Arhiva coolinaria
Cand vreti sa faceti o mancare buna, dar sunteti prinse si cu alte treburi si nu aveti timp sa amestecati mereu in cratita, pregatiti acest pui cu otet balsamic! Pieptul de pui este gata cat ai zice "
Pentru ca de 2 saptamani suntem la regim, am incercat ceva mai usor, mai echilibrat si o idee mai sanatos. Va prezint o reteta identita de pui cu sos de rodie si nuci.
Pentru a mai diversifica banalul snitel, am ales sa imbunatatesc reteta adaugand ierburi aromate. Iar minunatia de snitel cu ierburi aromate care a rezultat a fost mai presus de asteptarile mele.
Imi permit sa va prezint o reteta de pui umplut cu morcovi si telina, o minunatie de o simplitate cuceritoare, menita sa ii dea carnii de pui o savoare neasteptata.
Va vin musafirii in vizita si nu stiti cu ce sa ii serviti ca sa fie si satios, dar si aspectuos? Nimic mai simplu decat sa preparati crochete din piept de pui.
Nu va speriati de aceaste denumire mai ciudata a retetei pe care as dori sa v-o propun. Degetele de pui sunt delicioase si se prepara din piept de pui si se pot servi alaturi de orice garnitura dorim.
Daca nu ati incercat pana acum o mancare cu naut e timpul sa o faceti. E si gustoasa, e si sanatoasa de aceea va recomand aceasta tocanita de naut cu carne de pui. Iar ca bonus, daca aveti probleme cu
1 Intr-o tigaie topim untul si apoi adaugam faina si amestecam la cald vreo 30 de secunde; 2 Se toarna in tigaie laptele si se da un clocot dupa care reducem focul si lasam asa pana ce compozitia ince
Carnaciorii gheara-vrajitoarei au mare succes la copii, ei servind cu pofta portiile de hot-dog din platouri. In plus, se pregatesc simplu, la cuptorul traditional si nu la microunde, unii parinti inc
De cand mi-am inceput viata pe cont propriu, departe de „fusta” mamei, am invatat ca in bucatarie trebuie sa ai curaj sa experimentezi si ca de multe ori ceea ce ai senzatia ca nu se potriveste su
Chiftelele sunt nelipsite la noi in familie printre aperitivele servite la o masa festiva. Dar daca vrei sa faci ceva cu adevarat deosebit iti recomand chiftelele ochioase.
Pentru ca vara nu ne place sa stam prea mult in bucatarie in fata aragazului aprins, va recomand o tocanita de pui cu sos de oregano care se face foarte repede si este bogata in legume proaspete.
Din seria retetelor “ce mancam la cina in timpul saptamanii dupa sosirea de la birou” iti recomand pieptul de pui in sos cu verdeata. Este o reteta foarte rapida si usor de preparat, chiar si de p
Iti prezint una dintre cele mai rapide si mai gustoase retete incercate de mine pana in acest moment – aripioare lipicoase. Mereu sunt felicitata de musafiri dupa ce se infrupta din aripioare si nic
Pentru ca aveam pe fructiera cateva piersici care incepeau sa se strice, am improvizat un nou fel de mancare. Pieptul de pui cu piersici care a rezultat este extrem de gustos!
Iti prezint un alt fel de prezentare la reteta de ostropel de pui pe care o stim cu totii. Daca iti doresti ceva aromat si delicios pentru felul doi, iti recomand sa incerci aceasta reteta de pui cu m
Pentru ca vara este sezonul in care nu consumam asa multe mancaruri grase, iti prezint o reteta care se incadreaza perfect in acest sezon. Iti voi marturisi ca nu este inventie proprie, ci am imprumut
Daca pieptul de pui intra in topul preferintelor tale culinare, atunci trebuie sa iti notezi reteta pe care ti-o propun. Pieptul de pui in sos béchamel se pregateste foarte usor, dar este demential d
Carnea de vita e unul din ingredientele traditionale in Turcia. Inainte de a fi gatita, carnea trece traditional printr-un proces indelungat de preparare, lasata la uscat la soare, afumata, condimenta
Desi un fel de mancare aparent consistent si greoi muschiul de vita in sos de vin este recunoscut pentru calitatile sale afrodisiace stimulate corespunzator si de un vin de masa pe masura, servit la t
1 Ceapa taiata fin se rumeneste in grasime pana ce devine transparenta 2 Se adauga papricasul si se pune si puiul la prajit timp de cateva minute, la foc mare, pana ce se rumeneste carnea 3 Se adauga
Foie gras 1 Se iau 500 de grame de ficat gras de gasca sau de rata, se spala cu atentie pentru a nu se desface si se pune ficatul cu o seara inainte intr-un recipient din inox cu ulei de masline, sare
Prajim carnea intr-o cratita in care am incis in prealabil uleiul, aproximativ 10 minute pana se rumeneste. Punem carnea intr-o sita si o lasam la scurs. In craticioara in care s-a prajit au ramas cev
Destul de asemanatori cu coltunasii romanesti pierogii se gatesc cu relativa usurinta fiind un fel de mancare consistent preparat din aluat nedospit si ingrediente diverse ca varza murata sau carnea t
Pentru ca sunt o mare fana carnii de pui, caut mereu noi metode de a o prepara, folosind uneori ingrediente cat mai neasteptate. In acest sens iti impartatesc noua mea descoperire: ciocanele de pui cu
Carnea de pui are marele avantaj de a putea fi preparata rapid, dar este si recomandata de mai toti nutritionistii. Insa la un moment dat nu stii ce sa faci sa ii imbunatatesti gustul. Iti recomand sa
Chili con carne este o mancare mexicana foarte populara si foarte gustoasa. De fapt este o tocanita iute, din carne tocata si boabe mari de fasole.
Prajiti sunca in ulei incins. Presarati pe pieptul de pui sare si piper dupa care acoperiti bine pieptul si pe o parte si pe alta cu faina si apoi puneti-l la prajit in ulei incins. Atat ceapa taiata
Se curata si se spala bine cateva ciuperci mari. Se taie in felii subtiri, se inabusa cu putin unt si verdeata, sare si piper pana cand toata zeama a scazut. Se taie 100g de sunca marunt. Cand s-a inc
Puneti un litru de vin si zaharul la fiert pana cand acesta se transforma in sos caramel. Puneti untul in tigaia incinsa, dupa care taiati ceapa si usturoiul marunt si adaugati-le in tigaie pana ce se
Pentru ca sa aiba carnea frageda, se spune ca inainte de a fi taiat este bine ca curcanul sa fie imbatat cu rom. De asemenea este bine sa nu fie preparat chiar in ziua cand a fost taiat. Este mai frag
Se taie marunt cepele si se pun la prajit. Se pune apa si orezul la fiert. Carnea de porc este tocata. Dupa ce s-a fiert orezul se lasa putin la racit. Apoi se ia orezul si se amesteca cu carnea tocat
Se iau ardeii grasi, se taie capacul cu ajutorul unui cutit, se clatesc prin interior si se curata de seminte. Se spala orezul, iar ceapa se taie marunt. Se pune ceapa in ulei fierbinte, dupa un minut
1 Amestecati toate ingredientele pentru sos intr-un vas mic si amestecati pana ce reusiti sa dizolvati bine zaharul brun; 2 Daca aripioarele sunt prea mari atunci taiati-le la dimensiunile dorite; 3 P
1 Incalziti bine cuptorul (160-165 grade Celsius e numai potrivit); 2 Topiti intai untul, la foc mic, intr-o tigaie mai incapatoare; 3 Fie folositi un recipient mai inalt fie luati o punguta din plast
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline