Arhiva coolinaria
Pane-ul este unul dintre preparatele care ne-au incantat copilaria si adolescenta in casa parinteasca. Acum a venit momentul sa-l pregatim pentru cei dragi noua. Fie ca este vorba de carne sau de bran
Aceste tartine cu pasta de peste pot fi servite ca aperitiv foarte elegant, in functie de modul de prezentare.
Acest truc functioneaza pentru practic orice tip de ‘’imersie’’.
Pentru realizarea acestor ‘’oase’’ ca aperitiv, folositi un aluat dospit, simplu de realizat, dar foarte gustos si un sos de rosii condimentat.
Aceste pachetele se pot face cu diverse umpluturi in functie de fantezie.
Ceapa se curata de coaja, se taie solzisori dupa care se pune la inabusit la foc redus, intr-o craticioara care nu lipeste, impreuna cu 100 ml de apa. Amestecati continuu. Se lasa la fiert cca 15 min
Rulada de peste cu fructe de mare este un aperitiv savuros si sanatos, ideal pentru orice iubitor de peste sau fructe de mare.
Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu o mancare apetisanta, incearca aceasta reteta de aperitiv cu legume si salau.
In urma cu cativa ani pregateam aceste clatite umplute foarte des, pentru ca pur simplu erau delicioase. In ultimul timp am uitat complet de ele, pana cand am zarit la televizor o emisiune unde erau p
Imi permit sa iti prezint un aperitiv deosebit de aspectuos si interesant care, pe cat de complicat ar parea, nu necesista decat 35 de minute din timpul tau – muschi de porc impletit.
In cazul in care te-ai saturat de sarmale, ardei, dovlecei sau rosii umplute, poti varia meniul incercand aceste gulii umplute.
Aceasta paine cu feta si marar este excelenta consumata fie simpla, fie alaturi de salate sau alte gustari.
Spalam vinetele, le taiem in doua pe lungime si le dam intr-un clocot in apa cu putina sare. Le scoatem si le lasam sa se scurga. Cu o lingura le scoatem miezul si le lasam deoparte. Separat, tocam mi
Zilele trecute am zarit in magazin niste borcanase tare interesate cu branza marinata aromata cu diverse condimente. Cand am citit eticheta m-am speriat de ingredientele artificiale pe care le contine
Decupati partea superioara a fiecarei tomate cherry in asa fel incat sa para a fi o palarie. Cu ajutorul unei lingurite mici goliti-le continutul. Sarati-le si piperati-le in interior. Taiati fisticul
Introduceti foile de gelatina intr-un bol cu apa rece pentru a le inmuia. Supa de legume se pune la fiert la foc iute pana ce scade la jumatate. Dupa ce o dati de-o parte, adaugati gelatina scursa si
Amestecati toate ingredientele si obtineti un compus fluid si omogen. Compozitia o puneti in parti egale, in formele din silicon ‘’margarete’’. Coaceti-le in cuptor timp de 15-20 min la temper
Maslinele verzi fara samburi se taie in rondele. Jambonul se taie in cuburi. Faina se amesteca cu ouale la care se aduaga laptele si uleiul. Se amesteca bine. In aceasta compozitie se adauga jambonul,
Fierbeti la vapori buchetelele de conopida timp de 15 min. Pasati-le cu ajutorul presei de facut piure. Lasati-le sa se racoreasca. Incalziti in prealabil cuptorul la 180° C. Amestecati intr-un bol d
O reteta care are la baza dovlecei, care se realizeaza rapid, care nu necesita multa experienta culinara iar rezultatul este un aliment plin de savoare
Se bat intr-un bol ouale impreuna cu uleiul, laptele sarea si piperul. Intr-o forma de terina din silicon se pune faina in forma de musuroi cu drojdia de bere, iar la mijloc se toarna amestecul din ou
Omogenizati galbenusurile cu iaurtul, adaugati putin cate putin uleiul amestecand continuu si presarati faina, branza si celelalte ingrediente. Se mai adauga sarea si piperul negru macinat. Albusurile
Avocado se alege sa fie copt, dar nu innegrit la coaja. Culoarea lui trebuie sa fie de un verde inchis si cu aspect lucios, fara pete negricioase. In cazul in care nu-l gasim prea copt, amanam ziua in
Taiati prazul in rondele fine si sotati-l in tigaie aprox. 15 minute. Peste prazul inabusit adaugati prosciutto care a fost in prealabil fript si taiat in patratele de 1x1 cm. Intr-un bol, bateti oual
Foarte usor de preparat, ouale, prin bogatia lor in calciu si fier sunt totodata un izvor pretios de proteine.
Pentru ca este vara si putem sa ne bucuram din plin de legumele pe care le gasim in piata, va propun o reteta interesanta de vinete umplute cu ciuperci.
- Mierea de albine si apa se pun impreuna intr-un bol de inox si se lasa la foc mic pana ce se amesteca bine. Se ia de pe foc - Se alege o oala deasupra careia sa se potriveasca bolul de inox si se da
Chiftelutele cu verdeata sunt delicioase si le poti consuma atat calde cat si reci.
Este unul dintre cele mai imbietoare aperitive pentru mesele erotice si se prepara relativ simplu, dar necesita depozitarea marinatei peste noapte la rece. A doua zi, fructele de avocado se pot curata
Ador bruschetele pentru ca nu exista o regula cu ingredientele care trebuie folosite, asa ca iti poti pune imaginatia la incercare. De aceasta data imi permit sa iti prezint o reteta primavaratica de
Usor de preparat, cu gust imbietor si valente afrodisiace, crema de branza cu usturoi este o delicatesa pentru cunoscatori si merge de minune la mesele romantice.
Pandesal (paine cu sare - pan de sal) este denumirea traditionalelor painisoare filipineze care nu pot lipsi nici de la micul-dejun si nici din cadrul altor mese ale filipinezilor. Sunt simplu de prep
V-am povestit in nenumarate randuri cat de mult imi plac briosele, fie ele dulci sau sarate. Din aceasta serie, imi permit sa iti prezint niste delicioase si satioase briose cu cartofi si ciuperci.
La origini, bruschetele semnificau paine prajita, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline. In timp, reteta a suferit modificari, asa ca pe bruschete se poate pune orice, de la rosii si ciupe
Omleta cu ceapa verde este gustoasa si aspectuoasa, specifica primaverii. O vei pregati foarte repede (in cam 10 minute) si iti va bucura papilele gustative si vazul, asa ca este perfecta si pentru co
Ciupercile umplute sunt delicioase si foarte hranitoare. Probabil cate bucatarese exista, tot atatea retete de ciuperci umplute vom gasi. Cu aceasta reteta de ciuperci umplute veti obtine niste ciuper
Un preparat aparent lipsit de merite deosebite, omleta venetiana este un fel de mancare bine echilibrat in nutrimente, dar si cu valente afrodisiace, lucru greu de crezut la o prima vedere.
Pandesal (paine cu sare - pan de sal) este denumirea traditionalelor painisoare filipineze care nu pot lipsi nici de la micul-dejun si nici din cadrul altor mese ale filipinezilor. Sunt simplu de prep
Foarte gustosi si simplu de preparat, ardeii grasi umpluti cu branza sunt o alternativa sanatoasa la traditionalii ardei cu compozitie de carne tocata, prea plini de grasimi si greu de digerat.
Aceste ciuperci in aluat cu bere sunt simple de facut, dar foarte satioase.
Bucataria sud-africana este la fel de surprinzatoare si exotica ca si cea asiatica, aici combinandu-se mai mereu dulcele, acrul si saratul in cele mai variate moduri. Marinata de mango este un astfel
Un preparat mai rar intalnit pe meleaguri romanesti este branza din iaurt. Nu e greu de preparat, dar veti avea nevoie de panza speciala pentru prepararea de branza sau macar de o bucata foarte curata
Imi permit sa iti recomand un aperitiv de origine franceza foarte delicios si festiv- vol au vent cu piept de curcan.
Iti recomand o reteta delicioasa de chec cu ficatei, perfect pentru micul dejun sau pentru un pachetel la serviciu sau scoala.
Un aperitiv decent pentru mesele festive, castravetii umpluti cu branza sunt un preparat usor si estetic care deschid pofta de mancare si contin si multe nutrimente de calitate.
Briosele aperitiv cu branza feta si rosii sunt o idee excelenta pentru masa de Craciun. Sunt economice si partea cea mai frumoasa este ca sunt fragede si a doua zi. Incearca si tu acum aceste briose a
O reteta inedita din Suedia, care este si deosebit de gustoasa, hamburgerii suedezi se prepara rapid, nu necesita ingrediente speciale si se pot gati in cantitati uriase.
Imi permit sa va prezint un preparat exotic, de inspiratie mediteraneana- creveti pane cu miere si nuca.
Va propun reteta de chiftelute picante, putin diferite de ceea ce ai mancat pana acum. Iti sugerez sa servesti aceste chiftelute picante alaturi de paste cu putin sos si mult parmezan. Vei obtine astf
Este un preparat traditional grecesc pe baza de branza tare, care se prepara intr-o maniera similara cu branza topita taraneasca de la noi.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta