Arhiva coolinaria
Trebuie sa recunosc ca atunci cand eram micuta uram pilaful de pasare si il mancam doar daca primeam o recompensa consistenta dupa. Dar de cand trebuie sa imi gatesc singura, am ajuns sa imi placa tar
Tocanita de pui se prepara diferit de la o gospodina la alta. Aceasta este o reteta delicioasa de tocanita de pui taraneasca pe care am mostenit-o de la bunicii mei.
Una din macarurile traditionale romanesti este tocanita de ficatei. Delicioasa si satioasa, merge de minune servita alaturi de o mamaliguta fierbinte.
Te-ai gandit sa organizezi o seara cu specific italian intre prieteni, dar ai vrea sa renunti la a pregati clasicele spagheti sau pizza? Imi permit sa iti recomand un delicios risotto de pui cu legume
Tocanita de ciuperci e preferata mea atunci cand vine vorba de ciuperci de padure( hribi, ghebe sau bureti). Daca mai adaugi si cateva suvite de piept de pui la gatit iese un deliciu culinar!
1 Se pun ardeii iuti, ceapa tocata si ghimbirul la mixer si se amesteca pana ce devin o pasta omogena; 2 Se adauga apoi pasta de chili si uleiul si se amesteca din nou, apoi se adauga si condimentele,
1 Se spala bine ficatul sub jet de apa rece si se lasa la scurs; se taie ficatul in 8 felii egale care se pun timp de 1 ora in lapte 2 Se toaca ceapa, se topeste o treime din cantitatea de unt intr-o
1 Se topeste untul intr-o tigaie larga, si se adauga apoi ceapa tocata si usturoiul, care se lasa la foc mediu pana ce se inmoaie usor, cam 3 minute; 2 Se adauga carnea tocata de miel, care se rumenes
Aceasta reteta de pui cu sos de vin, rozmarin si rosii cherry va fi o placuta surpriza pentru toti invitatii. Puiul este fraged si intens aromat de un buchet de plante provensale, iar sosul de vin si
Pentru ca nu mai este mult timp pana la Sfantul Valentin si poate vreti sa ii pregatiti iubitei/ iubitului o cina romantica va recomand urmatoarea reteta de origine franceza cu care sigur nu veti da g
Ce poate fi mai usor de preparat si mai rapid de consumat decat pieptul de pui? Poate un piept de pui umplut cu rosii in vin.
Marocul are una dintre cele mai variate si rafinate gastronomii din lumea musulmana. Aceasta reteta de pui marocan cu masline verzi, lamaie si stafide este un melanj de arome arabe, puternice si patru
Poti da traditionalei fripturi de pui un gust nou si savuros cu aceste mici imbunatatiri aduse retetei.
Intotdeauna am fost fascinata de felurile de mancare ce sunt o combinatie reusita a unor arome cat mai constrastante. Din aceasta serie imi permit sa va recomand cotletul de porc cu mere.
Daca va doriti o reteta absolut delicioasa si aromata, atunci cu siguranta nu gresiti daca alegeti sa faceti pui cu sos de ghimbir si portocale. Pentru a da un plus de savoare carnii de pui puteti ada
Daca va doriti o reteta extravaganta, va recomand aceasta rulada picanta de curcan cu sos frantuzesc. Nimic nu este mai interesant decat o rulada bine rumenita, cu o crusta picanta, imbietoare, servit
De dimineata am scos la dezghetat un piept de pui si nu stiam cum sa-l gatesc. Pana la urma m-am decis sa fac un piept de pui umplut cu ciuperci- ceva rapid, usor si atat de apetisant incat merge si p
Acest file de pui marinat este ideal pentru zilele cand aveti musafiri. Pentru aceasta, prajiti carnea putin apoi lasati-o la cuptor aproximativ 30 de minute. Astfel carnea este suculenta.
Am incercat in ultimul timp sa fac anumite schimbari in stilul meu de alimentatie care sa ma ajute sa ma hranesc natural, sanatos si sa-mi controlez greutatea. Am descoperit retete delicioase, savuroa
Este un fel de mancare care poate avea succes la orice masa festiva si se prepara destul de usor, fara mari batai de cap. Gratie ciupercilor si vinului de Porto, carnea de vita vafi delicioasa si usor
1 Incalziti cuptorul la 175 grade 2 Amestecati la un loc intr-un recipient mai mic siropul de artar, mustarul, otetul, sosul de soia, sarea si piperul 3 Muschiul intreg il puneti acum intr-o tava de c
1 Plasati carnea, ceapa, apa, sarea si piperul intr-o oala si puneti la foc tare pana ce da in clocot, apoi reduceti caldura la moderat si gatiti carnea pana ce devine maronie 2 Adaugati apoi ienibaha
1 Incalziti cuptorul la 175 de grade 2 Bateti bine mai intai oul, puneti toate ingredientele apoi la un loc, mai putin sosul de barbecue, si amestecati bine. 3 Din compozitia formata modelati chiftele
Pentru sarbatori e bine sa folositi carne de vitel proaspata si nu congelata, iar feliile de friptura nu ar trebui sa aiba mai mult de 1 - 1,5 cm in grosime. Astfel veti putea si bate usor carnea pent
1 Spalati ardeii grasi, indepartati semintele si tocati-i marunt. Procedati similar si cu cele 2 cepe. Usturoiul se curata si se toaca si acesta marunt. Rosiile se spala, se indeparteaza coaja si se t
Cand vreti sa faceti o mancare buna, dar sunteti prinse si cu alte treburi si nu aveti timp sa amestecati mereu in cratita, pregatiti acest pui cu otet balsamic! Pieptul de pui este gata cat ai zice "
Pentru ca de 2 saptamani suntem la regim, am incercat ceva mai usor, mai echilibrat si o idee mai sanatos. Va prezint o reteta identita de pui cu sos de rodie si nuci.
Pentru a mai diversifica banalul snitel, am ales sa imbunatatesc reteta adaugand ierburi aromate. Iar minunatia de snitel cu ierburi aromate care a rezultat a fost mai presus de asteptarile mele.
Imi permit sa va prezint o reteta de pui umplut cu morcovi si telina, o minunatie de o simplitate cuceritoare, menita sa ii dea carnii de pui o savoare neasteptata.
Va vin musafirii in vizita si nu stiti cu ce sa ii serviti ca sa fie si satios, dar si aspectuos? Nimic mai simplu decat sa preparati crochete din piept de pui.
Nu va speriati de aceaste denumire mai ciudata a retetei pe care as dori sa v-o propun. Degetele de pui sunt delicioase si se prepara din piept de pui si se pot servi alaturi de orice garnitura dorim.
Daca nu ati incercat pana acum o mancare cu naut e timpul sa o faceti. E si gustoasa, e si sanatoasa de aceea va recomand aceasta tocanita de naut cu carne de pui. Iar ca bonus, daca aveti probleme cu
1 Intr-o tigaie topim untul si apoi adaugam faina si amestecam la cald vreo 30 de secunde; 2 Se toarna in tigaie laptele si se da un clocot dupa care reducem focul si lasam asa pana ce compozitia ince
Carnaciorii gheara-vrajitoarei au mare succes la copii, ei servind cu pofta portiile de hot-dog din platouri. In plus, se pregatesc simplu, la cuptorul traditional si nu la microunde, unii parinti inc
De cand mi-am inceput viata pe cont propriu, departe de „fusta” mamei, am invatat ca in bucatarie trebuie sa ai curaj sa experimentezi si ca de multe ori ceea ce ai senzatia ca nu se potriveste su
Chiftelele sunt nelipsite la noi in familie printre aperitivele servite la o masa festiva. Dar daca vrei sa faci ceva cu adevarat deosebit iti recomand chiftelele ochioase.
Pentru ca vara nu ne place sa stam prea mult in bucatarie in fata aragazului aprins, va recomand o tocanita de pui cu sos de oregano care se face foarte repede si este bogata in legume proaspete.
Din seria retetelor “ce mancam la cina in timpul saptamanii dupa sosirea de la birou” iti recomand pieptul de pui in sos cu verdeata. Este o reteta foarte rapida si usor de preparat, chiar si de p
Iti prezint una dintre cele mai rapide si mai gustoase retete incercate de mine pana in acest moment – aripioare lipicoase. Mereu sunt felicitata de musafiri dupa ce se infrupta din aripioare si nic
Pentru ca aveam pe fructiera cateva piersici care incepeau sa se strice, am improvizat un nou fel de mancare. Pieptul de pui cu piersici care a rezultat este extrem de gustos!
Iti prezint un alt fel de prezentare la reteta de ostropel de pui pe care o stim cu totii. Daca iti doresti ceva aromat si delicios pentru felul doi, iti recomand sa incerci aceasta reteta de pui cu m
Pentru ca vara este sezonul in care nu consumam asa multe mancaruri grase, iti prezint o reteta care se incadreaza perfect in acest sezon. Iti voi marturisi ca nu este inventie proprie, ci am imprumut
Daca pieptul de pui intra in topul preferintelor tale culinare, atunci trebuie sa iti notezi reteta pe care ti-o propun. Pieptul de pui in sos béchamel se pregateste foarte usor, dar este demential d
Carnea de vita e unul din ingredientele traditionale in Turcia. Inainte de a fi gatita, carnea trece traditional printr-un proces indelungat de preparare, lasata la uscat la soare, afumata, condimenta
Desi un fel de mancare aparent consistent si greoi muschiul de vita in sos de vin este recunoscut pentru calitatile sale afrodisiace stimulate corespunzator si de un vin de masa pe masura, servit la t
1 Ceapa taiata fin se rumeneste in grasime pana ce devine transparenta 2 Se adauga papricasul si se pune si puiul la prajit timp de cateva minute, la foc mare, pana ce se rumeneste carnea 3 Se adauga
Foie gras 1 Se iau 500 de grame de ficat gras de gasca sau de rata, se spala cu atentie pentru a nu se desface si se pune ficatul cu o seara inainte intr-un recipient din inox cu ulei de masline, sare
Prajim carnea intr-o cratita in care am incis in prealabil uleiul, aproximativ 10 minute pana se rumeneste. Punem carnea intr-o sita si o lasam la scurs. In craticioara in care s-a prajit au ramas cev
Destul de asemanatori cu coltunasii romanesti pierogii se gatesc cu relativa usurinta fiind un fel de mancare consistent preparat din aluat nedospit si ingrediente diverse ca varza murata sau carnea t
Pentru ca sunt o mare fana carnii de pui, caut mereu noi metode de a o prepara, folosind uneori ingrediente cat mai neasteptate. In acest sens iti impartatesc noua mea descoperire: ciocanele de pui cu
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta