Arhiva coolinaria
Un aperitiv absolut delicios si cu un aspect demn de cei mai de seama invitati.
Un aperitiv fin si deosebit pentru mese festive, potrivit pentru orice sezon.
Un mic dejun popular in Libia, Alger si Tunisia, care este o varianta ceva mai picanta a ochiurilor romanesti.
Aceste mini-tarte se pot servi caldute, dar sunt foarte bune si reci, perfecte pentru picnic, de exemplu.
Madlenele pot fi si aperitive, nu doar desert, iar combinatia clasica de branza cu rosii deshidratate nu are cum sa dea gres.
O varianta simpla de mic dejun cu ou ochi si paine prajita in unt, cu o prezentare putin altfel.
Puteti prepara mozzarella pane sub forma de betisoare sau cubulete cu latura de 2-3 cm. Cu ajutorul friteuzei, este un aperitiv rapid si gustos. Cantitatile date sunt pentru 1-2 persoane, asa ca putet
O frunza de salvie per crevete nu este asa mult cum pare. Aceste proportii duc la un aperitiv absolut delicios, mai ales daca crevetii sunt mari. Ideal ar fi, totusi, sa folositi langustine.
Reteta de rulada de carne tocata cu spanac a fost primita de la Geanina. Va invitam sa ne trimiteti si voi retetele preferate. Sigur aveti preparate cu care va este drag sa va laudati!
Taiati felii de paine de 1-2 cm grosime. Prajiti usor painea pe ambele parti. Feliati rosiile si asezati pe feliile de paine. Feliati mozzarella si asezati peste rosie. Tocati marunt busuiocul si pres
Serviti acesti biscuiti calzi, unsi cu unt. Pentru ca nu se pastreaza foarte bine, congelati ce va ramane. Incercati si alte tipuri de branza si completati cu ierburi proaspete, dupa gust: salvie, arp
Pentru Masa de Paste, incercati o reteta de oua umplute picante, pentru a da o nota originala aperitivelor festive.
Bucatele de sunca si mazare in aluat pufos de patiserie pentru o gustare delicioasa. Puteti servi cu salata.
Oua rosii colorate complet natural, dar care nu se ciocnesc, fiind deja cojite cand se pun la murat. Sucul de sfecla rosie necesar vopsirii oualor se obtine din aprox. 500 grame de sfecla proaspata.
Reteta vegetariana spaniola pentru clasica salata de vinete cu ardei copti. Este un aperitiv delicios, la care puteti adauga si alte legume la gratar, in special rosii sau ceapa! De asemenea, puteti a
Reteta armeneasca de oua posate in sos de rosii. Poate fi servita ca gustare, ca parte dintr-un fel principal sau la micul dejun. Puteti adauga ce condimente si ierburi doriti, inclusiv usturoi.
Serviti acest piure grecesc (skordalia) cu legume la tigaie sau mici aperitive. In loc de otet puteti folosi zeama de lamaie, iar in loc de paine, un cartof fiert.
Aceasta salata este gata in 10 minute! Puteti folosi fara probleme ulei de masline si otet din vin in locul uleiului de avocado si al otetului de mere.
Popcornul este o gustare simpla, de servit seara la un film. Ce-ar fi daca l-am pregati si aroma acasa, dupa bunul plac?
Desi se gasesc multe sortimente de masline la supermarket, nimic nu se compara cu maslinele marinate in casa, dupa reteta preferata.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeti 2 tavi pentru briose si lasati-le deoparte. Combinati primele 5 ingrediente (uscate) intr-un castron mare. Intr-un bol separat, amestecati ouale cu l
Serviti un chec aperitiv rapid, care imprumuta din rafinamentul frantuzesc. Cantitatile sunt pentru 6 persoane.
Amestecati toate ingredientele, mai putin feliile de paine si uleiul de masline. Turnati putin ulei pe felii si coaceti la 175 grade Celsius aprox. 6 minute, sau pana se rumenesc. Puneti pe fiecare fe
Aceste triunghiuri de foitaj savuroase pot fi pregatite in avans si se pastreaza la rece pana va hotarati sa le coaceti, pentru a le servi proaspete. Se potrivesc de minune cu tzatziki.
Clatitele nu trebuie sa fie neaparat dulci, iar daca sunt sarate, nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat cu ciuperci sau carne, cum se intalneste cel mai des in restaurante. Incercati varianta fresh d
Ciupercile champignon si rosiile cherry sunt ingrediente clasice pentru aperitive. Ce-ar fi daca le-am umple ca pe surorile lor mai mari - rosiile clasice si ciupercile portobello?
Taiati codita buchetelelor de broccoli astfel incat sa incapa in forma de briose ca un copacel, dar sa ramana putin spatiu deasupra. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Fierbeti o oala cu apa
Topiti jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si prajiti pana se inmoaie, dar fara sa prinda culoare. Adaugati usturoiul zdrobit si ficateii de pui taiati in
Sandvisul Reuben clasic contine carne de vita din conserva, svaiter, varza murata si dressing rusesc, intre felii de paine de secara prajite. Exista, totusi, mai multe variante ale acestui sandvis, cu
Mult mai sanatoase decat ochiurile facute in tigaie cu ulei, ouale la cuptor (traditional sau cu microunde), sunt o solutie rapida pentru micul dejun.
Se scoate aluatul din congelator si se lasa la decongelat (o noapte in frigider, sau circa 2 ore la temperatura camerei; in nici un caz nu se va decongela la microunde sau alta metoda). In functie de
Fara prea multa bataie de cap, preparati niste aperitive delicioase si, mai ales, foarte aspectuoase, de mare efect pe o masa festiva.
Invitatii la masa festiva vor descoperi o surpriza placuta in aceste briose aperitiv: cate un ou de prepelita delicios!
Se alterneaza ingredientele pe frigarui, dupa care acestea se infig intr-un suport special de prezentare, pentru un plus de efect.
Salata Caprese este foarte cunoscuta si are multi fani, dar ce-ar fi daca am servi aceleasi ingrediente pe frigarui, ca aperitive? Am putea chiar sa le numim... salata pe bat!
Pentru o consistenta mai cremoasa a umpluturii, puteti pune ingredientele in blender sau robotul de bucatarie, folosind functia Pulse.
Aceste pungute originale se pot adapta in functie de gusturi, imaginatie si ingredientele pe care le aveti la dispozitie. Importante sunt foile de clatite in care puneti umplutura preferata.
Prezentarea impecabila a aperitivelor pentru mese festive se poate face cu ajutorul formelor din inox. Forma clasica este cea rotunda, dar se pot folosi cu succes si forme fanteziste, in functie de pr
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius. Taiati perele in jumatati si cate un capacel de pe dosul fiecarei jumatati, ca sa nu se rastoarne in tava. Stropiti perele cu zeama de lamaie, ca sa nu se i
In Japonia, acest fel de mancare poarta denumirea Shoyu tamago si se poate servi atat fierbinte, cat si rece, alaturi de o portie de orez.
Rapid si usor, pentru acest sandvis va puteti folosi cu succes de paste ramase de la un alt fel de mancare.
Branzeturile frantuzesti se consuma frecvent cu mere sau nuci, asadar nu va fi nici o surpriza daca aceasta salata de toamna va avea succes printre invitatii Dvs.!
Adaugati toate ingredientele in robotul de bucatarie. Daca nu aveti pasta de susan, inlocuiti-o cu inca 15 ml de ulei de masline. Folositi functia "Pulse" pana cand amestecul ajunge la consistenta dor
Puneti gratarul cuptorului cat mai sus si preincalziti la 175 grade Celsius. Puneti feliile de bagheta intr-o tava intinsa si ungeti-le cu ulei pe ambele parti. Asezonati cu sare si piper, apoi coacet
Smochinele proaspete se gasesc destul de greu si la preturi mari, dar merita atunci cand e vorba de un aperitiv pentru o masa speciala.
Cantitatile pentru ingrediente nu sunt date, intrucat difera nu numai in functie de numarul de persoane, ci mai ales de apetit si preferintele culinare.
In forme din silicon pentru briose sau in forme antiaderente pentru mini-chec, acest aperitiv rapid va face deliciul invitatilor.
Se curata ciuperca, se asezoneaza palaria cu sare si se soteaza 6-8 minute in putin ulei de masline, intorcand-o pe cealalta parte la jumatatea timpului. Se prepara sosul guacamole din avocado zdrobit
Se spala prunele si se taie in jumatati. Se pun intr-un borcan suficient de mare, impreuna cu zaharul tos si se tin peste noapte in frigider. A doua zi, se adauga whisky si se inchide bine borcanul. D
Amestecati intr-un vas de lut: ketchup, zahar brun, otet (sau vin), sos de soia, mustar si usturoi. Acoperiti si gatiti la foc tare timp de 1 ora, amestecand din cand in cand. Taiati crenvustii in fel
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta