Arhiva coolinaria
Pentru ca este vara si putem sa ne bucuram din plin de legumele pe care le gasim in piata, va propun o reteta interesanta de vinete umplute cu ciuperci.
- Mierea de albine si apa se pun impreuna intr-un bol de inox si se lasa la foc mic pana ce se amesteca bine. Se ia de pe foc - Se alege o oala deasupra careia sa se potriveasca bolul de inox si se da
Chiftelutele cu verdeata sunt delicioase si le poti consuma atat calde cat si reci.
Este unul dintre cele mai imbietoare aperitive pentru mesele erotice si se prepara relativ simplu, dar necesita depozitarea marinatei peste noapte la rece. A doua zi, fructele de avocado se pot curata
Ador bruschetele pentru ca nu exista o regula cu ingredientele care trebuie folosite, asa ca iti poti pune imaginatia la incercare. De aceasta data imi permit sa iti prezint o reteta primavaratica de
Usor de preparat, cu gust imbietor si valente afrodisiace, crema de branza cu usturoi este o delicatesa pentru cunoscatori si merge de minune la mesele romantice.
Pandesal (paine cu sare - pan de sal) este denumirea traditionalelor painisoare filipineze care nu pot lipsi nici de la micul-dejun si nici din cadrul altor mese ale filipinezilor. Sunt simplu de prep
V-am povestit in nenumarate randuri cat de mult imi plac briosele, fie ele dulci sau sarate. Din aceasta serie, imi permit sa iti prezint niste delicioase si satioase briose cu cartofi si ciuperci.
La origini, bruschetele semnificau paine prajita, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline. In timp, reteta a suferit modificari, asa ca pe bruschete se poate pune orice, de la rosii si ciupe
Omleta cu ceapa verde este gustoasa si aspectuoasa, specifica primaverii. O vei pregati foarte repede (in cam 10 minute) si iti va bucura papilele gustative si vazul, asa ca este perfecta si pentru co
Ciupercile umplute sunt delicioase si foarte hranitoare. Probabil cate bucatarese exista, tot atatea retete de ciuperci umplute vom gasi. Cu aceasta reteta de ciuperci umplute veti obtine niste ciuper
Un preparat aparent lipsit de merite deosebite, omleta venetiana este un fel de mancare bine echilibrat in nutrimente, dar si cu valente afrodisiace, lucru greu de crezut la o prima vedere.
Pandesal (paine cu sare - pan de sal) este denumirea traditionalelor painisoare filipineze care nu pot lipsi nici de la micul-dejun si nici din cadrul altor mese ale filipinezilor. Sunt simplu de prep
Foarte gustosi si simplu de preparat, ardeii grasi umpluti cu branza sunt o alternativa sanatoasa la traditionalii ardei cu compozitie de carne tocata, prea plini de grasimi si greu de digerat.
Aceste ciuperci in aluat cu bere sunt simple de facut, dar foarte satioase.
Bucataria sud-africana este la fel de surprinzatoare si exotica ca si cea asiatica, aici combinandu-se mai mereu dulcele, acrul si saratul in cele mai variate moduri. Marinata de mango este un astfel
Un preparat mai rar intalnit pe meleaguri romanesti este branza din iaurt. Nu e greu de preparat, dar veti avea nevoie de panza speciala pentru prepararea de branza sau macar de o bucata foarte curata
Imi permit sa iti recomand un aperitiv de origine franceza foarte delicios si festiv- vol au vent cu piept de curcan.
Iti recomand o reteta delicioasa de chec cu ficatei, perfect pentru micul dejun sau pentru un pachetel la serviciu sau scoala.
Un aperitiv decent pentru mesele festive, castravetii umpluti cu branza sunt un preparat usor si estetic care deschid pofta de mancare si contin si multe nutrimente de calitate.
Briosele aperitiv cu branza feta si rosii sunt o idee excelenta pentru masa de Craciun. Sunt economice si partea cea mai frumoasa este ca sunt fragede si a doua zi. Incearca si tu acum aceste briose a
O reteta inedita din Suedia, care este si deosebit de gustoasa, hamburgerii suedezi se prepara rapid, nu necesita ingrediente speciale si se pot gati in cantitati uriase.
Imi permit sa va prezint un preparat exotic, de inspiratie mediteraneana- creveti pane cu miere si nuca.
Va propun reteta de chiftelute picante, putin diferite de ceea ce ai mancat pana acum. Iti sugerez sa servesti aceste chiftelute picante alaturi de paste cu putin sos si mult parmezan. Vei obtine astf
Este un preparat traditional grecesc pe baza de branza tare, care se prepara intr-o maniera similara cu branza topita taraneasca de la noi.
Cascavalul pane este perfect pentru aperitiv, dar si pentru o cina usoara.
Este una dintre gustarile favorite ale slovacilor si permite foarte multe variatii astfel incat inventivitatea bucatarilor nu va cunoaste in acest caz nici o opreliste.
Oua umplute sunt aperitiv excelent, pentru orice ocazie speciala. Imi permit sa iti recomand de aceasta data o reteta mai deosebita de oua umplute cu orez si porumb.
Daca doresti sa iti impresionezi invitatii la masa, atunci iti recomand sa pregatesti aceasta reteta speciala de dovleac umplut cu carne si legume.
Cordon bleu este o reteta cu specific frantuzesc, a carei valoare a facut-o sa strabata bariera timpului. Pentru aristocratii francezi, notiunea de "cordon bleu" definea exceptionalul, distinctia supr
Pentru niste aperitive deosebite imi permit sa iti recomand reteta piept de pui cu pastarnac.
Toata lumea probabil a auzit, daca nu a si gustat, galuste bavareze cu prune. De aceasta data imi permit sa iti recomand galuste bavareze sarate.
O mancare plina de nutrimente de cea mai buna calitate, crevetii cu branza Feta la cuptor binedispun organismul si creeaza o dispozitie jucausa, favorabila seductiei si jocurilor romantice.
In general, cand vorbim de saramura, ne gandim la peste fript in infuzie de apa clocotita cu mirodenii. De aceasta data va prezint o saramura pentru cei care tin post- saramura de hribi.
Poate vi se pare ciudat numele acestei retete –frigarui cu mamaliga- , dar trebuie sa stiti ca are un gust inedit si mai contine si putine calorii (55).
Similar cu branza topita preparata de ciobanii din muntii Romaniei, si elvetienii au dezvoltat o reteta delicioasa de branza topita in tigaie la foc deschis, e drept mai gustoasa decat cea preparata d
Foarte gustoase si pufoase, ciupercile pane umplute sunt o alegere potrivita pentru un aperitiv usor de pregatit si deosebit de savuros!
Daca vrei sa prepari un antreu deosebit, atunci trebuie sa pregatesti acest aperitiv cu branza si struguri. Cu siguranta le vei lua ochii invitatilor cu acest aperitiv special.
Se taie bostanul si se pastreaza capacul. Se curate de seminte. Cepele si morcovul se taie marunt si se pun la calit cu sare si piper. Se adauga pe rand ciupercile, nucile, malaiul si orezul fiert. Se
Buna, Decorix, mi-a placut ideea de Halloween. Va trimit o reteta de dovleac copt cu zahar si scortisoara, asa cum facea bunica cind eram mici.
Intr-un bol mic se pune fasolea dupa ce a fost fiarta si se aseaza in forma circulara, lasand in mijloc loc pentru garnitura. Ceapa, rosiile si morcovul se rad si se pun de jur imprejur. Ardeiul verde
Daca v-ati saturat de traditionalele muraturi, atunci trebuie sa incercati aceasta minunta reteta de muraturi asortate de ardei umpluti cu varza.
Ciupercile marinate sunt la fel de gustoase ca si muraturile. Pot fi consumate in timpul iernii cu orice fel de garnitura sau friptura.
Daca nu stiti ce sa ii mai dati pustiului vostru la pachet la scoala va sugerez aceste cornulete cu sunca.
Va asigur ca aceste chiftelute de vinete vor intra pe lista bucatelor voastre preferate!
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta