Arhiva coolinaria
Maestrul bucatar Jakob Hausmann a gatit pentru Baby Boom o reteta culinara delicioasa pentru intreaga familie: ardei umpluti cu carne de curcan, la cuptor.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un vas mic, amestecati sarea, nucsoara si scortisoara. Puneti cotletele de porc pe un fund de lemn si condimentati pe ambele parti cu acest amestec. To
Dulce-acrisor, acest preparat se inspira putin din bucataria chinezeasca si se preteaza foarte bine pentru serile de toamna.
Aceste chiftelute simple si rapide pot fi servite alaturi de reteta preferata de cartofi si salata, intr-o seara racoroasa de toamna.
Condimentati faina cu sare, piper, paprika si faina de mustar. Dati feliile subtiri de ficat prin faina. Incingeti o tigaie la foc mediu si adaugati o lingura de untura. Sotati ceapa pana devine trans
Serviti cu sos de iaurt grecesc, hamburgerii capata brusc un alt gust. Puteti completa cu felii de rosie si salata verde, iar jumatatile de chifle le puteti pune inainte in toaster. De asemenea, carne
Yassa este o mancare africana condimentata si marinata, preparata in mod traditional din pui sau peste. Yassa de pui, preparata cu ceapa si lamaie, este una din cele mai populare specialitati din vest
Se prepara mai intai sosul tartar. Castraveciorii se taie cat mai fin si se scurg bine, dupa care se amesteca cu maioneza. Se incorporeaza smantana si se adauga ceapa verde tocata fin. Se pipereaza du
Iata ce ne invata Chris Knight, producatorul emisiunii "License to Grill" (in Romania: Petreceri la gratar), in cartea sa "Gratarul perfect": Sucul de portocale si tequila nu sunt numai pentru a prepa
Reteta face parte din bucataria suedeza si contine legume si carne in egala masura. Este usor de preparat si nu necesita multa experienta in bucatarie.
Legumele se pregatesc astfel: dovlecelul se curata de coaja (facultativ), vanata de asemenea, ambele se taie in cubulete. Ardeiul gras se coace, se curata de pielita, i se inlatura cotorul si semintel
Intr-un castron se prepara sosul pentru marinarea carnii astfel: se pune sake, sosul de soia, se amesteca cu zaharul brun si piperul proaspat macinat. Ficateii si pieptul de pui se taie in cuburi de 2
Ideale pentru o gustare intre micul dejun si pranz, ouale Benedict exista in tot felul de variante, dar la baza raman chifle cu unt, sunca si oua ochiuri, servite cu sos olandez (Hollandaise).
Carnea de porc se amesteca bine cu afumatura tocata. Se fierb ouale tari, se decojesc si se lasa sa se raceasca. Carnea tocata de porc amestecata cu afumatura se imparte in sase parti egale. Fiecare o
In bucataria englezeasca traditionala, carnea, fie ca este de vaca, pui sau de peste, se fierbe in apa cu legume sau se folosesc cuburile concentrate de legume. Usor de realizat si economic, acest fel
Pieptul de curcan mexican are un mod asemanator de preparare ca cel din bucataria europeana. Particularitatea consta in folosirea unei mari diversitati de condimente, plante aromatice si chili.
Cand pregatim cina sau pranzul, ne gandim ce valoare calorica poate avea felul de mancare pe care ni-l dorim la masa. Pentru ca vara e in toi, gandul ne duce la pastrarea siluetei, asadar va invitam s
Amestecati bucatile de carne de vita cu sosul de soia, ghimbir si usturoi intr-un vas si lasati sa se patrunda. Spalati bine broccoli-ul si taiati-l in buchetele, iar coditele in felii de 0,5 cm grosi
Add the bok choy stems, cover, and cook for 2 minutes. Add the bok choy leaves and peas and toss gently. Add the Cantonese Light Sauce and increase heat to high. When it starts to bubble, add the chic
Incalziti wok-ul la foc mediu. Adaugati 1 lingura de ulei si invartiti wok-ul pentru a-l unge uniform. Adaugati pastaile si amestecati pe foc pana se inmoaie, aprox 5-6 minute. Apoi, puneti-le deopart
Pentru inceput, se pun in vas feliile de lamaie taiate fin. Se presara peste ele putina sare, chimenul pisat si cimbrul. Dispuneti uniform peste feliile de lamaie fin taiate pulpele transate in 4 buca
Marinat in bere, muschiul de vita este mai fraged si mai gustos. O portie are aproximativ 400 de calorii si e recomandat sa se serveasca alaturi de salata, in loc de traditionala garnitura de cartofi.
Cele doua varietati de pepene galben (cu coaja zgrunturoasa si de tip Turkestan) se curata de coaja si se taie in felii. Gemul de portocale se amesteca impreuna cu otetul din vin alb, cu putin sos de
Preparati aceasta tajina si veti regasi o explozie de arome care va vor imbia, desi afara este foarte cald. Veti simti deliciile orientului ajunse la poarta bucatariei voastre. Pentru a avea lamai con
Carnea de vaca aduce o cantitate importanta de vitamine din complexul B, iar fierul continut de ea este unul din mineralele necesare zilnic care combate anemia. Cu cat carnea de vita este mai mult pre
Se prepara sosul care va marina carnea. Espresso-ul se amesteca cu ketchup, otet, zaharul brun, ceapa, usturoi, ardeiul iute tocat marunt, mustar, sosul Worcestershire, chimen si boiaua de ardei iute.
Pentru ca se apropie sezonul caiselor, va propunem o reteta parfumata, cu iz asiatic. Este o combinatie fina ce se bazeaza pe prospetimea fructelor si pe aroma deosebita a curry-ului. Nu iese nici pre
Daca va doriti un fel de mancare deosebit, intr-o combinatie noua, puteti sa incercati reteta aceasta. Este usor de preparat, bine echilibrata si buna pentru familiile numeroase sau chiar si pentru o
Aceasta este o reteta de tocanita clasica ce se prepara repede, care nu este greu digerabila si care poate fi un fel principal de mancare indiferent de anotimp. Tocanita clasica poate fi insotita de o
Desi pare a fi o reteta sofisticata prin alaturarea celor doua ingrediente principale - rata si ciresele - veti putea constata ca este usor de preparat, iar gustul este deosebit de interesant.
Desi reteta clasica de tartar prevede ca ingredient important caperele (vezi foto), va propunem sa incercati aceasta reteta in care sunt inlocuite cu... capsuni. Cu putina imaginatie dar si cu dorinta
Aceste aripioare in stil chinezesc se gatesc mai repede decat cele traditionale (10 minute pe gratar) si au o aroma deosebita.
Marinate in putin sos de rosii condimentat, aceste frigarui de porc sunt destul de fragede, iar carnea isi pastreaza foarte bine aroma.
Pentru a avea o friptura din carne de porc suculenta, incercati aceasta reteta. Cu siguranta va fi apreciata de toti. Secretul sau este un amestec de ingrediente ce va fragezi carnea.
Aceasta sunculita italieneasca este asemanatoare bacon-ului, cu particularitatea unui adaos suplimentar de condimente si sare. Daca acest ingredient va lipseste, puteti sa-l inlocuiti cu bacon, caruia
Carnea de vita si ciupercile se taie in lamele subtiri. Felia de carne de porc impanata usor cu grasime se toaca impreuna cu 1/2 din usturoiul verde. Intr-o tigaie se rumeneste cu putin ulei cateva mi
Reteta, usor de preparat, va fi cu siguranta savurata de copii, datorita gustului dulceag realizat prin asocierea ingredientelor asiatice cu miere. Nu se mai adauga sare deoarece sosul de soia contine
Suntem obisnuiti ca de pe masa de Paste sa nu ne lipseasca diferite preparate ca ciorba de miel, friptura traditionala si, ca aperitiv, clasicul drob din miel. Daca printre noi sunt si persoane carora
Mancare traditionala ungureasca, intalnita adesea si pe mesele noastre. Reteta in varianta originala prevede ca materie prima carnea de vita. Pentru ca Pastele bate la usa si dorim sa gatim carne de m
Pentru ca ne apropiem de Paste, va propunem sa gatiti acest cuscus cu carne de miel. Este un fel de mancare nord african, definit prin asocierea granulelor conglomerate de grau dur cu naut sau diverse
Carnea de miel se prepara prin traditie in bucataria romaneasca cu ocazia sarbatorilor pascale. Stufatul din carne de miel poate fi o alternativa la friptura traditionala, acesta avand avantajul unor
Credem ca v-ati gandit cum veti prepara friptura de miel pentru aceasta masa de Paste. Poate ca aveti deja o reteta proprie, verificata, pe care ati preparat-o anul trecut si cu care ati avut mare suc
Traditia spune ca niciunei mese de Paste nu trebuie sa-i lipseasca friptura de miel si, in mod special, celor carora le place acest tip de carne. Este o reteta foarte simpla, dar care are anumite mici
Pentru ca se apropie sarbatorile de Paste, ne gandim deja la cateva feluri de mancare pe baza de carne de miel. In afara de friptura traditionala de miel la cuptor, va propunem sa incercati si aceasta
Aspectul foarte colorat datorat ingredientelor face ca acest preparat sa fie placut in orice sezon. Reteta este la un pret convenabil si va placea tuturor, inclusiv copiilor pe care ii stim mai moftur
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta