Arhiva coolinaria
Puiul Kiev a fost inventat in Moscova la inceputul secolului 20, iar numele i se datoreaza stilului ucrainean de gatit.
Intr-o tigaie, topiti untul si 1 lingura de ulei, adaugati ceapa si usturoiul si caliti usor 2-3 minute, dupa care adaugati orezul. Adaugati frunzele de rozmarin impreuna cu vinul, un polonic cu supa
Cand serviti pastele, puteti completa paleta de arome a acestui sos cu patrunjel proaspat tocat si parmezan ras.
Aceasta este versiunea rapida (1 ora) a unei clasice retete franceze de tocanita, gustoasa si aromata. Serviti cu cartofi copti si unt.
Aceasta reteta italiana este gata in mai putin de jumatate de ora si se potriveste de minune cu o garnitura de broccoli sau paste.
Piept de curcan in foitaj, umplut cu ciuperci champignon si gem de merisoare (sau fructe de padure).
Aceasta tocanita cremoasa se poate servi cu paste, orez sau cartofi, asezonata cu ierburi proaspete sau seminte de susan prajite.
Serviti acesti ficatei ca aperitiv, sau cu garnitura de orez cu ou. Daca vreti, puteti prepara ficateii pe gratar si chiar infipti pe frigarui.
In maximum 30 de minute, aveti gata o cina delicioasa si... chiar simpla. Chiar daca pare sofisticata, nu e cazul s-o pastrati deoparte pentru ocazii speciale.
Pentru a da pastelor o textura aparte si pentru a nu apela si aici la branzeturile clasice, se pot presara pe deasupra firimituri de paine prajita, amestecate cu o conserva de sardine in ulei, marunti
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu spre tare. Adaugati usturoi, ceapa, crenvursti taiati bucatele si ardei gras. Asezonati cu sare si piper. Tineti pe foc pana cand se inmoaie ceapa si
Pregatirea umpluturii: Se caleste ceapa tocata in unt, se adauga ficateii de pui si se prajesc pana cand nu mai iese sange din ei atunci cand se inteapa cu un cutit. Se scot ficateii si se lasa sa se
Curcanul la cuptor este piesa de rezistenta a unei mese festive in sezonul rece. Desi suna pompos, nu este atat de greu de preparat, iar platoul pe care se serveste curcanul poate fi ornat foarte usor
Taiati pieptul de pui cubulete si lasati deoparte. Amestecati bine toate ingredientele (cu exceptia puiului si a susanului) intr-un castron suficient de mare. Adaugati cubuletele de pui in castron si
Taiati lamaia si o portocala in jumatati, iar pe cea de-a doua portocala o cojiti doar. Portocala cojita o dati prin razatoare intr-un castron, pentru a obtine pulpa, iar din jumatatile celeilalte por
Maestrul bucatar Jakob Hausmann a gatit pentru Baby Boom o reteta culinara delicioasa pentru intreaga familie: ardei umpluti cu carne de curcan, la cuptor.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un vas mic, amestecati sarea, nucsoara si scortisoara. Puneti cotletele de porc pe un fund de lemn si condimentati pe ambele parti cu acest amestec. To
Dulce-acrisor, acest preparat se inspira putin din bucataria chinezeasca si se preteaza foarte bine pentru serile de toamna.
Aceste chiftelute simple si rapide pot fi servite alaturi de reteta preferata de cartofi si salata, intr-o seara racoroasa de toamna.
Condimentati faina cu sare, piper, paprika si faina de mustar. Dati feliile subtiri de ficat prin faina. Incingeti o tigaie la foc mediu si adaugati o lingura de untura. Sotati ceapa pana devine trans
Serviti cu sos de iaurt grecesc, hamburgerii capata brusc un alt gust. Puteti completa cu felii de rosie si salata verde, iar jumatatile de chifle le puteti pune inainte in toaster. De asemenea, carne
Yassa este o mancare africana condimentata si marinata, preparata in mod traditional din pui sau peste. Yassa de pui, preparata cu ceapa si lamaie, este una din cele mai populare specialitati din vest
Se prepara mai intai sosul tartar. Castraveciorii se taie cat mai fin si se scurg bine, dupa care se amesteca cu maioneza. Se incorporeaza smantana si se adauga ceapa verde tocata fin. Se pipereaza du
Iata ce ne invata Chris Knight, producatorul emisiunii "License to Grill" (in Romania: Petreceri la gratar), in cartea sa "Gratarul perfect": Sucul de portocale si tequila nu sunt numai pentru a prepa
Reteta face parte din bucataria suedeza si contine legume si carne in egala masura. Este usor de preparat si nu necesita multa experienta in bucatarie.
Legumele se pregatesc astfel: dovlecelul se curata de coaja (facultativ), vanata de asemenea, ambele se taie in cubulete. Ardeiul gras se coace, se curata de pielita, i se inlatura cotorul si semintel
Intr-un castron se prepara sosul pentru marinarea carnii astfel: se pune sake, sosul de soia, se amesteca cu zaharul brun si piperul proaspat macinat. Ficateii si pieptul de pui se taie in cuburi de 2
Ideale pentru o gustare intre micul dejun si pranz, ouale Benedict exista in tot felul de variante, dar la baza raman chifle cu unt, sunca si oua ochiuri, servite cu sos olandez (Hollandaise).
Carnea de porc se amesteca bine cu afumatura tocata. Se fierb ouale tari, se decojesc si se lasa sa se raceasca. Carnea tocata de porc amestecata cu afumatura se imparte in sase parti egale. Fiecare o
In bucataria englezeasca traditionala, carnea, fie ca este de vaca, pui sau de peste, se fierbe in apa cu legume sau se folosesc cuburile concentrate de legume. Usor de realizat si economic, acest fel
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta