Arhiva coolinaria
Prepararea aluatului: Se face maiaua din drojdie de bere frecata cu o lingura de zahar si 2 linguri de lapte. Se lasa 5-10 min la dospit. Faina se pune intr-un vas, se face loc in mijlocul ei si se ad
Se indeparteaza soriciul exterior bucatii de sunculita. Se taie in cuburi mici. Se clocoteste putina apa si se pun pentru 10 min in aceasta apa pentru a le desara si a lua putin in volum. Le scoateti
O alegere foarte usoara si sanatoasa pentru masa de la pranz sunt frigaruile de oaie cu legume.
Pentru o reteta de friptura de porc nu este nevoie de niciun fel de introducere. Dar daca este vorba de o friptura de porc rece cu sos alb, atunci trebuie sa va marturisesc ca aceasta reteta este una
Aceste rulouri de pui cu morcovi noi vor fi preferatele celor mici pentru ca sunt colorate si au un gust deosebit, oferit de morcovii dulci.
Pentru ca imi place foarte mult sa experimentez in bucatarie, am descoperit ca leusteanul se potriveste foarte bine la orice, nu doar la bors. Din aceasta serie va prezint pieptul de pui cu leustean.
Puiul umplut cu mere este o combinatie armonioasa intre dulce si sarat, intre crocant si savuros, ideal pentru o masa mai speciala.
Aceasta placinta cu carne de miel este de inspiratie cretana si este potrivita drept gustare pe drumul cu trenul spre mare de exemplu.
Ceapa se toaca marunt si se inabusa intr-o lingura de ulei. Ciupercile curatate, spalate, scurse si tocate marunt se adauga peste ceapa inabusita. Se continua fierberea pana ce apa de la ciuperci a sc
Fierbeti 5 oua tari. Indepartati-le coaja si puneti-le de-o parte. Puneti prapurele in apa rece. Separat puneti miezul de paine in lapte. Curatati si taiati usturoiul. Pisati cimbrul. Spalati, uscati
Se inabusa usturoiul in 2 linguri de ulei de masline, se adauga tomatele, cimbrul si cele ‘’4 condimente’’, la foc mediu. Se sareaza si se pipereaza. Zdrobiti apoi usor tomatele si lasati-le s
Cartofii se pun la fiert cca 20 min. Se incearca cu o furculita pentru a se vedea daca sunt bine fierti. Intre timp pregatiti carnea tocata inabusind-o pe flacara aragazului timp de 15-20 min (asa ca
Pentru cei care doresc sa incerce o friptura facuta dupa o reteta din bucataria romanesca a secolelor trecute
Vinetele umplute cu pui zice-se ca ar fi o specialiate de sorginte italiana, dar acestea pregatite de mine sunt adaptate cu ceea ce aveam prin casa la momentul respectiv.
- Se incinge untul in tigaie si se rumenesc bine bucatile de pui pe toate partile apoi se transfera intr-o tava pentru copt mai mica - Se pun intr-o oala mai mica la foc mijlociu mierea de albine, zea
Gustul unic si dulceata prazului fac din aceasta tocanita de vitel cu praz un deliciu culinar.
Aceasta friptura in aluat cu ciuperci este o varianata mult mai simpla si mai ieftina, zic eu, la muschiul Wellington.
Daca esti in criza de mancare, dar si de bani, iti recomand un fel pricipal foarte consistent. Pulpa cu legume in sos de bere poate fi pregatita cu ce ai prin congelator plus cele din camara.
Taiem carnea in felii cu grosimea de 2-3 cm, le prajim in ulei, la foc iute, cate 5 minute pe fiecare parte. Le luam din tigaie si le punem pe un platou cald si le pastram acoperite la cald. In uleiul
Pana sa inlocuiesc carnea de porc sau de vitel cu cea de pui, imi placea acest ultim tip de carne. Din pacate, in ultimul timp, carnea de pui mi se pare o idee cam fada. Daca si voi patiti acelasi luc
Curatam carnea de vita de pielite si tendoane, o spalam, o scurgem bine de apa si o stergem cu un servet de bucatarie. O taiem in cubulete cu latura de 2 cm si o prajim, la foc mare, in 50g unt pana s
Celebru in intreaga lume pentru fragezimea sa, puiul Adobo este un preparat de origine filipineza foarte gustos si deloc dificil de preparat.
Sosul care complimenteaza pieptul de curcan in aceasta reteta merita toata lauda, rezultand la final un preparat usor si delicios, surprinzator prin gustul sau exotic.
Foarte fraged si bine imbracat in arome, muschiuletul de purcel in sos de smochine nu are nevoie de multe introduceri deoarece gustul sau va vorbi de la sine.
O reteta filipineza autentica, rosiile umplute cu carne de vita constituie un preparat complet, care poate fi servit la ocazii drept fel principal, la fel cu obisnuim noi, romanii, sa servim ardeii um
In cazul in care v-ati cam plictisit de clasica friptura cu garnitura de piure de cartofi, va recomand un piept de rata cu piure de verdeturi.
Acest pui cu stafide si caise constituie o modalitate mai gustoasa de a prepara clasicele pulpe de pui. Aroma dulce a stafidelor si a caiselor imbogatesc savoarea carnii de pui.
Gogosarii umpluti cu carne de curcan sunt o alternativa foarte gustoasa atunci cand ti-e pofta de o mancare cu o umplutura de carne tocata, insa nu ai rabdarea sau indemanarea necesare pentru a inveli
Pentru ca venirea primaverii se intampina cu urzici, imi permit sa va recomand o reteta de ciocanele de pui cu piure de urzici.
O reteta filipineza autentica, rosiile umplute cu carne de vita constituie un preparat complet, care poate fi servit la ocazii drept fel principal, la fel cu obisnuim noi, romanii, sa servim ardeii um
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline