Arhiva coolinaria
Pulpele au un gust mult mai intens decat pieptul de pui si sunt foarte potrivite pentru aceasta umplutura de masline, branza feta si rosii.
Reteta veche din Crisana "Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa" este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-M
Serviti acest preparat cu lipie calda, salata si iaurt.
Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia. Reteta face parte din programul de
Folosind mozzarella semi-degresata, obtineti o reteta light, foarte potrivita pentru cina.
Vinegreta balsamica evidentiaza aroma dulceaga a capsunilor, pastrand totodata si aromele de rozmarin si usturoi ale fripturii.
Pentru a obtine o friptura cat mai suculenta, frecati carnea de porc cu mixul de sare si lasati 24 de ore in frigider inainte de preparare.
Aceasta friptura se poate servi imediat, dar si ca pranz rece a doua zi.
Reteta traditionala coreeana cu numele de Dakkochi imbina aromele dulci si picante intr-un mod inedit, care merita incercat!
Reteta veche din Banat - Mancare de brozbe - este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac si a fost preparata
Gatiti la cuptor cu topping de branza si umpluti cu toate minunatiile delicioase pe care le aveti la indemana, vor fi un succes garantat la cina.
Reteta chinezeasca face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arp
Chiar daca vremea nu va permite inca sa iesiti la iarba verde, va puteti rasfata acasa cu frigarui delicioase.
Pulpele de pui capata un plus de savoare datorita acestei combinatii de ingrediente.
Preparati acasa shaorma la farfurie cu vedeta Pastelui: carne de miel.
Reteta foarte simpla pentru friptura de Paste: cotlete de miel inabusite in unt, servite cu sos de mustar si gem de coacaze rosii (preparat din supa de vita).
Cea mai simpla varianta a fripturii traditionale de Paste este pulpa de miel cu usturoi si rozmarin.
Reteta traditionala italiana din zona Romei, pentru a varia Masa de Paste cat mai simplu posibil.
Ingredientele date sunt pentru 2 portii de mic dejun.
Reteta mexicana face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si R
Reteta este pentru 20 de chiftelute, iar carnea de vita este optionala. Puteti face pur si simplu chiftelute din piure cu ceapa, date prin ou si pesmet si prajite.
Reteta veche din Ardeal “Zama de paparada” (Ciorba de omleta) a fost primita din satul Ighisu Vechi, Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul
Reteta veche din Ardeal “Intinsoare Bistriteana” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boeres
O friptura delicioasa, gata in 30 de minute si intr-o combinatie care sigur va va incanta.
Reteta italiana face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis
Ficatul prajit merge de minune cu bacon, dar aceasta varianta spaniola cu chorizo nu este deloc de neglijat!
Reteta traditionala din Ardeal “Paturi” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a.
Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Kotanyi Ro
Friptura de vita este mai usoara si mai sanatoasa, iar in aceasta reteta exceleaza si prin gust si aspect.
Carnea de curcan face ca aceste chiftelute sa fie mai dietetice si absolut delicioase. Serviti-le cu orez sau paste proaspat facute.
Serviti aripioarele cu salata verde, cartofi copti, smantana si ardei iuti murati.
Reteta de chiftele din carne de pui in sos picant face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communication
Aceasta delicioasa tocanita originara din Chile poarta numele de Tomatican. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Este rezultatul unei combinatii de retete spaniole, iar cantitatile sunt date pentru 4 portii de fel principal sau 8 gustari.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya si Kotanyi
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta