Arhiva coolinaria
Acest fel de mancare la cuptor este popular in Ungaria, dar isi are originea intr-o reteta traditionala evreiasca. Pentru varianta cu carne, completati reteta cu bacon afumat.
Un curry vegetarian foarte usor, cu mazare, cartofi si lapte de cocos, la care puteti adauga si ardei gras. Serviti decorat cu frunze de coriandru, fulgi de migdale si inele de ceapa (crude).
O reteta simpla si delicioasa, in care carnea este inlocuita de ciuperci Portobello. Puteti da si mai multa savoare sandvisului daca adaugati o felie subtire de branza peste ciuperci in ultimele minut
Amatorii de usturoi il pot incorpora la final, prajit si zdrobit, iar pentru varianta originala se pot adauga si cubulete de sunca.
O cina foarte usoara, gustoasa si sanatoasa, gata in cateva minute. Puteti folosi branza preferata!
In loc de urzici, puteti folosi verdeturile preferate, de exemplu, mangold sau varza furajera.
Reteta de tocinei face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de restaurantul "Bucatarasul cel dibaci" cu sprijinul agentiei de relatii publice Russenart Communications
Reteta face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de restaurantul "Bucatarasul cel dibaci" cu sprijinul agentiei de relatii publice Russenart Communications si este pr
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Pregatiti 4 vase de cuptor, fiecare cu capacitatea de aprox. 350 ml si puneti-le pe o foaie de copt. Intr-o tigaie adanca, incingeti uleiul la foc mediu. Ad
O portie (2 felii de tofu) are 400 de calorii, este bogata in fibre si nu contine deloc colesterol.
Reteta traditionala cubaneza, orezul cu fasole rosie se poate gati in multe variante, cea prezentata aici fiind cea originala, vegetariana, care poarta numele de Congri. Ingredientele sunt pentru 2 po
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius. Rupeti conopida in buchetele mici, taiati maslinele in jumatati si tocati usturoiul, dar nu prea fin. Scurgeti conserva de naut si clatiti boabele in apa re
Mai intai, scurgeti foarte bine bucata de tofu: inveliti-o in servete de hartie si asezati ceva greu deasupra pentru a forta stoarcerea. Repetati procedeul de ori de cate ori este nevoie, pentru a ind
Bliniile sunt mini-clatite pufoase specifice bucatariei rusesti, dar aceasta varianta coreeana foloseste in loc de aluat cartofi, completati de morcovi si dovlecei (zucchini). Partea cea mai frumoasa
Inrudite cu mai celebrele oua Benedict, ouale Florentine inlocuiesc cu spanac feliile de sunca, pentru un mic dejun apetisant si ceva mai sanatos.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Dovleceii se spala, se scurg, dupa care se rad pe razatoarea mare. Se presara un praf de sare si se lasa deoparte 20 min. Se storc foarte bine pentru a inlatu
Taiati dovleacul pe jumatate, curatati-l de seminte si puneti-l in cuptor la 200 grade Celsius, timp de 30-35 min. Intre timp, sotati in putin unt prazul si usturoiul pana se inmoaie si amestecati-le
Pisati usturoiul cu putina sare. Incingeti uleiul la foc mediu si sotati cateva minute dovleacul taiat julienne. Adaugati usturoiul si apoi paprika. Luati de pe foc dupa 1 minut si amestecati cu nautu
Coaceti cartofii o ora la 200 grade Celsius, scoateti-i din cuptor si cresteti temperatura la 230 de grade. Taiati cartofii in jumatate pe lungime si scobiti-i de miez. Intr-un castron, faceti un piur
Hutspot este o mancare daneza traditionala din cartofi, morcovi si ceapa, fierte si pasate.
Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Taiati cartofii cubulete. Puteti sa-i decojiti inainte sau nu, cum preferati. Curatati morcovul si taiati-l in rondele groase. Puneti legumele, uleiul, sarea si p
Legumele pe care le folositi sunt in functie de sezon: toamna puteti folosi ciuperci, praz, conopida. In timpul iernii puteti folosi dovleac, morcov, telina, pastarnac.
Spanacul se spala bine, se scurge si i se inlatura coditele. Intr-un vas se pune uleiul la incins si se inabusa usor cateva minute ceapa verde tocata marunt. Se adauga apoi spanacul si se continua sa
Cele doua ingrediente de baza ale acestei salate sunt intr-un amestec reusit, ce creeaza un echilibru perfect intre ele, lintea - o leguminoasa si nautul - un feculent. Salata poate fi servita la cina
Toate mesele traditionale turcesti incep cu preparate faimoase si cu un pahar de "raki" (bautura alcoolica cu aroma de chimen). Printre preparate se gasesc salate de castraveti cu iaurt, icre de taram
Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert intr-un vas cu apa si putina sare. Se fierbe cca 5 min, dupa care se scurge bine de apa si se toaca in bucati potrivite. Intr-un alt vas se pune un
Acest piure delicios si sanatos pentru orice bebelus combina in mod inedit merele si morcovii cu... broccoli.
Daca va place fasolea boabe, trebuie sa incercati si aceasta reteta in care este insotita de cafea concentrata, melasa si putin cognac. Folosind fasolea boabe din conserva, timpul de preparare se redu
Crud sau cu un sos pe baza de unt, insotit de un sos vinegreta, fiert sau la vapori cu un sos olandez, rumenit la cuptor sau chiar si pe gratar, in sote sau introdus intr-o omleta savuroasa, iata mult
Mazarea se pune la fiert (in cazul in care optati pentru varianta congelata). Dupa ce fierbe, se scurge apa si se paseaza folosind un mixer vertical. Se obtine un piure care se sareaza si pipereaza du
Incalziti cuptorul la 230 grade Celsius. Puneti buchetele de broccoli intr-un castron mare, dupa care adaugati ceapa tocata, rosiile cherry, usturoiul si 2 linguri de ulei de masline. Adaugati sare si
Oul este un aliment complet. El poate face parte din lista de ingrediente pentru aproape orice preparat, in aproape orice reteta. Puteti sa-l preparati cum doriti, fiert in coaja, prajit, moale sau cl
O reteta interesanta, usor de preparat si care poate fi servita ca atare sau alaturi de diverse tipuri de carne fiarta sau fripta.
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu putina sare timp de 25 min. Morcovii se curata de coaja si se taie in cubulete. Se pun la fiert timp de 6 min pentru a-si schimba usor culoarea
Aceasta reteta este una din acelea care sunt bune sa le folositi, fie ca mancati de post, fie ca nu, alaturi de o friptura, sau daca doriti sa aveti la masa o varietate de arome provenite de la legume
O reteta de post mult apreciata de cei care tin la traditia culinara dinaintea sarbatorilor, dar si de cei care doresc sa alterneze zilele in care gatesc folosind carnea cu cele in care gatesc numai l
Aceasta varianta vegetariana de paella are ca ingredient principal tofu. Dupa cum stim, tofu se prepara din laptele de soia ce ne furnizeaza proteine de origine vegetala de o calitate excelenta si car
Foarte usor de preparat, aceasta garnitura este ideala pentru toate tipurile de carne.
Aceste legume preparate la abur se pot servi ca atare, stropite cu putin ulei de masline extravirgin si cu putin otet balsamic, ca salata sau garnitura la un fel de mancare pe baza de carne.
Aceasta reteta de orez cu legume este pentru 2 persoane, foloseste un recipient din silicon special pentru mancaruri sanatoase la cuptor si are un timp relativ redus de preparare: 20 de minute.
Vizita anuntata in ultimul moment? Parintii sau prietenii apropiati s-au gandit sa va viziteze seara sau poate la pranz intr-o duminica? Nici o problema! Va propunem o reteta de lasagna foarte simpla
Lintea este una din leguminoasele cu un aport energetic substantial pentru organismul nostru. Bogata in fibre, in fier si minerale, aceasta se prepara usor pentru toti, pornind de la salate reci, trec
Acest aperitiv va uimi prin aspectul sau dar si prin ingeniozitatea de care veti da dovada realizandu-l. Il puteti realiza foarte usor si cu ceea ce aveti in camara, fara a fi maestri in arta bucatari
Acesta mancare, asemeni mancarii de orez cu prune uscate si a mancarii de gutui sunt mancaruri pe care multe familii de romani le prefera in sezonul rece. Este desemenea si o reteta traditionala pentr
Chiftelutele de cartofi pot fi un inlocuitor gustos al cartofilor prajiti sau al piureului pe care il pregatim mereu. Pentru a inlatura monotonia din alimentatia noastra, incercati aceste chiftelute c
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob