Arhiva coolinaria
Doua mici ingrediente transforma total friptura de porc la cuptor: mustarul si zaharul brun!
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Puneti pulpele intr-o tava de cuptor incapatoare, fara sa le suprapuneti. Amestecati cu telul urmatoarele ingrediente: ketchup, sos picant, miere, mustar, p
Serviti aceasta tocanita de pui cu orez simplu sau paine.
Completati reteta preferata de chiftele cu ardei iute, menta si oregano.
Serviti aceste delicioase crochete cu salata verde si maioneza cu usturoi.
Reteta originala include si carne din carnati, dar o puteti inlocui, dubland carnea de vita tocata.
Puteti inlocui carnea de vitel cu piept de pui sau fazan.
Cantitatile date sunt pentru 4 portii de fel principal, aspectuoase si gustoase deopotriva.
Dati o savoare noua snitelelor de pui clasice marinand carnea in zeama de lamaie cu otet si usturoi.
Preparata in acelasi stil cu clasica terina frantuzeasca, aceasta reteta nu presupune totusi compactarea carnii dupa ce este scoasa din cuptor.
Cantitatile date sunt pentru 4 portii delicioase de varza calita cu carne.
Gata in numai 15 minute, acest escalop de vitel cu salvie si prosciutto este o delicatesa ce trebuie incercata macar o data!
Aceasta reteta portugheza presupune marinarea bucatilor de ficat cu o zi inainte de a le praji.
Completeaza-ti meniul cu o reteta gustoasa, menita sa iti ofere valorile nutritive necesare unui organism sanatos pe timp de iarna. Aceasta reteta este recomandata de KOLIBA si pregatita de Gabriela S
O adevarata bomba culinara careia nu-i veti putea rezista: ceapa umpluta cu amestec pentru chiftelute si invelita apoi in bacon.
Daca nu aveti dovlecei, puteti dubla cantitatea de rosii si mai adaugati mazare, dupa gust.
O marinata deosebita pentru pulpele de pui, care merge de minune cu o garnitura de sparanghel la cuptor.
Serviti aceasta friptura de porc cu piure de cartofi sau dovleac.
Aceasta reteta marocana este fructata si condimentata deopotriva si, desi contine multa ceapa, nu este neaparat picanta.
Serviti acest preparat cu rosii. Optional, puteti opta si pentru paste, ca sa fie mai satios si sa ajunga pentru mai multe persoane.
Toti avem o reteta preferata de varza calita, dar de ce sa nu incercam ceva nou? Aceasta este o reteta austriaca:
Lamaia, usturoiul si vinul alb vor transforma clasicele pulpe de pui la cuptor intr-o cina desavarsita.
Daca nu va sperie caloriile, incercati aceasta tocanita de legume cu bacon si chorizo.
Aceasta reteta greceasca de curcan umplut foloseste carne de vita tocata, castane coapte si seminte de pin si se serveste cu tzatziki. In loc de carne de vita, puteti folosi un amestec de orez si baco
Cantitatile date sunt pentru 4 burgeri de casa deliciosi, gata imediat.
Completarea puiului cu chorizo este de inspiratie spaniola, dar ce-i da un gust cu adevarat deosebit acestei retete este combinatia de stafide cu vin rosu.
Puteti prepara acest fel de mancare cu 2 zile in avans, pastrand puiul si strugurii la rece, separat.
Serviti acest preparat inspirat din bucataria indiana alaturi de o garnitura de orez cu legume sau migdale prajite.
Aceasta reteta mexicana de quesadilla este extrem de simpla: puneti ingredientele pe tortilla, impaturiti si prajiti in tigaie.
In loc de ulei, puteti folosi 2 linguri de unt sau untura, iar daca inlocuiti chorizo cu jambon, adaugati o lingura de boia de ardei pentru a da culoare omletei.
Condimentati crema de branza cu usturoi si verdeturile preferate sau cumparati-o gata asezonata. Serviti cu garnitura de cartofi la cuptor si broccoli.
Aceasta reteta de chiftelute permite foarte bine congelarea, asa ca puteti face o cantitate mai mare. Serviti cu paste cu unt, sos de rosii si parmezan ras. In loc de carne de vita, puteti folosi carn
Acest fel de mancare este inspirat din bucataria mexicana si se serveste cu orez simplu, presarat cu ceapa verde, patrunjel si ou fiert maruntit.
Mancare traditionala in Paraguay, aceasta reteta este o combinatie intre supa si tocanita, se prepara cu carne tocata si se serveste cu parmezan ras.
Pentru cele mai bune rezultate, se recomanda sa lasati carnea la marinat 2 zile(!), asadar trebuie sa planificati din timp acest fel de mancare.
Serviti aceasta friptura cu garnitura de orez cu legume sau piure. Daca preferati sa o serviti rece, incorporati-o intr-o salata.
Serviti acest fel principal, popular in Mauritius, cu garnitura de orez simplu sau linte.
Friptura Diana a fost foarte populara in anii 50 si se prepara cu carne de vita. Astazi, varianta preferata este cea cu piept de pui.
Muschiul de porc usturoiat este acompaniat perfect de acest sos inedit de rosii si piersici cu ceapa si cimbru.
Reteta frantuzeasca "Piept de rata in sos de portocale" a fost oferita si preparata de Restaurantul Vaporu' si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucuresti (v
Spre deosebire de modul in care se prepara gulasul unguresc, in Cehia sosul se ingroasa cu faina. Serviti cu garnitura de piure si salata verde.
Aceasta reteta ceheasca a fost oferita si preparata de The Pub Universitatii si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, sector 1, Bucuresti. Va recomandam sa potrivi
Puteti inlocui alunele de padure cu migdale. Cantitatile date sunt pentru 2 portii.
Serviti aceasta mancare de pui cu piure si fasole verde, condimentand din belsug cu usturoi si ardei.
Aspectuos si delicios, acest fel de mancare inspirat din bucataria spaniola se serveste de obicei cu jumatati de ou fiert tare.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun