Arhiva coolinaria
Zacusca este mancarea mea preferata in zilele de post si nu numai. Din pacate nu dispun de atat de mult timp liber incat sa o prepar in cantitati industriale sa imi ajunga si pentru la iarna. De aceea
1 Luati taratele, puneti-le intr-o panza alba de bucatarie si spalati-le bine sub jet de apa rece. Lasati-le apoi la scurs. 2 Intr-o oala mica topiti untul in uleiul de masline la foc mediu. Puneti ai
Denumirea s-ar putea să te sperie, pentru că termenul de zacuscă implică o acţiune elaborată şi destul de grea care presupune prezenţa unui ceaun mare şi a unei temperaturi extreme. Nu este c
Din seria mancarurilor de care putem profita vara, iti propun vinetele prajite cu usturoi. Sunt ideale de mancat mai ales in timpul postului. Nu va voi oferi cantitatile exacte, caci fiecare isi face
Sunt o mare amatoare a vinetelor, dar niciodata nu am incercat sa fac altceva cu ele in afara de salata sau musaca. De data asta m-am abatut de la regula si am pregatit vinetele gratinate cu cascaval.
Avand ca sursa de inspiratie felul de mancare specific frantuzesc ratatouille, mi-am permis sa improvizez un tian cu legume, care a iesit la fel de delicios, dar parca mult mai aspectuos si mai colora
Se prepara o mamaliguta la ceaun, asa cum stim ca trebuie procedat de obicei. Se ia apoi o tava de copt de dimensiuni medii, care se unge cu unt. Se aseaza in tava alternativ un rand de mamaliga si un
Asa-i ca ti-am facut pofta? Porumbul este unul din alimentele preferate de romani pe timp de vara, si este consumat fie fiert, fie pe gratar, condimentat din belsug cu multa sare.
Daca ti-e pofta de ceva usor, delicios, dar foarte simplu de pregatit, iti recomand sa incerci cartofii copti cu usturoi si sparanghel.
Daca vrei sa mananci ceva usor si iti place fasolea, iti recomand urmatoarea reteta de fasole nemteasca.
Mod de preparare umplutura: 11 Se fierbe varza 15 minute apoi se scurge bine, se lasa la racit si se inparteaza cu atentie restul de apa, punandu-se la scurs; se toaca marunt; 2 Se prajeste ceapa taia
1 Se combina intr-o oala cu capac laptele de nuca de cocos, apa, zaharul, sarea si piperul; 2 se amesteca pana ce se dizolva zaharul; 3 se pune pe foc, se adauga orezul si se fierbe pana la clocot; 4
Se pun vinetele la copt, dupa care se curata si se toaca marunt. Maioneza: se pun 3 oua la fiert, dupa ce au fiert se iau galbenusurile si se sfarama cu ajutorul unei linguri de lemn dupa care se adau
Cartofii sunt curatati si se taie in jumatati pe lungime. Se aseaza cu partea taiata in sus, unul langa altul, pe o tava. Pe fiecare jumatate de cartof se pune cate o felie foarte subtire de slanina a
1 Incalziti bine cuptorul la peste 220 de grade (250 de preferat); 2 Puneti sparanghelul intr-o tava de copt unsa usor dinainte, taind partile dure de la baza; 3 Amestecati uleiul de masline cu 1 ling
Desi nu este atat de cunoscut la noi, sa stii ca in afara tarii nautul este foarte apreciat. Pentru a te familiariza cu el, iti propun o mancarica de naut, usor de preparat si deosebit de gustoasa.
Ciupercile sunt unele dintre legumele mele preferate, iar aceasta tocanita este absolut delioasa daca o servesti alaturi de mamaliguta.
Dupa ce vei gusta aceste piftelute de cartofi cu sos de rosii nici nu iti vei da seama ca sunt de post.
Iata o reteta de ghiveci calugaresc, foarte sanatos si satios, dar si extrem de rapid de preparat.
Se fierbe fasolea bine, se trece imediat prin sita sau prin blender, apoi se bate turnind putin cate putin uleiul pana se umfla. Se adauga sarea, piperul si usturoiul pisat si se aseaza intr-un castro
Se amesteca ingredientele pentru marinata intr-un castron. Se pune carnea si se lasa cel putin o ora pentru a se patrunde (daca nu sunteti grabit se poate lasa toata noaptea in frigider). Se pun catev
V-a incantat micul soricel, din ultima productie in colaborare Disney-Pixar, cu felul sau traditional de mancare, Ratatouile. Nimic mai simplu de preparat. Ratatouille este o simpla combinatie de legu
Salata Caesar este usor de realizat, rapida si gustoasa numai potrivita atunci cand apar musafiri ce apar pe neasteptate. Este si una dintre cele mai apreciate salate, mai ales servita ca un aperitiv.
Se caleste ceapa in ulei circa 5 minute, dupa care adaugam ciuperci, marar, sare si piper dupa gust. Se poate servi si cu mamaliguta.
Cum suntem in sezonul in care se gasesc frunze proaspete, aceste sarmale vor avea mai multa savoare. Acestea se spala si se inmoaie pe rand in apa care fierbe. (Daca folosim frunze din conserva aceste
Bateti ouale, ca pentru omleta. Incalziti ulei intr-o tigaie mare si puneti pe foc, amestecand in permanenta, legumele. Adaugati si carnea fiarta, si mai amestecati in continuare. Luati toate ingredie
Se taie cubulete legumele. Intr-o tigaie se toarna putin ulei si se prajesc legumele (doar pentru a fi putin rumenite). Se toarna intr-o oala, se adauga si orezul, amestecand. Se acopera cu apa, in ca
Faina se cerne intr-un castron, se face o adincitura in mijloc, unde se toarna drojdia lichefiata cu zaharul si apa. Compozitia se presara cu faina, se acopera si se pune la cald la crescut timp de 20
Se pun cartofii la fiert cu coaja. Dupa ce au fiert, se taie cubulete, se taie ceapa rondele, se adauga cele 5 oua fierte, maslinele fara samburi, gogosarii si castraveciorii taiati. Se pune sarea si
Se formeaza o pasta, amestecand faina cu uleiul, iar apoi, la foc mic, se amesteca in continuare pana se coloreaza. Se toarna peste zeama de ciuperci si laptele. Se adauga condimente dupa gust. Cand s
Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa. Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai
Se fierbe orezul salbatic, lasandu-l pe foc putin mai mult decat un orez decorticat normal (orezul integral, nedecorticat este mai tare, necesitind astfel un timp de fierbere mai mare). Separat se spa
Ciupercile se curata cu grija, si apoi se spala bine, lasate sub jetul de apa puternic. In fiecare ciuperca intoarsa se pune un cubulet de unt, si se condimenteaza bine, atat cu sare si piper, cat si
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob