Arhiva coolinaria
Taiem ceapa pestisori, ardeiul gras cubulete, usturoiul si morcovii rondele. Spalam bine pulpa de porc, o stergem cu un servet si o condimentam pe toate partile cu sare, piper si boia. Din loc in loc
Aceasta varianta de drob cu ciuperci poate fi interesanta pentru toti cei care tin regim sau, pur si simplu, nu mananca miel. Varianta de drob cu ciuperci este mult mai usoara, foarte gustoasa si hran
Te-ai cam saturat de drobul de miel de la Paste? Iti recomand sa incerci acest drob de pui care poate fi preparat oricand in timpul anului, ca mancare gatita sau aperitiv. Vei fi incantata de gustul a
1 Se pun toate ingredientele (fara uleiul vegetal) intr-un bol pentru amestec mai larg sau la procesorul de alimente si se amesteca bine pana ce se obtine o pasta fina de carne; 2 Se da la frigider to
1 Se amesteca impreuna amidonul de porumb, sherry si albusurile de ou pana se obtine o crema pufoasa; se tavaleste apoi carnea de vita bine spalata anterior prin crema de oua pentru a se acoperi unifo
1. Se incinge uleiul la foc mediu, intr-o oala mai mare, si apoi se adauga cuburile de carne de vita, care se rumenesc bine, pe toate partile. 2. Se adauga ceapa tocata si usturoiul pisat si se lasa p
1. Se incinge o tigaie inalta la foc mediu si se pune sunca taiata subtire la prajit, unde se lasa pana ce se rumeneste pe ambele parti, apoi se adauga ceapa tocata si se rumeneste si aceasta amesteca
1 Incalziti cuptorul la 230ºC. Piperati bine muschiul. Rumeniti-l pe toate partile intr-o cratita cu o lingura de ulei. Scurgeti-l de ulei. 2 Amestecati intr-un bol sarea, ierburile uscate si albusur
1 Se prepara mai intai o marinata intr-un bol de sticla sau de inox unde combinam zeama de portocale, zeama de lamaie, uleiul de masline, mierea de albine, sarea, piperul, praful de curry si papricasu
1 Se incalzeste cuptorul la 150 grade, iar intre timp se taie si carnea de miel in cubulete cu latura de circa 5-6 cm. 2 Intr-o tigaie speciala, care nu se prinde la gatit, se rumeneste carnea de miel
Trebuie sa recunosc ca atunci cand eram micuta uram pilaful de pasare si il mancam doar daca primeam o recompensa consistenta dupa. Dar de cand trebuie sa imi gatesc singura, am ajuns sa imi placa tar
Tocanita de pui se prepara diferit de la o gospodina la alta. Aceasta este o reteta delicioasa de tocanita de pui taraneasca pe care am mostenit-o de la bunicii mei.
Una din macarurile traditionale romanesti este tocanita de ficatei. Delicioasa si satioasa, merge de minune servita alaturi de o mamaliguta fierbinte.
Te-ai gandit sa organizezi o seara cu specific italian intre prieteni, dar ai vrea sa renunti la a pregati clasicele spagheti sau pizza? Imi permit sa iti recomand un delicios risotto de pui cu legume
Tocanita de ciuperci e preferata mea atunci cand vine vorba de ciuperci de padure( hribi, ghebe sau bureti). Daca mai adaugi si cateva suvite de piept de pui la gatit iese un deliciu culinar!
1 Se pun ardeii iuti, ceapa tocata si ghimbirul la mixer si se amesteca pana ce devin o pasta omogena; 2 Se adauga apoi pasta de chili si uleiul si se amesteca din nou, apoi se adauga si condimentele,
1 Se spala bine ficatul sub jet de apa rece si se lasa la scurs; se taie ficatul in 8 felii egale care se pun timp de 1 ora in lapte 2 Se toaca ceapa, se topeste o treime din cantitatea de unt intr-o
1 Se topeste untul intr-o tigaie larga, si se adauga apoi ceapa tocata si usturoiul, care se lasa la foc mediu pana ce se inmoaie usor, cam 3 minute; 2 Se adauga carnea tocata de miel, care se rumenes
Aceasta reteta de pui cu sos de vin, rozmarin si rosii cherry va fi o placuta surpriza pentru toti invitatii. Puiul este fraged si intens aromat de un buchet de plante provensale, iar sosul de vin si
Pentru ca nu mai este mult timp pana la Sfantul Valentin si poate vreti sa ii pregatiti iubitei/ iubitului o cina romantica va recomand urmatoarea reteta de origine franceza cu care sigur nu veti da g
Ce poate fi mai usor de preparat si mai rapid de consumat decat pieptul de pui? Poate un piept de pui umplut cu rosii in vin.
Marocul are una dintre cele mai variate si rafinate gastronomii din lumea musulmana. Aceasta reteta de pui marocan cu masline verzi, lamaie si stafide este un melanj de arome arabe, puternice si patru
Poti da traditionalei fripturi de pui un gust nou si savuros cu aceste mici imbunatatiri aduse retetei.
Intotdeauna am fost fascinata de felurile de mancare ce sunt o combinatie reusita a unor arome cat mai constrastante. Din aceasta serie imi permit sa va recomand cotletul de porc cu mere.
Daca va doriti o reteta absolut delicioasa si aromata, atunci cu siguranta nu gresiti daca alegeti sa faceti pui cu sos de ghimbir si portocale. Pentru a da un plus de savoare carnii de pui puteti ada
Daca va doriti o reteta extravaganta, va recomand aceasta rulada picanta de curcan cu sos frantuzesc. Nimic nu este mai interesant decat o rulada bine rumenita, cu o crusta picanta, imbietoare, servit
De dimineata am scos la dezghetat un piept de pui si nu stiam cum sa-l gatesc. Pana la urma m-am decis sa fac un piept de pui umplut cu ciuperci- ceva rapid, usor si atat de apetisant incat merge si p
Acest file de pui marinat este ideal pentru zilele cand aveti musafiri. Pentru aceasta, prajiti carnea putin apoi lasati-o la cuptor aproximativ 30 de minute. Astfel carnea este suculenta.
Am incercat in ultimul timp sa fac anumite schimbari in stilul meu de alimentatie care sa ma ajute sa ma hranesc natural, sanatos si sa-mi controlez greutatea. Am descoperit retete delicioase, savuroa
Este un fel de mancare care poate avea succes la orice masa festiva si se prepara destul de usor, fara mari batai de cap. Gratie ciupercilor si vinului de Porto, carnea de vita vafi delicioasa si usor
1 Incalziti cuptorul la 175 grade 2 Amestecati la un loc intr-un recipient mai mic siropul de artar, mustarul, otetul, sosul de soia, sarea si piperul 3 Muschiul intreg il puneti acum intr-o tava de c
1 Plasati carnea, ceapa, apa, sarea si piperul intr-o oala si puneti la foc tare pana ce da in clocot, apoi reduceti caldura la moderat si gatiti carnea pana ce devine maronie 2 Adaugati apoi ienibaha
1 Incalziti cuptorul la 175 de grade 2 Bateti bine mai intai oul, puneti toate ingredientele apoi la un loc, mai putin sosul de barbecue, si amestecati bine. 3 Din compozitia formata modelati chiftele
Pentru sarbatori e bine sa folositi carne de vitel proaspata si nu congelata, iar feliile de friptura nu ar trebui sa aiba mai mult de 1 - 1,5 cm in grosime. Astfel veti putea si bate usor carnea pent
1 Spalati ardeii grasi, indepartati semintele si tocati-i marunt. Procedati similar si cu cele 2 cepe. Usturoiul se curata si se toaca si acesta marunt. Rosiile se spala, se indeparteaza coaja si se t
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline