Arhiva coolinaria
Reteta este pentru 4-5 portii de fel principal, umplutura fiind pe baza de carne, spre deosebire de reteta clasica de desert, unde se folosesc cu precadere nucile si stafidele.
In cateva minute, micul dejun este gata!
Mancare traditionala suedeza, aceste galuste de cartofi umplute cu ceapa si carne de porc sau bacon se servesc de obicei cu unt, smantana si gem de merisoare.
Reteta rapida si delicioasa: Fasiile de muschi de vita se marineaza intr-un amestec de sos de soia, otet, miere si ghimbir, se soteaza cu usturoi si ardei iute si se servesc cu coriandru tocat pe pat
Aroma mexicana a acestui preparat la gratar merge foarte bine cu o garnitura de orez cu legume, dovleac copt si o salata generoasa.
Serviti aceasta suculenta si frageda friptura de vita cu sos Bearnaise clasic si garnitura de cartofi piure sau legumele preferate.
Reteta japoneza pentru Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa
Pieptul de pui la gratar are un gust deosebit daca e uns cu sos de arahide preparat in casa.
Reteta fast-food foarte populara in Grecia, souvlaki consta in frigarui de porc servite cu sos tzatziki si lipie
Cantitatile sunt date pentru 18 chiftelute medii sau 36 mici, in functie de cum preferati sa le serviti.
Pulpele au un gust mult mai intens decat pieptul de pui si sunt foarte potrivite pentru aceasta umplutura de masline, branza feta si rosii.
Reteta veche din Crisana "Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa" este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-M
Serviti acest preparat cu lipie calda, salata si iaurt.
Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia. Reteta face parte din programul de
Folosind mozzarella semi-degresata, obtineti o reteta light, foarte potrivita pentru cina.
Vinegreta balsamica evidentiaza aroma dulceaga a capsunilor, pastrand totodata si aromele de rozmarin si usturoi ale fripturii.
Pentru a obtine o friptura cat mai suculenta, frecati carnea de porc cu mixul de sare si lasati 24 de ore in frigider inainte de preparare.
Aceasta friptura se poate servi imediat, dar si ca pranz rece a doua zi.
Reteta traditionala coreeana cu numele de Dakkochi imbina aromele dulci si picante intr-un mod inedit, care merita incercat!
Reteta veche din Banat - Mancare de brozbe - este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac si a fost preparata
Gatiti la cuptor cu topping de branza si umpluti cu toate minunatiile delicioase pe care le aveti la indemana, vor fi un succes garantat la cina.
Reteta chinezeasca face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arp
Chiar daca vremea nu va permite inca sa iesiti la iarba verde, va puteti rasfata acasa cu frigarui delicioase.
Pulpele de pui capata un plus de savoare datorita acestei combinatii de ingrediente.
Preparati acasa shaorma la farfurie cu vedeta Pastelui: carne de miel.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta