193135987363285

Arhiva coolinaria

Retete culinare Aperitive - Cocurei din Maramures
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu br
Retete culinare Aperitive - Sufleu de ceapa cu branza
Reteta de sufleu este cu ceapa caramelizata si branza Cheddar si se poate servi ca aperitiv sau fel principal alaturi de o salata verde si felii de paine prajita.
Retete culinare Aperitive - Mousse de morcovi
Un aperitiv rapid si usor de facut, dar si sanatos, ideal dupa masa imbelsugata de Craciun.
Retete culinare Aperitive - Hummus cu masline
O adaptare a retetei clasice de hummus, direct din Grecia.
Retete culinare Aperitive - Oua en cocotte
Mic dejun sau gustare, ouale "en cocotte" sunt sanatoase si delicioase, inspirate din bucataria franceza.
Retete culinare Aperitive - Seminte de dovleac picante
O gustare picanta cu influente mexicane: seminte de dovleac cu chili si usturoi.
Retete culinare Aperitive - Aperitiv cu ovaz si branza
Faina de ovaz folosit in aceasta reteta se poate obtine foarte usor acasa, maruntind fulgi de ovaz in robotul de bucatarie.
Retete culinare Aperitive - Biscuiti sarati Lavash
Acest tip de aluat este foarte popular in tari precum Iran, Pakistan, Armenia, Azerbaijan si Georgia. In imagine, aluatul este taiat in fasii si presarat cu diferite seminte si condimente: susan, mac,
Retete culinare Aperitive - Branza feta pane (Saganaki)
O reteta greceasca simpla, ideala pentru micul dejun sau o gustare intre mese.
Retete culinare Aperitive - Rosii cherry murate
Servite ca aperitiv, aceste rosii cherry murate se prepara cu 2 zile inainte, urmand o reteta greceasca.
Retete culinare Aperitive - Biscuiti (scone) cu crema de branza
Un aperitiv absolut delicios si cu un aspect demn de cei mai de seama invitati.
Retete culinare Aperitive - Flori din crema de ardei si parmezan
Un aperitiv fin si deosebit pentru mese festive, potrivit pentru orice sezon.
Retete culinare Aperitive - Oua ochiuri cu legume
Un mic dejun popular in Libia, Alger si Tunisia, care este o varianta ceva mai picanta a ochiurilor romanesti.
Retete culinare Aperitive - Mini-tarte cu mazare, fasole si cartofi
Aceste mini-tarte se pot servi caldute, dar sunt foarte bune si reci, perfecte pentru picnic, de exemplu.
Retete culinare Aperitive - Madlene sarate cu feta si rosii uscate (fara gluten)
Madlenele pot fi si aperitive, nu doar desert, iar combinatia clasica de branza cu rosii deshidratate nu are cum sa dea gres.
Retete culinare Aperitive - Oua in cuib de paine
O varianta simpla de mic dejun cu ou ochi si paine prajita in unt, cu o prezentare putin altfel.
Retete culinare Aperitive - Mozzarella pane
Puteti prepara mozzarella pane sub forma de betisoare sau cubulete cu latura de 2-3 cm. Cu ajutorul friteuzei, este un aperitiv rapid si gustos. Cantitatile date sunt pentru 1-2 persoane, asa ca putet
Retete culinare Aperitive - Creveti cu salvie si chorizo
O frunza de salvie per crevete nu este asa mult cum pare. Aceste proportii duc la un aperitiv absolut delicios, mai ales daca crevetii sunt mari. Ideal ar fi, totusi, sa folositi langustine.
Retete culinare Aperitive - Rulada de carne tocata cu spanac
Reteta de rulada de carne tocata cu spanac a fost primita de la Geanina. Va invitam sa ne trimiteti si voi retetele preferate. Sigur aveti preparate cu care va este drag sa va laudati!
Retete culinare Aperitive - Bruschete cu mozzarella
Taiati felii de paine de 1-2 cm grosime. Prajiti usor painea pe ambele parti. Feliati rosiile si asezati pe feliile de paine. Feliati mozzarella si asezati peste rosie. Tocati marunt busuiocul si pres
Retete culinare Aperitive - Biscuiti cu branza
Serviti acesti biscuiti calzi, unsi cu unt. Pentru ca nu se pastreaza foarte bine, congelati ce va ramane. Incercati si alte tipuri de branza si completati cu ierburi proaspete, dupa gust: salvie, arp
Retete culinare Aperitive - Oua umplute picante
Pentru Masa de Paste, incercati o reteta de oua umplute picante, pentru a da o nota originala aperitivelor festive.
Retete culinare Aperitive - Foietaj cu mazare si sunca
Bucatele de sunca si mazare in aluat pufos de patiserie pentru o gustare delicioasa. Puteti servi cu salata.
Retete culinare Aperitive - Oua murate rosii
Oua rosii colorate complet natural, dar care nu se ciocnesc, fiind deja cojite cand se pun la murat. Sucul de sfecla rosie necesar vopsirii oualor se obtine din aprox. 500 grame de sfecla proaspata.
Retete culinare Aperitive - Salata de vinete cu ardei copt
Reteta vegetariana spaniola pentru clasica salata de vinete cu ardei copti. Este un aperitiv delicios, la care puteti adauga si alte legume la gratar, in special rosii sau ceapa! De asemenea, puteti a
Retete culinare Aperitive - Tocana cu ochiuri
Reteta armeneasca de oua posate in sos de rosii. Poate fi servita ca gustare, ca parte dintr-un fel principal sau la micul dejun. Puteti adauga ce condimente si ierburi doriti, inclusiv usturoi.
Retete culinare Aperitive - Piure de paine cu usturoi
Serviti acest piure grecesc (skordalia) cu legume la tigaie sau mici aperitive. In loc de otet puteti folosi zeama de lamaie, iar in loc de paine, un cartof fiert.
Retete culinare Aperitive - Salata de branza cu mere si rodii
Aceasta salata este gata in 10 minute! Puteti folosi fara probleme ulei de masline si otet din vin in locul uleiului de avocado si al otetului de mere.
Retete culinare Aperitive - Popcorn Bombay
Popcornul este o gustare simpla, de servit seara la un film. Ce-ar fi daca l-am pregati si aroma acasa, dupa bunul plac?
Retete culinare Aperitive - Masline marinate picante
Desi se gasesc multe sortimente de masline la supermarket, nimic nu se compara cu maslinele marinate in casa, dupa reteta preferata.
Retete culinare Aperitive - Briose de malai cu branza si ceapa verde
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeti 2 tavi pentru briose si lasati-le deoparte. Combinati primele 5 ingrediente (uscate) intr-un castron mare. Intr-un bol separat, amestecati ouale cu l
Retete culinare Aperitive - Chec cu branza Roquefort si stafide
Serviti un chec aperitiv rapid, care imprumuta din rafinamentul frantuzesc. Cantitatile sunt pentru 6 persoane.
Retete culinare Aperitive - Bruschete cu struguri de sampanie
Amestecati toate ingredientele, mai putin feliile de paine si uleiul de masline. Turnati putin ulei pe felii si coaceti la 175 grade Celsius aprox. 6 minute, sau pana se rumenesc. Puneti pe fiecare fe
Retete culinare Aperitive - Foitaj cu ricotta si menta
Aceste triunghiuri de foitaj savuroase pot fi pregatite in avans si se pastreaza la rece pana va hotarati sa le coaceti, pentru a le servi proaspete. Se potrivesc de minune cu tzatziki.
Retete culinare Aperitive - Clatite cu branza si rosii
Clatitele nu trebuie sa fie neaparat dulci, iar daca sunt sarate, nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat cu ciuperci sau carne, cum se intalneste cel mai des in restaurante. Incercati varianta fresh d
Retete culinare Aperitive - Rosii si ciuperci umplute
Ciupercile champignon si rosiile cherry sunt ingrediente clasice pentru aperitive. Ce-ar fi daca le-am umple ca pe surorile lor mai mari - rosiile clasice si ciupercile portobello?
Retete culinare Aperitive - Briose cu broccoli
Taiati codita buchetelelor de broccoli astfel incat sa incapa in forma de briose ca un copacel, dar sa ramana putin spatiu deasupra. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Fierbeti o oala cu apa
Retete culinare Aperitive - Pate din ficatei de pui
Topiti jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, la foc mediu. Adaugati ceapa tocata si prajiti pana se inmoaie, dar fara sa prinda culoare. Adaugati usturoiul zdrobit si ficateii de pui taiati in
Retete culinare Aperitive - Sandvis Reuben
Sandvisul Reuben clasic contine carne de vita din conserva, svaiter, varza murata si dressing rusesc, intre felii de paine de secara prajite. Exista, totusi, mai multe variante ale acestui sandvis, cu
Retete culinare Aperitive - Oua ochiuri la cuptor
Mult mai sanatoase decat ochiurile facute in tigaie cu ulei, ouale la cuptor (traditional sau cu microunde), sunt o solutie rapida pentru micul dejun.
Retete culinare Aperitive - Pateuri cu foitaj - Giruete picante
Se scoate aluatul din congelator si se lasa la decongelat (o noapte in frigider, sau circa 2 ore la temperatura camerei; in nici un caz nu se va decongela la microunde sau alta metoda). In functie de
Retete culinare Aperitive - Mini-tarte corabioare aperitiv
Fara prea multa bataie de cap, preparati niste aperitive delicioase si, mai ales, foarte aspectuoase, de mare efect pe o masa festiva.
Retete culinare Aperitive - Briose aperitiv cu mac si oua de prepelita
Invitatii la masa festiva vor descoperi o surpriza placuta in aceste briose aperitiv: cate un ou de prepelita delicios!
Retete culinare Aperitive - Frigarui reci aperitiv
Se alterneaza ingredientele pe frigarui, dupa care acestea se infig intr-un suport special de prezentare, pentru un plus de efect.
Retete culinare Aperitive - Frigarui Caprese
Salata Caprese este foarte cunoscuta si are multi fani, dar ce-ar fi daca am servi aceleasi ingrediente pe frigarui, ca aperitive? Am putea chiar sa le numim... salata pe bat!



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"A citi fara sa gandesti e ca si cum ai manca fara sa digeri"
Edmund Burke
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro