Arhiva coolinaria
Pentru ca este iarna si este frig, organismul nostru are nevoie de mai multa grasime pentru a acoperi consumul caloric datorat pierderii de energie. Este adevarat ca orice grasime de origine animala n
Chiftelutele se prepara din carne de vita tocata la care adaugam cateva condimente si mirodenii putin diferite de ceea ce obisnuim sa folosim in bucataria traditionala, ca de exemplu: coriandru, piper
Pieptul de pui se taie in doua si fiecare jumatate se taie in lamele subtiri cam de 1 cm grosime. Intr-o tigaie se inabusa pieptul de pui, cateva minute pana ce capata o culoare aurie (fara sa le arde
Legumele se spala se curata de coaja. Puiul bine spalat si curatat se pune intr-o oala la fiert impreuna cu legumele, la care mai adaugati sarea si cateva boabe de piper. Oala se acopera cu un capac s
Morcovii si napii se curata de coaja si se taie in jumatati pe lungime. Se fierb la foc redus intr-un vas cu apa sarata timp de 10 min. Usturoiul se taie in doua, pe lungime. Sunca de pe slaninuta se
Imi permit sa iti propun o reteta deosebita, simpla si cu adevarat speciala: Saltimbocca in stil asiatic. Denumirea saltimbocca s-ar traduce din italiana prin “arunca in gura”
Ragu sau ragout inseamna practic un soi de tocana frantuzeasca. Denumirea provine de la verbul francez ragoûter (a creste pofta de mancare, a imbogati gustul).
Sufleul cu sunca constituie o reteta simpla, iar preparatul este pufos, usor, foarte gustos si aromat datorita ierburilor provencale.
Incalziti cuptorul la 220º C sau pregatiti gratarul pentru barbecue. Pregatiti pulpele, le spalati, le scurgeti, le tamponati cu un prosop de hartie si le taiati in doua in asa fel incat sa rezulte 8
Se pregateste umplutura: se inabusa in putin ulei ceapa de apa, taiata marunt. Ficateii de pasare se taie cat mai mici si apoi se inabusa impreuna cu ceapa inca 2 min. Se dau deoparte sa se raceasca.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata