Arhiva coolinaria
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Dovleceii se spala, se scurg, dupa care se rad pe razatoarea mare. Se presara un praf de sare si se lasa deoparte 20 min. Se storc foarte bine pentru a inlatu
Taiati dovleacul pe jumatate, curatati-l de seminte si puneti-l in cuptor la 200 grade Celsius, timp de 30-35 min. Intre timp, sotati in putin unt prazul si usturoiul pana se inmoaie si amestecati-le
Pisati usturoiul cu putina sare. Incingeti uleiul la foc mediu si sotati cateva minute dovleacul taiat julienne. Adaugati usturoiul si apoi paprika. Luati de pe foc dupa 1 minut si amestecati cu nautu
Coaceti cartofii o ora la 200 grade Celsius, scoateti-i din cuptor si cresteti temperatura la 230 de grade. Taiati cartofii in jumatate pe lungime si scobiti-i de miez. Intr-un castron, faceti un piur
Hutspot este o mancare daneza traditionala din cartofi, morcovi si ceapa, fierte si pasate.
Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Taiati cartofii cubulete. Puteti sa-i decojiti inainte sau nu, cum preferati. Curatati morcovul si taiati-l in rondele groase. Puneti legumele, uleiul, sarea si p
Legumele pe care le folositi sunt in functie de sezon: toamna puteti folosi ciuperci, praz, conopida. In timpul iernii puteti folosi dovleac, morcov, telina, pastarnac.
Spanacul se spala bine, se scurge si i se inlatura coditele. Intr-un vas se pune uleiul la incins si se inabusa usor cateva minute ceapa verde tocata marunt. Se adauga apoi spanacul si se continua sa
Cele doua ingrediente de baza ale acestei salate sunt intr-un amestec reusit, ce creeaza un echilibru perfect intre ele, lintea - o leguminoasa si nautul - un feculent. Salata poate fi servita la cina
Toate mesele traditionale turcesti incep cu preparate faimoase si cu un pahar de "raki" (bautura alcoolica cu aroma de chimen). Printre preparate se gasesc salate de castraveti cu iaurt, icre de taram
Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert intr-un vas cu apa si putina sare. Se fierbe cca 5 min, dupa care se scurge bine de apa si se toaca in bucati potrivite. Intr-un alt vas se pune un
Acest piure delicios si sanatos pentru orice bebelus combina in mod inedit merele si morcovii cu... broccoli.
Daca va place fasolea boabe, trebuie sa incercati si aceasta reteta in care este insotita de cafea concentrata, melasa si putin cognac. Folosind fasolea boabe din conserva, timpul de preparare se redu
Crud sau cu un sos pe baza de unt, insotit de un sos vinegreta, fiert sau la vapori cu un sos olandez, rumenit la cuptor sau chiar si pe gratar, in sote sau introdus intr-o omleta savuroasa, iata mult
Mazarea se pune la fiert (in cazul in care optati pentru varianta congelata). Dupa ce fierbe, se scurge apa si se paseaza folosind un mixer vertical. Se obtine un piure care se sareaza si pipereaza du
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata