Arhiva coolinaria
Reteta traditionala de guacamole se adapteaza in luna Martisorului cu ajutorul rosiilor. De aceasta data, se serveste ca garnitura datorita bucatilor mari, in loc de sos, cum este de obicei.
Acest sos indian, oarecum asemanator cu grecescul tzatziki, este antidotul ideal pentru mancarurile picante. Numele original este "raitha".
Acest sos este ideal ca garnitura pentru mancarurile cu peste la cuptor, alaturi de felii de lamaie.
Otetul balsamic echilibreaza dulceata data de zahar, iar cimbrul proaspat ii da o nota de profunzime. Astfel, dulceata de ceapa devine garnitura ideala pentru o friptura de rata, dar o puteti servi cu
Zeama de lamaie completeaza perfect gustul dulceag al verzei, dar o puteti inlocui si cu sos de soia, daca preferati condimentele asiatice. De asemenea, inlocuiti uleiul de masline cu ulei de susan.
Reteta clasica de sos, avand la baza un amestec de galbenus si unt, se intalneste in diverse retete delicioase si nu ne ia mult sa-i invatam maiestria.
Amestecati in blender toate ingredientele, gustati si mai adaugati ce ingredient vi se pare ca nu e suficient. De exemplu, daca vinegreta e prea intepatoare, mai adaugati ulei; daca e prea slaba, mai
Puneti fulgii de migdale intr-o tigaie mica, la foc scazut spre mediu, amestecand din cand in cand, pana devin aurii si aromati. Dureaza cateva minute pana ca migdalele sa-si schimbe culoarea, dar oda
Carnea de crab capata un gust excelent inmuiata in acest sos picant, fie ca se consuma sub forma de rulouri specifice bucatariei asiatice, sau ca atare, proaspat scoasa din carapace.
Reteta traditionala ceha, galustele cu branza de vaci au fost adaptate cu usurinta la bucataria mai multor tari europene si se pot servi atat ca garnitura pentru felul principal, cat si ca desert, imp
Foarte popular in bucataria chinezeasca, sosul de prune este un condiment dulce-acrisor servit la pachetele de primavara, rulouri de ou, taitei si pui. Reteta de baza se poate adapta cu piersici, anan
O salata inedita care combina sfecla rosie cu avocado, ceapa verde si alune. Dintr-o portie de fel principal rezulta 2 portii de garnitura.
Completarea piurelui de cartofi cu alte legume fierte este o metoda excelenta de a-i adauga mai multe vitamine si a-i da un gust aparte.
Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti in el ceapa si usturoiul pana se inmoaie si devin aurii. Adaugati boabele de fasole cu tot cu zeama din conserva, precum si pasta de tomate si condimentele. A
Un sos picant si destul de consistent, ideal de servit cu paine, chipsuri sau biscuiti sarati.
Intr-o oala micuta, cu capac, puneti conopida si usturoiul in supa de pui cu sare. Fierbeti aprox. 10 minute, pana se inmoaie foarte bine conopida. Pasati ingredientele fierte impreuna cu smantana si
Preparat traditional romanesc, mamaliga poate imprumuta din aromele toamnei daca o pregatim cu dovleac si ceapa. Pentru ca merge de minune cu branza, ii adaugam in compozitie cascaval (sau orice alta
Incingeti uleiul intr-o oala cu fund gros, la foc mediu. Adaugati ceapa si morcovii si lasati 10 min pe foc, pana cand ceapa este transparenta si incepe sa devina putin aurie. Adaugati usturoiul si ma
Asemanatoare langosilor, aceste turtite bulgaresti se servesc de obicei la micul dejun cu branza, miere sau gem, insotite de ayran (iaurt cu apa si sare). La fel de bine, le puteti incerca si cu sirop
Sosul sau piureul de mere se pastreaza bine peste iarna si insoteste perfect o friptura de porc sau o portie de cartofi prajiti. De retinut, totusi, ca francezii il folosesc exclusiv pe post de desert
Vinegreta este un amestec de uleiuri si otet, aromat cu diverse ierburi si condimente, dar si alte ingrediente, de la caz la caz. Se foloseste de obicei pentru asezonarea salatelor, dar se poate servi
Garnitura zilei vine din "Ghidul Gastronomic al Romaniei - Bucataria Moderna" si are la baza ciupercile, un aliment considerat in Egiptul Antic ca fiind exclusiv pentru faraoni.
Puneti toate ingredientele in recipientul blenderului sau al aparatului de smoothie, cu exceptia frunzelor de busuioc. Amestecati bine. Adaugati frunzele de busuioc la final si mai amestecati pana ce
Acest sos de coacaze se poate servi cu friptura din orice tip de carne fiarta sau fripta. Se poate prepara in cantitate mai mare si se poate pastra fie in borcanele inchise ermetic, fie in congelator,
Aceasta reteta poate fi folosita pentru prepararea unei garnituri ce va insoti un peste preferat – de exemplu dorada - sau ca fel de mancare principal, daca doriti sa mancati ceva lejer dar foarte g
Sfecla se fierbe intr-o oala la foc redus timp de 15 min. Acestea trebuie sa fie semi fierte. Dupa acest interval de timp, se scurge apa, sfecla se curata de coaja si fiecare sfecla este taiata in fel
Ca garnitura pentru un gratar, cartofii noi sunt o optiune careia cu greu putem sa-i rezistam. In cazul in care vremea frumoasa a sosit, dar cartofii noi nu se gasesc inca la piata, nu renuntati! Adap
Curry este un condiment tipic bucatiriei indiene. Poate fi gasit sub forma de pasta sau praf, poate fi mai dulceag sau foarte condimentat cu tenta de iute, in functie de compozitia sa. Gustul si culoa
Aceste crochete se pot servi ca atare sau pot face parte dintr-o garnitura ce insoteste o friptura preferata.
Cartofii se spala foarte bine, se scurg si se pastreaza in coaja. Intr-un bol se sfarama cateva frunze de dafin si se adauga cimbru dupa gust. Cartofii se pun intr-un vas, impreuna cu 2 linguri de ule
In caldura caminului, specialitatile iernii aceasteia - ca dealtfel si a celorlaltora care vor veni - trebuie sa contina retete pe baza de cartofi, branza, sunculita. Simplitatea felului de mancare va
Cuptorul se incalzeste la 180ºC. Cca 10 cartofi mijlocii se fierb in coaja. Intr-un vas de Jena pe care il ungeti putin cu unt, puneti o rotita de branza de Camembert. Cartofii fierti si raciti se cu
Piureul de legume se face din orice legume care iti trec tie prin minte, doar ca pentru a le da un aspect mai apetisant iti recomand si varianta insotita de urzici. Acest piure de legume cu urzici est
Fiecare bucatar are reteta lui proprie de cartofi taranesti careia i-a adus diverse imbunatatiri de-a lungul vremii. Totusi reteta de baza, pe care imi permit sa v-o prezint acum, nu contine decat tre
Taiati tofu-ul in cuburi. Inabusiti-l intr-o tigaie cu uleiul de masline, usturoiul tocat, ceapa si ghimbirul proaspat (ras pe razatoare) timp de 4 min, apoi adaugati sosul de soia si siropul de agava
Cartoful, aceasta legume banala este nelipsita din alimentatia noastra. Fiert in apa sau la aburi ea ne ajuta la detoxifierea organismului datorita bogatiei lui in potasiu.
Este o reteta simpla de salata, dar poate fi si o foarte buna garnitura pentru carne, pe care o preparam usor si repede.
O reteta portugheza simpla si sanatoasa, care se incadreaza perfect intr-un meniu usor de vara.
Un preparat specific bucatariei thailandeze, orezul cu ananas este o mancare afrodisiaca celebra care cere multa maiestrie culinara la pregatirea sa.
Este un preparat care se poate servi drept garnitura la o masa de carne, dar se preteaza bine si pentru gustarile dintre mese sau chiar si ca aperitiv al masa principala.
Incalzim untul si punem zarzavatul curatat si taiat in feliute. Amestecam din cand in cand, ca sa nu se prinda de vas. Cand sunt pe jumatate prajite, adaugam faina si o rumenim la foc mic, amestecand
Celebri pentru ghiveciul preparat de dansii, bulgarii se pot intr-adevar lauda cu un preparat de exceptie, nutritiv si sanatos, in care se pot adauga sau nu, la alegere, si carne tocata, zeama de carn
Este un preparat foarte cerut in Slovacia, care poate fi gustat si in cadrul meniurilor fast-food, fiind o gustare usoara si sanatoasa.
Este un fel de mancare care se asorteaza de minune cu friptura de porc servita des in lungile luni de iarna din Scandinavia. Dulce si usor picanta garnitura de varza rosie neutralizeaza cu succes gras
La fel ca si sosul de ketchup si marinata din ceapa rosie reprezinta un condiment perfect pentru mititei, hamburgeri sau carnea la gratar, fiind un afrodiasiac usor, foarte simplu de preparat.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Nu aglomerati bucataria si frigiderul cu sticle de bauturi racoritoare sau damigene largi de vin.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci