Arhiva coolinaria
Focaccia de casa este alternativa sanatoasa si gustoasa a painii din comert.
Reteta de zabic este folosita in Muntenia si a fost preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul campaniei "Descopera traditiile culinare romanesti!".
Aduceti aroma Greciei in bucatarie gatind cartofii cu multa zeama de lamaie si oregano.
Acest sos este ideal de servit cu o portie de aripioare. Din ingredientele de mai jos, rezulta aproximativ 350 ml de sos.
Acesti colacei sunt preparati in perioada Sarbatorilor de iarna si se ofera colindatorilor de Craciun si Anul Nou. Campania de comunicare "Cultura si tainele painii" este derulata de agentia Russenart
Gata in 15 minute, este un mic dejun sanatos, de servit cu o ceasca de cafea sau un croissant proaspat.
Sos usor picant pentru aproape orice mancare cu peste si fructe de mare. Incercati-l cu somon posat, ton tras la tigaie sau creveti sotati.
Spre desoebire de sosul pesto clasic, pistou se prepara fara seminte de pin si este des folosit in Franta, in special in regiunea Provence.
Conform Calendarului Crestin Ortodox, Sfantul Nicolae (numit şi Sannicoara in Transilvania) este sarbatorit in fiecare an pe 6 decembrie ca o buna vestire a Craciunului. Desi preluate din traditia pr
Timpul de fierbere este dat pentru mazare proaspata, dar mancarea este la fel de gustoasa si cu mazare congelata.
Crocante si pufoase, aceste crochete de cartofi sunt cunoscute in Chile sub denumirea de "papas duquesas", fiind o combinatie intre piure si cartofi prajiti.
Serviti acest sos dulce-acrisor cu friptura de curcan - puteti completa si cu cateva cuisoare zdrobite, daca va place aroma.
Friptura la cuptor este mult mai gustoasa daca o marinati in acest amestec!
Uleiul de masline preferat capata o savoare deosebita daca ii adaugati putin usturoi si cateva fire de rozmarin.
Reteta veche pentru Coconeti sau Bighiluse era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei "Descopera tradit
Frigaruile preferate vor avea un gust mult mai bun daca marinati carnea 1-2 ore in acest amestec.
Folositi acest sos pentru a da o savoare deosebita pastelor. Optional, puteti rade deasupra putin parmezan si macinati cativa fulgi de ardei iute (chili).
Fie ca doriti sa serviti un preparat vegetarian rece (salata de legume sau sandvis vegetarian) sau optati pentru o salata cu piept de pui la gratar, acest sos este completarea ideala!
In Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august in calendarul bisericesc ortodox), serviti aceste turtite calde cu putina miere. Daca nu stiati deja, mierea este un aliment de post.
Un sos sanatos, fara gluten, care se prepara extrem de usor si care imbina perfect dulceata cu aroma de ghimbir, ceea ce-l face condimentul ideal pentru intreaga familie!
Reteta veche pentru Mamaliga bucovineana era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei Descopera traditii
Ingredientele sunt pentru 3-4 portii si, desi se servesc cu miere sau sirop de artar, ideal ar fi sa insoteasca niste felii de bacon prajite.
Incercati acest sos cremos cu legume preparate la aburi sau sotate, cartofi copti, sandvisuri cu friptura sau hot-dog, paste...
Reteta veche din Crisana pentru Piparaica (Oaspica) este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadru
Reteta originala a acestui dressing poarta denumirea "Green Goddess" si contine ansoa, inlocuite aici cu capere.
O reteta sanatoasa, delicioasa si cu adevarat inedita, pe care o preparati imediat si o serviti cu salata verde preferata! Daca nu doriti sa folosi stevia ca indulcitor, o puteti inlocui cu o lingura
Variati aceasta garnitura adaugand o conserva de naut sau capere si masline. Daca optati pentru menta proaspata, o transformati intr-o veritabila salata racoritoare de vara. In plus, cu putin iaurt, o
Sos traditional argentinian, chimichurri este servit cu fripturi la gratar si este gata in numai 5 minute! Trebuie, totusi, lasat la rece macar 2 ore inainte de servire, pentru ca aromele sa se combin
Sos frantuzesc traditional pentru friptura, care are la baza unt clarificat, galbenusuri, otet, vin si ierburi aromate.
Ridichile murate au un gust dulce-acrisor mai putin intepator decat cele crude, si sunt perfecte pentru salate si sandvisuri.
Din cantitatile date mai jos rezulta aproximativ o cana de sos pesto, pe care il puteti servi cu pastele preferate.
Reteta veche din Ardeal “Lapte de bou” a fost obtinuta din Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinar
Un sos simplu si racoritor, potrivit atat pentru legume la cuptor, cat si pentru fripturi.
Reteta veche din Ardeal a fost primita din Marginimea Sibiului, Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei "Descopera traditiile culinare
Serviti acest inedit sos de casa cu o portie de cartofi prajiti, aripioare de pui, pizza sau sandvisuri.
Alternativa gustoasa si hranitoare, fara cereale, pentru garnitura clasica de orez alb. Poate fi folosita si in ardeii umpluti.
Primavara ne putem bucura de abundenta cepei verzi, incluzand-o in numeroase retete!
Reteta mexicana de guacamole face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu b
Painea de casa poate fi facuta cu nenumarate arome, dupa gustul fiecaruia. Incercati si aceasta reteta de paine cu bere, asezonata din belsug cu bacon, arpagic si usturoi!
Reteta veche din Ardeal "Coaca" provine din satul Lazesti, Comuna Vadul Motilor (Judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiil
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Nu uitati de aperitivele de regim precum broccoli, salata verde sau sparanghel acompaniate de un sos usor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci