Arhiva coolinaria
Reteta "Boi pe moare" face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost p
Reteta marocana de ceapa condimentata, ideala ca garnitura pentru peste, dar foarte buna si ca fel principal alaturi de o salata.
Reteta traditionala turceasca, similara cu pilaful indian.
Ideal pentru fripturi si legume deopotriva, acest sos merge totusi cel mai bine cu carne de pui.
Acest dressing putin neobisnuit merge de minune cu salatele de fasole, salatele verzi si majoritatea legumelor.
Untul aromat in casa se prepara usor si este un adaos pretios in orice reteta. De exemplu, acest unt cu ansoa merge de minune alaturi de friptura la gratar sau peste. Puteti adauga si patrunjel tocat
Garnitura libaneza picanta, constand in bucati de cartofi prajite cu usturoi, ardei iute si frunze de coriandru.
O combinatie inedita de legume pentru o garnitura simpla si gustoasa, de preferat servita rece sau la temperatura camerei.
Acest orez spaniol (sau mexican) se poate servi si rece, pe post de salata de orez. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Ideal ca sos de gratar, servit rece, acest sos originar din Kenya poate contine, dupa gust, si un castravete curatat si tocat marunt.
Acest sos dulce-acrisor este foarte simplu de facut si merge de minune cu friptura de vita.
Sosul care se serveste de obicei cu cartofii pai este facut din ketchup si maioneza. Ce-ar fi daca i-am adauga si putin otet de la muraturi si un praf de usturoi pudra?
Reteta olteneasca "Prajitura cu lapte acru" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul
Serviti acest sos de ciuperci cu mamaliga prajita sau pe post de garnitura pentru friptura.
Acest sos dulce-acrisor-picant este de sezon si completeaza perfect mancarurile pe baza de carne de porc sau rata.
O garnitura de orez de inspiratie indiana, foarte simpla, dar cu o aroma deosebita data de chimen si coriandru proaspat.
Un sos extrem de rapid si delicios pentru mancarurile cu peste.
Acest sos de rosii italian se serveste cu paste, pizza, orez sau fructe de mare si se poate pregati in mai multe variante, unele din ele cu capere, masline si diverse condimente.
Serviti fierbinte, cu nucsoara rasa. Optional, puteti sa mai radeti putina branza deasupra si sa gratinati.
Sosul tartar este un sos alb pe baza de maioneza, cremos, dar cu o consistenta neomogena. Se foloseste deseori pentru a condimenta mancarurile pe baza de peste si fructe de mare.
Garnitura frantuzeasca clasica ce consta in straturi din rondele de cartofi gatite in unt topit. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Reteta germana de garnitura, ideala pentru peste si friptura de orice fel.
Sosul de menta este ideal pentru friptura de miel. In plus, puteti marina in el carnea de miel, daca ii mai adaugati ulei de masline si piper.
O mamaliga pufoasa si consistenta, pe care o puteti servi cu brio la micul dejun, mai ales daca o portionati dinainte intr-o tava de briose.
Servit rece sau cald, acest sos rapid si usor insoteste foarte bine carnea grasa (porc, rata, macrou), dar poate fi servit si ca desert, cu biscuiti sau crema de vanilie.
Reteta "Malai copt" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita d
Reteta mexicana de salsa, ideala de servit cu chipsuri tortilla
Reteta originala de cartofi Hasselback nu include usturoi, in schimb cartofii se presara cu firimituri. Serviti cu salata si cascaval ras.
Cu acest unt usturoiat puteti umple carnea de pui la cuptor sau il puteti topi peste legume fierbinti, pentru un plus de gust.
O garnitura simpla, ca un hummus fara usturoi, la care se adauga si boabe intregi de naut fiert, mai mult pentru prezentare.
Reteta traditionala de guacamole se adapteaza in luna Martisorului cu ajutorul rosiilor. De aceasta data, se serveste ca garnitura datorita bucatilor mari, in loc de sos, cum este de obicei.
Acest sos indian, oarecum asemanator cu grecescul tzatziki, este antidotul ideal pentru mancarurile picante. Numele original este "raitha".
Acest sos este ideal ca garnitura pentru mancarurile cu peste la cuptor, alaturi de felii de lamaie.
Otetul balsamic echilibreaza dulceata data de zahar, iar cimbrul proaspat ii da o nota de profunzime. Astfel, dulceata de ceapa devine garnitura ideala pentru o friptura de rata, dar o puteti servi cu
Zeama de lamaie completeaza perfect gustul dulceag al verzei, dar o puteti inlocui si cu sos de soia, daca preferati condimentele asiatice. De asemenea, inlocuiti uleiul de masline cu ulei de susan.
Reteta clasica de sos, avand la baza un amestec de galbenus si unt, se intalneste in diverse retete delicioase si nu ne ia mult sa-i invatam maiestria.
Amestecati in blender toate ingredientele, gustati si mai adaugati ce ingredient vi se pare ca nu e suficient. De exemplu, daca vinegreta e prea intepatoare, mai adaugati ulei; daca e prea slaba, mai
Puneti fulgii de migdale intr-o tigaie mica, la foc scazut spre mediu, amestecand din cand in cand, pana devin aurii si aromati. Dureaza cateva minute pana ca migdalele sa-si schimbe culoarea, dar oda
Carnea de crab capata un gust excelent inmuiata in acest sos picant, fie ca se consuma sub forma de rulouri specifice bucatariei asiatice, sau ca atare, proaspat scoasa din carapace.
Reteta traditionala ceha, galustele cu branza de vaci au fost adaptate cu usurinta la bucataria mai multor tari europene si se pot servi atat ca garnitura pentru felul principal, cat si ca desert, imp
Foarte popular in bucataria chinezeasca, sosul de prune este un condiment dulce-acrisor servit la pachetele de primavara, rulouri de ou, taitei si pui. Reteta de baza se poate adapta cu piersici, anan
O salata inedita care combina sfecla rosie cu avocado, ceapa verde si alune. Dintr-o portie de fel principal rezulta 2 portii de garnitura.
Completarea piurelui de cartofi cu alte legume fierte este o metoda excelenta de a-i adauga mai multe vitamine si a-i da un gust aparte.
Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti in el ceapa si usturoiul pana se inmoaie si devin aurii. Adaugati boabele de fasole cu tot cu zeama din conserva, precum si pasta de tomate si condimentele. A
Un sos picant si destul de consistent, ideal de servit cu paine, chipsuri sau biscuiti sarati.
Intr-o oala micuta, cu capac, puneti conopida si usturoiul in supa de pui cu sare. Fierbeti aprox. 10 minute, pana se inmoaie foarte bine conopida. Pasati ingredientele fierte impreuna cu smantana si
Preparat traditional romanesc, mamaliga poate imprumuta din aromele toamnei daca o pregatim cu dovleac si ceapa. Pentru ca merge de minune cu branza, ii adaugam in compozitie cascaval (sau orice alta
Incingeti uleiul intr-o oala cu fund gros, la foc mediu. Adaugati ceapa si morcovii si lasati 10 min pe foc, pana cand ceapa este transparenta si incepe sa devina putin aurie. Adaugati usturoiul si ma
Asemanatoare langosilor, aceste turtite bulgaresti se servesc de obicei la micul dejun cu branza, miere sau gem, insotite de ayran (iaurt cu apa si sare). La fel de bine, le puteti incerca si cu sirop
Sosul sau piureul de mere se pastreaza bine peste iarna si insoteste perfect o friptura de porc sau o portie de cartofi prajiti. De retinut, totusi, ca francezii il folosesc exclusiv pe post de desert
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun