Arhiva coolinaria
Reteta veche pentru Mamaliga bucovineana era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei Descopera traditii
Ingredientele sunt pentru 3-4 portii si, desi se servesc cu miere sau sirop de artar, ideal ar fi sa insoteasca niste felii de bacon prajite.
Incercati acest sos cremos cu legume preparate la aburi sau sotate, cartofi copti, sandvisuri cu friptura sau hot-dog, paste...
Reteta veche din Crisana pentru Piparaica (Oaspica) este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadru
Reteta originala a acestui dressing poarta denumirea "Green Goddess" si contine ansoa, inlocuite aici cu capere.
O reteta sanatoasa, delicioasa si cu adevarat inedita, pe care o preparati imediat si o serviti cu salata verde preferata! Daca nu doriti sa folosi stevia ca indulcitor, o puteti inlocui cu o lingura
Variati aceasta garnitura adaugand o conserva de naut sau capere si masline. Daca optati pentru menta proaspata, o transformati intr-o veritabila salata racoritoare de vara. In plus, cu putin iaurt, o
Sos traditional argentinian, chimichurri este servit cu fripturi la gratar si este gata in numai 5 minute! Trebuie, totusi, lasat la rece macar 2 ore inainte de servire, pentru ca aromele sa se combin
Sos frantuzesc traditional pentru friptura, care are la baza unt clarificat, galbenusuri, otet, vin si ierburi aromate.
Ridichile murate au un gust dulce-acrisor mai putin intepator decat cele crude, si sunt perfecte pentru salate si sandvisuri.
Din cantitatile date mai jos rezulta aproximativ o cana de sos pesto, pe care il puteti servi cu pastele preferate.
Reteta veche din Ardeal “Lapte de bou” a fost obtinuta din Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinar
Un sos simplu si racoritor, potrivit atat pentru legume la cuptor, cat si pentru fripturi.
Reteta veche din Ardeal a fost primita din Marginimea Sibiului, Judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei "Descopera traditiile culinare
Serviti acest inedit sos de casa cu o portie de cartofi prajiti, aripioare de pui, pizza sau sandvisuri.
Alternativa gustoasa si hranitoare, fara cereale, pentru garnitura clasica de orez alb. Poate fi folosita si in ardeii umpluti.
Primavara ne putem bucura de abundenta cepei verzi, incluzand-o in numeroase retete!
Reteta mexicana de guacamole face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu b
Painea de casa poate fi facuta cu nenumarate arome, dupa gustul fiecaruia. Incercati si aceasta reteta de paine cu bere, asezonata din belsug cu bacon, arpagic si usturoi!
Reteta veche din Ardeal "Coaca" provine din satul Lazesti, Comuna Vadul Motilor (Judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiil
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Nu uitati sa introduceti si un meniu vegetarian alternativ in meniul final.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci