Arhiva coolinaria
Pentru un mic dejun sanatos, alegeti o omleta cu spanac si branza, completata cu legume din belsug: rosii, ceapa, fasole rosie, morcovi...
Alegeti un sos de rosii de calitate, de exemplu, bolognese. Obtineti o mancare satioasa, fara gluten!
Adaptati clasica tarta frantuzeasca Tatin pentru varianta de aperitiv cu rosii cherry.
Gatiti rondele de cartofi dulci la cuptor, completati cu branza cu mucegai albastru. Serviti fierbinte.
Serviti un risotto vegetarian cremos, cu zeama de lamaie din abundenta.
Daca v-ati saturat de retetele de post clasice, incercati si aceasta mancare de sparanghel.
In postul Sfintei Marii, incercati aceasta reteta de ardei umpluti cu mazare si ceapa - fara orez!
Omleta turceasca (Menemen) este o omleta picanta cu legume, in general rosii, ceapa si ardei iuti. Este o reteta ideala pentru un mic dejun tarziu de week-end.
Pentru un mic dejun rapid si gustos, apelati la clasica omleta, imbunatatita cu marar, ceapa verde si putin cascaval.
Cantitatile date sunt pentru o portie, iar reteta este inspirata din dieta South Beach.
Pentru o cina usoara si delicioasa, trebuie sa incercati aceasta combinatie!
Putem condimenta mancarea de post clasica, apeland la influente asiatice.
Rasfatati-va cu o paella de post delicioasa, gata in numai 30 de minute! Cantitatile date sunt pentru 4-6 portii.
Pentru varianta de post, omiteti pur si simplu baconul, dar, indiferent cum alegeti sa modificati reteta, nu omiteti boia de ardei iute!
O mancare de post satioasa si plina de vitamine, pe care o puteti servi cu lipie si iaurt de soia sau cu garnitura de orez simplu.
Omleta spaniola, sau tortilla, este un amestec de ceapa si cartofi prajiti, legati cu oua batute si care seamana cu o tarta quiche. Cantitatile date sunt pentru o omleta de 25 cm diametru, care poate
Serviti acest preparat simplu la cina, alaturi de un pahar de vin rosu.
Cantitatile pentru ingrediente nu sunt date, intrucat se adapteaza din ochi, in functie de cat de mari sunt cartofii. Important este sa aveti acelasi numar de oua si de cartofi copti.
Diversificati-va meniul cu aceasta reteta inedita de naut cu usturoi, branza feta si menta proaspata. Aveti nevoie de numai 25 de minute!
Din bucataria de toamna nu pot lipsi napii, iar asocierea cu perele parfumate e de-a dreptul de nerefuzat! Cantitatile date sunt pentru 6 portii.
Reteta veche de Topchit era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei "Descopera traditiile culinare roman
Daca reteta pentru aluatul de tarta vi se pare prea complicata sau ca ia prea mult timp, puteti apela cu incredere si la aluat congelat cumparat.
Servita ca fel principal, ajunge pentru 2 persoane, dar pe post de garnitura, se poate imparti fara probleme in 6, sau chiar 8 portii.
Reteta veche pentru Sarbusca bucovineana era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei "Descopera traditi
Reteta veche pentru chiftele de legume cu ciuperci era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei "Descope
Cu doar doua ingrediente principale (vinete si iaurt) si o varietate de condimente, incropiti o masa delicioasa.
Aceste chiftele vegetariene pot fi servite si in chifle, pe post de burger, nu doar ca fel principal alaturi de garnitura preferata.
Reteta italiana deosebita pentru un risotto inedit si deloc greu de preparat!
Reteta veche din Crisana pentru Oua cu castraveti era folosita in satele din Banat si Crisana, la finalul secolului XIX. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei
Imaginea de prezentare este facuta inainte de gatit, intrucat anghinarea umpluta gatita nu este tocmai aspectuoasa...
Reteta veche din Crisana pentru Curechi de dovleac este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei D
Sufleurile pot fi de multe ori intimidante pentru un incepator intr-ale gatitului, dar dupa ce incercati acest sufleu de spanac inspirat de Julia Child, s-ar putea sa capatati curaj.
O reteta vegetariana satioasa si usor de preparat. Desi se recomanda folosirea unui vas de lut pentru un plus de savoare, puteti folosi in loc o tigaie sau oala obisnuita.
Reteta se poate prepara si cu carne de pui, iar cantitatea de amidon poate fi variata in functie de consistenta dorita pentru sos. Puteti adauga si ghimbir, daca va place aroma, sau plusati aroma de c
Servita ca fel principal, aceasta tarta aperitiv ajunge pentru 4-6 persoane.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob