Arhiva coolinaria
Se inabusa usturoiul in 2 linguri de ulei de masline, se adauga tomatele, cimbrul si cele ‘’4 condimente’’, la foc mediu. Se sareaza si se pipereaza. Zdrobiti apoi usor tomatele si lasati-le s
Cartofii se pun la fiert cca 20 min. Se incearca cu o furculita pentru a se vedea daca sunt bine fierti. Intre timp pregatiti carnea tocata inabusind-o pe flacara aragazului timp de 15-20 min (asa ca
Pentru cei care doresc sa incerce o friptura facuta dupa o reteta din bucataria romanesca a secolelor trecute
Vinetele umplute cu pui zice-se ca ar fi o specialiate de sorginte italiana, dar acestea pregatite de mine sunt adaptate cu ceea ce aveam prin casa la momentul respectiv.
- Se incinge untul in tigaie si se rumenesc bine bucatile de pui pe toate partile apoi se transfera intr-o tava pentru copt mai mica - Se pun intr-o oala mai mica la foc mijlociu mierea de albine, zea
Gustul unic si dulceata prazului fac din aceasta tocanita de vitel cu praz un deliciu culinar.
Aceasta friptura in aluat cu ciuperci este o varianata mult mai simpla si mai ieftina, zic eu, la muschiul Wellington.
Daca esti in criza de mancare, dar si de bani, iti recomand un fel pricipal foarte consistent. Pulpa cu legume in sos de bere poate fi pregatita cu ce ai prin congelator plus cele din camara.
Taiem carnea in felii cu grosimea de 2-3 cm, le prajim in ulei, la foc iute, cate 5 minute pe fiecare parte. Le luam din tigaie si le punem pe un platou cald si le pastram acoperite la cald. In uleiul
Pana sa inlocuiesc carnea de porc sau de vitel cu cea de pui, imi placea acest ultim tip de carne. Din pacate, in ultimul timp, carnea de pui mi se pare o idee cam fada. Daca si voi patiti acelasi luc
Curatam carnea de vita de pielite si tendoane, o spalam, o scurgem bine de apa si o stergem cu un servet de bucatarie. O taiem in cubulete cu latura de 2 cm si o prajim, la foc mare, in 50g unt pana s
Celebru in intreaga lume pentru fragezimea sa, puiul Adobo este un preparat de origine filipineza foarte gustos si deloc dificil de preparat.
Sosul care complimenteaza pieptul de curcan in aceasta reteta merita toata lauda, rezultand la final un preparat usor si delicios, surprinzator prin gustul sau exotic.
Foarte fraged si bine imbracat in arome, muschiuletul de purcel in sos de smochine nu are nevoie de multe introduceri deoarece gustul sau va vorbi de la sine.
O reteta filipineza autentica, rosiile umplute cu carne de vita constituie un preparat complet, care poate fi servit la ocazii drept fel principal, la fel cu obisnuim noi, romanii, sa servim ardeii um
In cazul in care v-ati cam plictisit de clasica friptura cu garnitura de piure de cartofi, va recomand un piept de rata cu piure de verdeturi.
Acest pui cu stafide si caise constituie o modalitate mai gustoasa de a prepara clasicele pulpe de pui. Aroma dulce a stafidelor si a caiselor imbogatesc savoarea carnii de pui.
Gogosarii umpluti cu carne de curcan sunt o alternativa foarte gustoasa atunci cand ti-e pofta de o mancare cu o umplutura de carne tocata, insa nu ai rabdarea sau indemanarea necesare pentru a inveli
Pentru ca venirea primaverii se intampina cu urzici, imi permit sa va recomand o reteta de ciocanele de pui cu piure de urzici.
O reteta filipineza autentica, rosiile umplute cu carne de vita constituie un preparat complet, care poate fi servit la ocazii drept fel principal, la fel cu obisnuim noi, romanii, sa servim ardeii um
Imi permit sa iti prezint o reteta putin mai speciala de cartofi taranesti cu carne tocata.
Aceasta este varianta sud-africana a chiftelutelor romanesti in sos tomat si nu trebuie sa va suparati la final daca veti descoperi ca africanii le fac poate mai gustoase decat noi.
Tofu in sos preparat la cuptor este pur si simplu delicios, dar necesita rabdare si ceva pricepere pentru a se obtine un preparat cu adevarat de calitate. In comertul romanesc exista in prezent si tof
De mult timp auzisem de aceasta reteta de ficatei de pui lionezi, pana am prins o emisiune la televizor unde se explica exact cum se prepara. Asadar iti prezint ficateii de pui lionezi sau mai precis
Escalopul de vitel este un preparat culinar cu un aspect placut si un gust aromat.
Carnea de curcan este una dintre cele mai bogate surse de aminoacizi. Pe langa asta are un continut scazut de grasimi, dar ridicat de fier, zinc si magneziu. Acestea fiind spuse iti recomand aceasta c
Tocanita de cartofi cu mazare si ficatei este o reteta culinara simpla si rapid de preparat.
Coq au Vin este un preparat tipic frantuzesc, o metoda surprinzator de facila de a gati carnea de pui. Sursa mea de inspiratie a fost o reteta a minunatei Julia Child.
Preparata din cea mai buna carne de vita, ciuperci si vin rosu, friptura Wellington este un adevarat deliciu sau o trufanda in cazul in care se prepara cu prosciutto sau cu foie gras pentru umplutura
Sangerete este o delicatesa de porc mai putin obisnuita. Sangeretete ca la Moldova este o delicatesa mai pretentioasa (fie iti place, fie nu) , dar trebuie consumat mai repede.
Unul dintre cele mai delicioase preparate de vita din lume este si cel numit Slottsstek, o friptura in sos de care suedezii sunt mandri si inca pe buna dreptate. Dificultatea retetei nu este ridicata,
Pentru ca in ultimul timp am o slabiciune pentru carnea de curcan, caut diverse feluri de mancare pentru a o pune in valoare. Una dintre cele mai recente descoperiri a fost reteta de escalop de curcan
Cautand o reteta de ficatei la cuptor (asta pentru ca imi era lene sa ii prajesc in tigaie), am gasit tot felul de combinatii, dar numai una singura mi-a atras atentia. Imi permit sa v-o si prezint.
Iti prezint un tip de aperitiv gustos, consistent si destul de usor de preparat – rulouri de porc umplute. Poate fi servit simplu, ca aperitiv la o masa festiva sau alaturi de diverse garnituri, ca
Daca va place gulasul, dar si carnea de pasare, atunci va recomand acest gulas cu alune. Este o reteta inedita, dar deosebit de gustoasa.
Nu este in mod necesar o reteta pentru mesele festive, dar nu va poate face de rusine daca alegeti sa o serviti si la zile mari. Contine foarte multe nutrimente de calitate, gustul sau este delicios s
- Se prajesc carnatii cu ceapa si usturoiul intr-o tigaie larga, la foc mediu (carnatii trebuie sa fie scosi din pielita lor si sa elimine cat mai mult din grasimea continuta). Se faramiteaza carnatii
Pentru masa in familie, va recomand o reteta putin mai deosebita de cotlet dobrogean.
Daca ati gatit o supa de pasare, dar copii sunt mofturosi si nu vor sa manance carnea din supa (asa ca mine), va recomand sa pregatiti din ea aceste clatite cu piept de pui.
O reteta saraca in grasimi si simplu de preparat, muschiuletul de porc in sos de ananas este un preparat usor, ideal pentru masa de Craciun unde sarmalutele si carnatii trebuie de asemenea sa isi faca
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta