Arhiva coolinaria
Reteta foarte simpla pentru friptura de Paste: cotlete de miel inabusite in unt, servite cu sos de mustar si gem de coacaze rosii (preparat din supa de vita).
Cea mai simpla varianta a fripturii traditionale de Paste este pulpa de miel cu usturoi si rozmarin.
Reteta traditionala italiana din zona Romei, pentru a varia Masa de Paste cat mai simplu posibil.
Ingredientele date sunt pentru 2 portii de mic dejun.
Reteta mexicana face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si R
Reteta este pentru 20 de chiftelute, iar carnea de vita este optionala. Puteti face pur si simplu chiftelute din piure cu ceapa, date prin ou si pesmet si prajite.
Reteta veche din Ardeal “Zama de paparada” (Ciorba de omleta) a fost primita din satul Ighisu Vechi, Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul
Reteta veche din Ardeal “Intinsoare Bistriteana” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boeres
O friptura delicioasa, gata in 30 de minute si intr-o combinatie care sigur va va incanta.
Reteta italiana face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis
Ficatul prajit merge de minune cu bacon, dar aceasta varianta spaniola cu chorizo nu este deloc de neglijat!
Reteta traditionala din Ardeal “Paturi” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a.
Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Kotanyi Ro
Friptura de vita este mai usoara si mai sanatoasa, iar in aceasta reteta exceleaza si prin gust si aspect.
Carnea de curcan face ca aceste chiftelute sa fie mai dietetice si absolut delicioase. Serviti-le cu orez sau paste proaspat facute.
Serviti aripioarele cu salata verde, cartofi copti, smantana si ardei iuti murati.
Reteta de chiftele din carne de pui in sos picant face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communication
Aceasta delicioasa tocanita originara din Chile poarta numele de Tomatican. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Este rezultatul unei combinatii de retete spaniole, iar cantitatile sunt date pentru 4 portii de fel principal sau 8 gustari.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya si Kotanyi
Nu doar rata este delicioasa cand e preparata cu portocale, la fel de bine puteti gati si carnea de porc...
O reteta delicioasa cu piept de pui, condimentat din belsug pentru un plus de savoare.
Reteta traditionala specifica Munteniei ”Musaca de cartofi cu carne tocata” a fost oferita si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara ”Descopera traditiile culi
Reteta traditionala munteneasca de rulada de carne cu carnati a fost oferita de Gelu Jilavu - Food Manager Traditii Culinare Romanesti si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educat
Un nou mod de a prepara carnea de pui dupa o reteta georgiana cu unt, nuci si condimente din belsug.
Dovleacul scobit este recipientul perfect pentru o mancare satioasa in sezonul rece.
Reteta traditionala munteneasca de Puricei a fost oferita de Dolores Benezic, autor al blogului Dollo.ro si preparata de Daimon Trattoria, în cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare roman
Clasica reteta de pui la cuptor montat pe o cutie de bere isi datoreaza succesul cutiei, si nu berii. Asadar, putem folosi orice conserva ca suport si o umplem cu apa si condimentele preferate.
Reteta traditionala munteneasca de "Mancarica de conopida" a fost preparata si oferita de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei, in cadrul proiectului ”Descopera
Reteta traditionala munteneasca de vinete umplute a fost preparata si oferita de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei, in cadrul proiectului "Descopera traditiile
O reteta delicioasa pentru cina, gata in jumatate de ora.
Reteta traditionala de tocanita irlandeza, ideala ca fel principal pentru o cina consistenta.
O reteta din bucataria fusion, ideala de servit alaturi de cartofi copti sau orez.
Mult mai delicios decat traditionalul hot-dog!
Reteta din Chile pentru tocanita de iepure, servita cu orez si salata.
Fazan marinat in cidru, condimentat si gatit la cuptor.
Puisorii au sub o luna si sunt mult mai fragezi si mai mici decat puiul normal pe care-l cumparam.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Gimicus” a fo
Ceapa este una din legumele preferate in nordul Africii si Orientul Mijlociu. Aceasta reteta de ceapa umpluta este o mancare traditionala in Libia (Benghazi), in varianta cu carne de miel.
Reteta traditionala belgiana de tocanita de vita, servita cu legume si cartofi fierti.
In aceasta reteta traditionala din America Latina, pentru a da culoare orezului se foloseste sofran, dar il puteti inlocui cu putin colorant alimentar galben.
Aceasta reteta bulgareasca de chiftelute cu iaurt are influente turcesti. Se servesc cu pilaf si salata.
Reteta albaneza cu carne de iepure marinata peste noapte. Se serveste cu cartofi prajiti sau orez simplu si salata.
Reteta de piept de pui umplut cu ciuperci, bacon si ceapa verde, care arata ca un papucel in forma finala.
Reteta traditionala coreeana de chiftelute de vita cu legume si tofu. Se poate prepara si cu carne de porc si se serveste cu sos de rosii sau mustar, dupa gust. Puteti pune pe mijlocul fiecarei chifte
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun