le folosesc. Aceasta reteta de
Unul din sosurile mele preferate pentru paste este cel verde, facut din multe ierburi cat mai prospete si mai parfumate. Aceste paste cu sos verde sunt foarte satioase si parfumate.
Nu-i asa ca de multe ori v-ati gandit ca ar fi mai sanatos sa va preparati chiar voi taitei de casa fara a pune in ei conservati sau alte minuni chimice? In cazul in care rapunsul este afirmativ, iata
Se pune apa la fiert cu sare, intr-o oala cu capacitatea de 3 l. Curatati si pisati grauntele de usturoi. Taiati florile de dovlecel in lungul lor. Zdrobiti intre degetele dvs floarea de arpagic Spagh
Preparati sosul de busuioc astfel : intr-o tigaie fara ulei, rumeniti semintele de pin dupa care le amestecati cu busuiocul, cu parmezanul si cu uleiul de masline pana ce obtineti o pasta omogena. Pas
Amestecati zmeura cu siropul de agava. Puneti smantana intr-un vas. Taiati batonul de vanilie pe lungime, indepartati-i semintele cu un cutitas si puneti-l apoi totul in smantana. Curatati de coaja gh
Spalati tomatele, stergeti-le si apoi mixatile. Strecurati sucul obtinut si puneti-l intr-un vas (in care se vor adauga mai tarziu si pastele, deci el trebuie sa fie mai mare ca dimensiune), la fiert
Imi permit sa iti prezint un alt mod de prezentarea a clasicelor paste italiene- cuiburi de spaghete cu sunca.
Cu totii stim sa pregatim o tocana din carne de vita sau un gulas. Dar ce ai zice de o tocana de vita cu paste, un pic mai speciala?
Daca vrei se te bucuri cu adevarat de ierburile proaspete care apar primavara, iti recomand sa incerci aceste paste cu sos pesto de verdeturi. Secretul este sa folosesti verdeturi cat mai proaspete.
Ciupercile sunt printre cele mai vechi specii vegetale aparute pe pamant. In acelasi timp, ciupercile sunt sarace in calorii, dar bogate in proteine si fibre. Pentru momentele cand vrei sa te rasfeti
Desi pastele si vodca pot parea incompatibile, gustul final este delicios, facand aceasta reteta unica prin ineditul si savoarea sa. Se poate servi la mesele de familie, ca o alternanta binevenita la
Zilele trecute ramasesem in pana de idei legat de ce imi voi lua in pachetel la serviciu. Pana la urma inspiratia a invins si am pregatit mini-pizze foarte delicioase, pe care vi le recomand.
Tagliatelle picante sunt o mancare foarte gustoasa si rapida de facut pe care o recomand oricui.
- Se curata scoicile, se spala, se procedeaza la fel si cu crevetii si apoi se toaca fin; - Se prajesc intr-o tigaie neaderenta cu putin ulei scoicile si crevetii, alaturi de usturoiul tocat si frunze
Iti recomand pastele cu somon si samantana pe care le poti prepara deosebit de repede (in 25 de minute) si care sunt delicioase.
Este ideala pentru cei ce prefera o pizza molae si cand se raceste :)
- Pagini:
- « Previous 1 2 3 4 Next »
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta