193135987363285

Arhiva coolinaria

Retete culinare Aperitive - Orez pane cu cascaval
Pane-ul este unul dintre preparatele care ne-au incantat copilaria si adolescenta in casa parinteasca. Acum a venit momentul sa-l pregatim pentru cei dragi noua. Fie ca este vorba de carne sau de bran
Retete culinare Aperitive - Tartine cu pasta de peste
Aceste tartine cu pasta de peste pot fi servite ca aperitiv foarte elegant, in functie de modul de prezentare.
Retete culinare Aperitive - Paianjen in imersie
Acest truc functioneaza pentru practic orice tip de ‘’imersie’’.
Retete culinare Aperitive - Aperitiv oase si sange
Pentru realizarea acestor ‘’oase’’ ca aperitiv, folositi un aluat dospit, simplu de realizat, dar foarte gustos si un sos de rosii condimentat.
Retete culinare Aperitive - Pachetele
Aceste pachetele se pot face cu diverse umpluturi in functie de fantezie.
Retete culinare Aperitive - Omleta rapida
Ceapa se curata de coaja, se taie solzisori dupa care se pune la inabusit la foc redus, intr-o craticioara care nu lipeste, impreuna cu 100 ml de apa. Amestecati continuu. Se lasa la fiert cca 15 min
Retete culinare Aperitive - Rulada de peste cu fructe de mare
Rulada de peste cu fructe de mare este un aperitiv savuros si sanatos, ideal pentru orice iubitor de peste sau fructe de mare.
Retete culinare Aperitive - Aperitiv cu legume si salau
Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu o mancare apetisanta, incearca aceasta reteta de aperitiv cu legume si salau.
Retete culinare Aperitive - Clatite umplute
In urma cu cativa ani pregateam aceste clatite umplute foarte des, pentru ca pur simplu erau delicioase. In ultimul timp am uitat complet de ele, pana cand am zarit la televizor o emisiune unde erau p
Retete culinare Aperitive - Muschi de porc impletit
Imi permit sa iti prezint un aperitiv deosebit de aspectuos si interesant care, pe cat de complicat ar parea, nu necesista decat 35 de minute din timpul tau – muschi de porc impletit.
Retete culinare Aperitive - Gulii umplute
In cazul in care te-ai saturat de sarmale, ardei, dovlecei sau rosii umplute, poti varia meniul incercand aceste gulii umplute.
Retete culinare Aperitive - Paine cu feta si marar
Aceasta paine cu feta si marar este excelenta consumata fie simpla, fie alaturi de salate sau alte gustari.
Retete culinare Aperitive - Vinete umplute cu rosii
Spalam vinetele, le taiem in doua pe lungime si le dam intr-un clocot in apa cu putina sare. Le scoatem si le lasam sa se scurga. Cu o lingura le scoatem miezul si le lasam deoparte. Separat, tocam mi
Retete culinare Aperitive - Telemea marinata
Zilele trecute am zarit in magazin niste borcanase tare interesate cu branza marinata aromata cu diverse condimente. Cand am citit eticheta m-am speriat de ingredientele artificiale pe care le contine
Retete culinare Aperitive - Tomate cherry cu branza de capra
Decupati partea superioara a fiecarei tomate cherry in asa fel incat sa para a fi o palarie. Cu ajutorul unei lingurite mici goliti-le continutul. Sarati-le si piperati-le in interior. Taiati fisticul
Retete culinare Aperitive - Terina de legume
Introduceti foile de gelatina intr-un bol cu apa rece pentru a le inmuia. Supa de legume se pune la fiert la foc iute pana ce scade la jumatate. Dupa ce o dati de-o parte, adaugati gelatina scursa si
Retete culinare Aperitive - Tartine cu iaurt, lamaie si mac
Amestecati toate ingredientele si obtineti un compus fluid si omogen. Compozitia o puneti in parti egale, in formele din silicon ‘’margarete’’. Coaceti-le in cuptor timp de 15-20 min la temper
Retete culinare Aperitive - Chec aperitiv cu sunca si masline
Maslinele verzi fara samburi se taie in rondele. Jambonul se taie in cuburi. Faina se amesteca cu ouale la care se aduaga laptele si uleiul. Se amesteca bine. In aceasta compozitie se adauga jambonul,
Retete culinare Aperitive - Mini dantelarii cu conopida
Fierbeti la vapori buchetelele de conopida timp de 15 min. Pasati-le cu ajutorul presei de facut piure. Lasati-le sa se racoreasca. Incalziti in prealabil cuptorul la 180° C. Amestecati intr-un bol d
Retete culinare Aperitive - Chiftelute cu dovlecei
O reteta care are la baza dovlecei, care se realizeaza rapid, care nu necesita multa experienta culinara iar rezultatul este un aliment plin de savoare
Retete culinare Aperitive - Mini Pandoro aperitiv cu verdeturi
Se bat intr-un bol ouale impreuna cu uleiul, laptele sarea si piperul. Intr-o forma de terina din silicon se pune faina in forma de musuroi cu drojdia de bere, iar la mijloc se toarna amestecul din ou
Retete culinare Aperitive - Inimioare aperitive cu iaurt
Omogenizati galbenusurile cu iaurtul, adaugati putin cate putin uleiul amestecand continuu si presarati faina, branza si celelalte ingrediente. Se mai adauga sarea si piperul negru macinat. Albusurile
Retete culinare Aperitive - Somon afumat cu avocado
Avocado se alege sa fie copt, dar nu innegrit la coaja. Culoarea lui trebuie sa fie de un verde inchis si cu aspect lucios, fara pete negricioase. In cazul in care nu-l gasim prea copt, amanam ziua in
Retete culinare Aperitive - Aperitive cu praz si prosciutto
Taiati prazul in rondele fine si sotati-l in tigaie aprox. 15 minute. Peste prazul inabusit adaugati prosciutto care a fost in prealabil fript si taiat in patratele de 1x1 cm. Intr-un bol, bateti oual
Retete culinare Aperitive - Oua umplute
Foarte usor de preparat, ouale, prin bogatia lor in calciu si fier sunt totodata un izvor pretios de proteine.
Retete culinare Aperitive - Vinete umplute cu ciuperci
Pentru ca este vara si putem sa ne bucuram din plin de legumele pe care le gasim in piata, va propun o reteta interesanta de vinete umplute cu ciuperci.
Retete culinare Aperitive - Omleta cu sos de miere de albine
- Mierea de albine si apa se pun impreuna intr-un bol de inox si se lasa la foc mic pana ce se amesteca bine. Se ia de pe foc - Se alege o oala deasupra careia sa se potriveasca bolul de inox si se da
Retete culinare Aperitive - Chiftelute cu verdeata
Chiftelutele cu verdeata sunt delicioase si le poti consuma atat calde cat si reci.
Retete culinare Aperitive - Avocado in marinata de masline
Este unul dintre cele mai imbietoare aperitive pentru mesele erotice si se prepara relativ simplu, dar necesita depozitarea marinatei peste noapte la rece. A doua zi, fructele de avocado se pot curata
Retete culinare Aperitive - Bruschete cu spanac
Ador bruschetele pentru ca nu exista o regula cu ingredientele care trebuie folosite, asa ca iti poti pune imaginatia la incercare. De aceasta data imi permit sa iti prezint o reteta primavaratica de
Retete culinare Aperitive - Crema picanta de branza topita cu usturoi
Usor de preparat, cu gust imbietor si valente afrodisiace, crema de branza cu usturoi este o delicatesa pentru cunoscatori si merge de minune la mesele romantice.
Retete culinare Aperitive - Bulci de paine (Pandesal)
Pandesal (paine cu sare - pan de sal) este denumirea traditionalelor painisoare filipineze care nu pot lipsi nici de la micul-dejun si nici din cadrul altor mese ale filipinezilor. Sunt simplu de prep
Retete culinare Aperitive - Briose cu cartofi si ciuperci
V-am povestit in nenumarate randuri cat de mult imi plac briosele, fie ele dulci sau sarate. Din aceasta serie, imi permit sa iti prezint niste delicioase si satioase briose cu cartofi si ciuperci.
Retete culinare Aperitive - Bruschete cu ridichi
La origini, bruschetele semnificau paine prajita, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline. In timp, reteta a suferit modificari, asa ca pe bruschete se poate pune orice, de la rosii si ciupe
Retete culinare Aperitive - Omleta cu ceapa verde
Omleta cu ceapa verde este gustoasa si aspectuoasa, specifica primaverii. O vei pregati foarte repede (in cam 10 minute) si iti va bucura papilele gustative si vazul, asa ca este perfecta si pentru co
Retete culinare Aperitive - Ciuperci umplute
Ciupercile umplute sunt delicioase si foarte hranitoare. Probabil cate bucatarese exista, tot atatea retete de ciuperci umplute vom gasi. Cu aceasta reteta de ciuperci umplute veti obtine niste ciuper
Retete culinare Aperitive - Omleta venetiana
Un preparat aparent lipsit de merite deosebite, omleta venetiana este un fel de mancare bine echilibrat in nutrimente, dar si cu valente afrodisiace, lucru greu de crezut la o prima vedere.
Retete culinare Aperitive - Bulci de paine (Pandesal)
Pandesal (paine cu sare - pan de sal) este denumirea traditionalelor painisoare filipineze care nu pot lipsi nici de la micul-dejun si nici din cadrul altor mese ale filipinezilor. Sunt simplu de prep
Retete culinare Aperitive - Ardei umpluti cu branza feta
Foarte gustosi si simplu de preparat, ardeii grasi umpluti cu branza sunt o alternativa sanatoasa la traditionalii ardei cu compozitie de carne tocata, prea plini de grasimi si greu de digerat.
Retete culinare Aperitive - Ciuperci in aluat cu bere
Aceste ciuperci in aluat cu bere sunt simple de facut, dar foarte satioase.
Retete culinare Aperitive - Mango marinat in ulei picant
Bucataria sud-africana este la fel de surprinzatoare si exotica ca si cea asiatica, aici combinandu-se mai mereu dulcele, acrul si saratul in cele mai variate moduri. Marinata de mango este un astfel
Retete culinare Aperitive - Branza din iaurt
Un preparat mai rar intalnit pe meleaguri romanesti este branza din iaurt. Nu e greu de preparat, dar veti avea nevoie de panza speciala pentru prepararea de branza sau macar de o bucata foarte curata
Retete culinare Aperitive - Vol au vent cu piept de curcan
Imi permit sa iti recomand un aperitiv de origine franceza foarte delicios si festiv- vol au vent cu piept de curcan.
Retete culinare Aperitive - Chec cu ficatei
Iti recomand o reteta delicioasa de chec cu ficatei, perfect pentru micul dejun sau pentru un pachetel la serviciu sau scoala.
Retete culinare Aperitive - Castraveti umpluti cu branza
Un aperitiv decent pentru mesele festive, castravetii umpluti cu branza sunt un preparat usor si estetic care deschid pofta de mancare si contin si multe nutrimente de calitate.
Retete culinare Aperitive - Briose aperitiv cu branza feta si rosii
Briosele aperitiv cu branza feta si rosii sunt o idee excelenta pentru masa de Craciun. Sunt economice si partea cea mai frumoasa este ca sunt fragede si a doua zi. Incearca si tu acum aceste briose a
Retete culinare Aperitive - Hamburgeri suedezi
O reteta inedita din Suedia, care este si deosebit de gustoasa, hamburgerii suedezi se prepara rapid, nu necesita ingrediente speciale si se pot gati in cantitati uriase.
Retete culinare Aperitive - Creveti pane cu miere si nuca
Imi permit sa va prezint un preparat exotic, de inspiratie mediteraneana- creveti pane cu miere si nuca.
Retete culinare Aperitive - Chiftelute picante cu sos si paste
Va propun reteta de chiftelute picante, putin diferite de ceea ce ai mancat pana acum. Iti sugerez sa servesti aceste chiftelute picante alaturi de paste cu putin sos si mult parmezan. Vei obtine astf
Retete culinare Aperitive - Saganaki
Este un preparat traditional grecesc pe baza de branza tare, care se prepara intr-o maniera similara cu branza topita taraneasca de la noi.



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"O lingura nu poate gusta mancarea care o tine, la fel, un prost nu poate intelege intelepciunea unui intelept chiar daca se afla in apropierea lui"
Buddha
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro