Arhiva coolinaria
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Pentru un plus de savoare, pestele la cuptor se prepara cu putina menta proaspata.
O doza de ingrediente mediteraneene (masline, rosii, usturoi si ardei) imbunatateste semnificativ orice mancare cu peste. Serviti preparatul cu branza feta maruntita.
Cantitatile date sunt pentru 2 portii de file de cod prajit, servit cu garnitura de legume la cuptor.
Daca va plac conservele de sardine in sos tomat, trebuie sa incercati neaparat si aceasta reteta cu sardine proaspete.
Aceasta reteta inspirata de Jamie Oliver se serveste cu garnitura de orez Basmati si broccoli, alaturi de sferturi de lamaie sau lime.
Completati deliciosii cartofi gratinati cu un sos cremos cu creveti.
Serviti un delicios cod "en papillote" cu lamaie si cimbru, pe pat de morcovi si praz.
Marinati fileurile de ton o ora, dupa care le preparati foarte repede pe gratar sau in tigaie.
Serviti pestele cu sos de ceapa, usturoi si migdale, alaturi de garnitura preferata: cartofi prajiti, piure sau legume sotate.
Aceasta reteta are influente jamaicane si se poate prepara si pe gratarul cuptorului.
In imagine, garnitura este o mancare de linte cu praz si usturoi, dar puteti opta la fel de bine pentru orez sau cartofi.
Serviti aceasta mancare picanta pe pat de orez simplu sau cuscus. Puteti inlocui zeama de lamaie cu 30 ml otet de mere sau otet din vin alb.
Serviti aceasta tarta cu macrou afumat impreuna cu salata verde si garnitura de cartofi.
Secretul acestei retete este sa lasati somonul sa se odihneasca 5-6 minute la final.
Acest fel de mancare spaniol se prepara in mod traditional cu merluciu.
Cantitatile date sunt pentru 4 portii generoase de placinta cu pangasius, cartofi, rosii, creveti si ceapa.
Gatind pastravul in folie de aluminiu, i se pastreaza aroma si fragezimea.
Incercati o reteta clasica frantuzeasca specifica regiunii Provence: ton cu rosii, ceapa si usturoi. Optional, puteti adauga in marinata o bucatica de ghimbir.
O reteta ideala pentru cina in doi!
Puteti prepara umplutura cartofilor copti cu ce peste preferati sau aveti la indemana, iar topping-ul il puteti completa cu smantana, patrunjel si arpagic, dupa gust.
Serviti macroul sau heringul prajit cu garnitura de mere cu bacon, telina, napi si morcovi.
Reteta este inspirata din bucataria Marthei Stewart si se poate prepara cu orice fel de peste alb.
Albusurile sunt batute usor cu sare grunjoasa si acopera apoi pestele, care se va coace perfect in crusta. Reteta de baza este cu cimbru, dar puteti umple pestii cu ce doriti, de exemplu: felii de ros
Serviti cu garnitura de legume la cuptor si stropiti cu zeama de lamaie. La fel de bine, puteti prepara si file de somon.
Din cantitatile date, obtineti 2 portii de aperitiv, pe care va recomandam sa le serviti stropite cu zeama de lamaie, alaturi de maioneza cu usturoi.
Serviti aceste frigarui picante cu bauturi racoritoare specifice verii, de exemplu, o limonada cu menta si gheata din belsug.
Ierburile proaspete si zeama de lime completeaza perfect aceste frigarui inedite. SFAT: Daca folositi bete de lemn pentru frigarui, lasati-le la inmuiat in apa rece minim 30 de minute inainte de a le
Un fel de mancare rapid si sanatos, care poate fi servit atat cald, cat si rece, cu rosii si rucola. Puteti inlocui tonul cu somon sau creveti decorticati.
Reteta a fost oferita si preparata de restaurantul La Senna (str. Nicolae Caranfil, nr. 33, sector 1). Ingredientul de baza, sea bass, este un peste destul de scump si greu de gasit la noi, dar il put
Incercati o reteta fara gluten pentru o cina usoara si delicioasa. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Midiile marinaresti se gatesc in sos de vin alb cu ceapa si sunt specifice Belgiei si nordului Frantei. Se servesc in mod traditional cu cartofi prajiti si maioneza.
Sosul dulce acrisor completeaza perfect codul alb si poate fi servit si cu alte fileuri de peste.
Reteta italiana "Platou din fructe de mare cu biban" a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Sincai,
Serviti acesti creveti aromati cu garnitura de legume preferata si veti avea parte de o cina usoara si delicioasa!
Cantitatile date sunt pentru 4 portii delicioase, iar prepararea nu dureaza mai mult de o ora, cu tot cu etapa de curatare a pestilor.
Pentru o masa ceva mai dietetica, inlocuiti smantana cu iaurtul. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Acest aperitiv se prepara in mod traditional cu carne de vitel, dar pestele este un inlocuitor foarte sanatos si usor. Serviti cu paste si un pahar de vin alb.
Reteta romaneasca "Saramura boiereasca de crap" a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
O mancare spaniola satioasa, de servit neaparat cu paine proaspata, preferabil facuta in casa si nu alba.
Reteta mediteraneana "Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)" a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str.
Cantitatile date sunt pentru 4 sandvisuri, numai bune de servit la micul dejun. Sunt gata in numai 20 de minute!
Va recomandam sa serviti acest preparat cu sparanghel, dar, la fel de bine, puteti sa apelati la garnitura preferata.
Denumirea acestui preparat indian este Kedgeree si are la baza peste gatit (de obicei, batog afumat), orez fiert, patrunjel, oua fierte tari, curry, unt sau smantana si, optional, stafide.
O cina foarte gustoasa si usor de preparat, care se serveste pe pat de orez sau cu o garnitura de cartofi si broccoli. Avantajul principal al gatitului la microunde in vase de sticla este acela ca mir
Desi reteta originala este pentru somon, se poate prepara in acelasi mod si pastravul. Indicatiile date sunt atat pentru cuptorul traditional, cat si pentru cel cu convectie.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci