Arhiva coolinaria
Carnea de vita si ciupercile se taie in lamele subtiri. Felia de carne de porc impanata usor cu grasime se toaca impreuna cu 1/2 din usturoiul verde. Intr-o tigaie se rumeneste cu putin ulei cateva mi
Reteta, usor de preparat, va fi cu siguranta savurata de copii, datorita gustului dulceag realizat prin asocierea ingredientelor asiatice cu miere. Nu se mai adauga sare deoarece sosul de soia contine
Suntem obisnuiti ca de pe masa de Paste sa nu ne lipseasca diferite preparate ca ciorba de miel, friptura traditionala si, ca aperitiv, clasicul drob din miel. Daca printre noi sunt si persoane carora
Mancare traditionala ungureasca, intalnita adesea si pe mesele noastre. Reteta in varianta originala prevede ca materie prima carnea de vita. Pentru ca Pastele bate la usa si dorim sa gatim carne de m
Pentru ca ne apropiem de Paste, va propunem sa gatiti acest cuscus cu carne de miel. Este un fel de mancare nord african, definit prin asocierea granulelor conglomerate de grau dur cu naut sau diverse
Carnea de miel se prepara prin traditie in bucataria romaneasca cu ocazia sarbatorilor pascale. Stufatul din carne de miel poate fi o alternativa la friptura traditionala, acesta avand avantajul unor
Credem ca v-ati gandit cum veti prepara friptura de miel pentru aceasta masa de Paste. Poate ca aveti deja o reteta proprie, verificata, pe care ati preparat-o anul trecut si cu care ati avut mare suc
Traditia spune ca niciunei mese de Paste nu trebuie sa-i lipseasca friptura de miel si, in mod special, celor carora le place acest tip de carne. Este o reteta foarte simpla, dar care are anumite mici
Pentru ca se apropie sarbatorile de Paste, ne gandim deja la cateva feluri de mancare pe baza de carne de miel. In afara de friptura traditionala de miel la cuptor, va propunem sa incercati si aceasta
Aspectul foarte colorat datorat ingredientelor face ca acest preparat sa fie placut in orice sezon. Reteta este la un pret convenabil si va placea tuturor, inclusiv copiilor pe care ii stim mai moftur
Va place mancarea de la fast-food ? Avem o propunere interesanta : sa preparati singuri sandvisurile, alegand cu atentie ingredientele pentru a avea aport maxim de proteine, vitamine dar si o noua sav
Pentru a aduce putina culoare si un gust picant interesant in alimentatie, incercati sa preparati acest fel de mancare care a fost atribuit rand pe rand bucatariei mexicane, chiliene sau chiar texane.
Ceapa se curata. Usturoiul se curata la exterior si se taie numai la unul din capete, ramanand ca un buchet. Coastele de miel se rumenesc usor la suprafata, pe ambele parti, intr-o tigaie in care am p
Se pun in vas pentru inceput feliile de lamaie taiate fin. Se presara peste ele putina sare, chimenul pisat si cimbrul. Dispuneti uniform peste feliile de lamaie fin taiate, pulpele transate in 4 buca
Fiind o mancare tipic orientala, foarte apreciata de gurmanzi, veti regasi printre condimente piperul si foaia de dafin
Incercati sa schimbati din obiceiurile culinare pe care le aveti. Veti descoperi ceva nou. Gustul pare a fi acelasi, dar totusi e altceva. La prima lectura, veti identifica banala reteta de musaca. La
O carne fina ca cea de curcan poate stimula imaginatia noastra. Alaturi de salvie, planta ce are puternice calitati curative, adaugam putin din afrodiziacul ghimbir si, iata un preparat demn de o cina
Desi reteta pare a fi potrivita pentru o masa festiva v-o recomandam pentru simplitatea ei si pentru usurinta cu care se realizeaza.
Trecand prin diferite supermarketuri si chiar si in piete, am constatat cu placere ca se poate procura carne de iepure, fie ca este vorba de iepure intreg sau chiar doar de pulpe. Redescoperiti savori
Desi pare a fi complicata, reteta aceasta de lasagna se poate prepara rapid, cu ceea ce gasim in camara si in congelator. Completa, rapida si gustoasa, acestea sunt cele trei atribute ale retetei noas
Pentru ca este iarna si este frig, organismul nostru are nevoie de mai multa grasime pentru a acoperi consumul caloric datorat pierderii de energie. Este adevarat ca orice grasime de origine animala n
Chiftelutele se prepara din carne de vita tocata la care adaugam cateva condimente si mirodenii putin diferite de ceea ce obisnuim sa folosim in bucataria traditionala, ca de exemplu: coriandru, piper
Pieptul de pui se taie in doua si fiecare jumatate se taie in lamele subtiri cam de 1 cm grosime. Intr-o tigaie se inabusa pieptul de pui, cateva minute pana ce capata o culoare aurie (fara sa le arde
Legumele se spala se curata de coaja. Puiul bine spalat si curatat se pune intr-o oala la fiert impreuna cu legumele, la care mai adaugati sarea si cateva boabe de piper. Oala se acopera cu un capac s
Morcovii si napii se curata de coaja si se taie in jumatati pe lungime. Se fierb la foc redus intr-un vas cu apa sarata timp de 10 min. Usturoiul se taie in doua, pe lungime. Sunca de pe slaninuta se
Imi permit sa iti propun o reteta deosebita, simpla si cu adevarat speciala: Saltimbocca in stil asiatic. Denumirea saltimbocca s-ar traduce din italiana prin “arunca in gura”
Ragu sau ragout inseamna practic un soi de tocana frantuzeasca. Denumirea provine de la verbul francez ragoûter (a creste pofta de mancare, a imbogati gustul).
Sufleul cu sunca constituie o reteta simpla, iar preparatul este pufos, usor, foarte gustos si aromat datorita ierburilor provencale.
Incalziti cuptorul la 220º C sau pregatiti gratarul pentru barbecue. Pregatiti pulpele, le spalati, le scurgeti, le tamponati cu un prosop de hartie si le taiati in doua in asa fel incat sa rezulte 8
Se pregateste umplutura: se inabusa in putin ulei ceapa de apa, taiata marunt. Ficateii de pasare se taie cat mai mici si apoi se inabusa impreuna cu ceapa inca 2 min. Se dau deoparte sa se raceasca.
Cu ajutorul unui cutit, bucatile din piept de pui (cate unul pentru fiecare persoana) se cresteaza pentru ca marinata sa-i patrunda bine. Intr-un bol se amesteca ingredientele pentru marinata, folosin
Cu o zi inainte de a pregati aceasta reteta, puneti puiul la marinat. Intr-un castron se pune vinul rosu, se adauga un praf de sare si piper. Se toarna peste puiul taiat in patru, se acopera cu folie
Varza se spala si se opareste cateva minute intr-o oala in care am adaugat un praf de sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie fideluta. Intr-o cratita se pune la incins uleiul si
O friptura delicioasa, foarte usor de facut, tocmai potrivita pentru o masa festiva sau pentru o masa in familie.
Escalopul din carne de pui este un fel de mancare care se prepara usor, rapid, fin, deosebit. Puteti sa-l preparati chiar si pentru o cina, deoarece este lejer si cu garnitura de orez pe care v-o reco
Pline de savoare, cu valoare calorica redusa, bogata in nutrimente si in minerale, ciupercile pot insoti cam orice tip de carne, pot fi consumate chiar crude (taiate in lamele si insotite de un sos di
Carnea se taie in cuburi de 3-4 cm. Se lasa deoparte. Morcovii se curata de coaja si se taie si ei in bucati de 3-4 cm lungime. Se dau deoparte Intr-o cratita se pune uleiul si se inabusa carnea taiat
Pieptul de pui se taie longitudinal. Fiecare jumatate se pregateste in asa fel incat grosimea lui sa nu fie prea mare. Dupa ce se subtiaza si pentru a fi siguri ca se va patrunde bine, putem chiar sa-
Intr-un vas se amesteca sucul de lamaie cu sare, piper si diverse alte mirodenii preferate de fiecare, chiar si cu usturoi. Fiecare bucata de pui se introduce in acest amestec dupa care toate se aseaz
Ce poti face cand ai un ghiveci de rozmarin si un pui in congelator? Nimic mai simplu decat pui cu rozmarin inabusit la cuptor. Reteta este foarte simpla, iar rezultatul este foarte aromat si consiste
Prepararea aluatului: Se face maiaua din drojdie de bere frecata cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte. Se lasa 5-10 min la dospit. Faina se pune intr-un vas, se face loc in mijlocul ei si se ad
Se indeparteaza soriciul exterior bucatii de sunculita. Se taie in cuburi mici. Se clocoteste putina apa si se pun pentru 10 min in aceasta apa pentru a le desara si a lua putin in volum. Le scoateti
O alegere foarte usoara si sanatoasa pentru masa de la pranz sunt frigaruile de oaie cu legume.
Pentru o reteta de friptura de porc nu este nevoie de niciun fel de introducere. Dar daca este vorba de o friptura de porc rece cu sos alb, atunci trebuie sa va marturisesc ca aceasta reteta este una
Aceste rulouri de pui cu morcovi noi vor fi preferatele celor mici pentru ca sunt colorate si au un gust deosebit, oferit de morcovii dulci.
Pentru ca imi place foarte mult sa experimentez in bucatarie, am descoperit ca leusteanul se potriveste foarte bine la orice, nu doar la bors. Din aceasta serie va prezint pieptul de pui cu leustean.
Puiul umplut cu mere este o combinatie armonioasa intre dulce si sarat, intre crocant si savuros, ideal pentru o masa mai speciala.
Aceasta placinta cu carne de miel este de inspiratie cretana si este potrivita drept gustare pe drumul cu trenul spre mare de exemplu.
Ceapa se toaca marunt si se inabusa intr-o lingura de ulei. Ciupercile curatate, spalate, scurse si tocate marunt se adauga peste ceapa inabusita. Se continua fierberea pana ce apa de la ciuperci a sc
Fierbeti 5 oua tari. Indepartati-le coaja si puneti-le de-o parte. Puneti prapurele in apa rece. Separat puneti miezul de paine in lapte. Curatati si taiati usturoiul. Pisati cimbrul. Spalati, uscati
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun