Arhiva coolinaria
Serviti aceste mingiute din somon cu branza la urmatoarea petrecere si toti prietenii dumneavoastra se vor intreba cum de nu s-au gandit si ei la aceasta reteta.
Cand vrei un aperitiv rapid si foarte gustos, opteaza pentru pachetelele aperitiv de sarbatoare.
Somonul tartar este un aperitiv extrem de usor de facut si incedibil de gustos.
Daca iti plac mancarurile cu ciuperci, atunci iti recomand sa incerci si aceste ciuperci gratinate.
De cand am incercat prima data cuscus-ul m-am indragostit gustul lui. Se prepara foarte usor, iar o persoana care a fiert macar o data in viata orez, nu va intampina dificultati cu acest aliment. Daca
Rulada la tava- o mancare buna la gust care are avantajul ca se pregateste repede si are costuri reduse.Se serveste langa orice garnitura, cartofi prajiti, piure sau orez, legume, mazare, fasole verde
Framantam faina cu ouale, 4 linguri de apă si 1/2 lingurita sare, apoi lasam aluatul sa se linisteasca 30 de minute. Inmuiem chifla in apa si o stoarcem. O pasam impreuna cu 50g branza, verdeata, 100
Pentru cina sau masa de pranz, poti gati aceasta reteta de rosii la cuptor, care nu are cum sa-ti iasa altfel decat foarte gustoasa!
Te gandeai la aceasta posibilitate? Sa gatesti castraveti umpluti? Ei bine acesti castraveti umpluti cu pasta de branza sunt foarte gustosi si ideali pentru sezonul estival,
Chiftele, piftele, chiftelute, le puteti spune cum doriti caci tot la fel de bune sunt. Mama mereu facea portie dubla si cele ce nu se mancau simple deveneau a doua zi piftelute in sos de rosii.
Se iau icrele si pentru a se curata mai usor de pielita dintre ele se pun pe un platou care se aseaza pe o cratita cu apa fierbinte care fiarba si se amesteca foarte bine cu o furculita pana isi schim
Se iau icrele si pentru a se curata mai usor de pielita dintre ele se pun pe un platou care se aseaza pe o cratita cu apa fierbinte care fiarba si se amesteca foarte bine cu o furculita pana isi schim
Recomandat copiilor, dar si celor cu probleme digestive, dovlecelul are putine calorii(sub 15 kcal la 100 grame). Scade tensiunea arteriala, poate preveni cancerul de colon si are efect antiinflamator
Aceste aperitive cu carne de pui respecta principala regula a antreurilor pentru ca sunt foarte apetisante si au un gust care te invita la masa.
1 Se spala bine ficateii de pasare sub jet de apa si se plaseaza imediat intr-o tigaie mai inalta si neaderenta, fara a se mai scurge de apa; 2 Se adauga in tigaie toate ingredientele din reteta si se
Se amesteca la procesorul de alimente usturoiul, nautul, tahini, zeama de lamaie, apa si uleiul de masline. Se amesteca pana la omognizare completa, apoi se adauga sarea; Se pune cate o portie in fiec
Se aseaza rosiile bine spalate intr-un recipient larg de gatit si se taie marunt aici. Se adauga apoi ardeii iuti de chile, copti anterior si fara seminte, usturoiul tocat, uleiul de masline si otetul
1. Se scot cu atentie pulpa si semintele din jumatatile de rosie; 2. Se incinge gratarul la foc mare si se pregateste ca pentru gatit legume; 3. Se condimenteaza rosiile cu sare si piper dupa gust si
Va prezint o reteta de bouyourdi - un aperitiv grecesc. Se face extrem se usor si savoarea rosiilor cu multa branza te face sa nu te mai opresti din mancat. Iubitorii de branza trebuie neaparat sa inc
Iti prezint o reteta de chifle cu usturoi si ierburi de Provence, ideale pentru micul dejun. Ierburile de Provence sunt un amestec de cateva ierburi aromate mediteraneene si seminte de fenicul, specif
Ruloul de pui cu ciuperci si cascaval este un aperitiv excelent, potrivit pentru o masa festiva sau chiar pentru o cina romantica.
1 Se taie pieptul de pui cubulete ca pentru frigarui (maximum 3cm latura), obtinandu-se astfel 16 cubulete; 2 Se combina iaurtul, sarea, curcuma, mustarul, praful de curry, nucsoara, zeama de lamaie s
1 Se umple o oala larga cu 1/4 apa si se aduce apa pana la clocot. Se aseaza apoi scoicile, se reduce focul si se lasa la fiert timp de 10 minute, pana ce se deschid scoicile. Daca nu se deschide vreo
Amestecam 3 galbenusuri cu faina, laptele, branza sfaramata bine, smantana si un strop de piper. La final, adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Ungem o tava cu unt, o acoperim cu hartie
Rulada cu masline este o reteta foarte festiva si incredibil de usor de facut.
Este un aperitiv delicios si foarte elegant.
Rulada suedeza este un aperitiv usor si apetisant, ideal pentru o masa festiva.
In cazul in care ai vopsit prea multe oua si nimeni nu mai este dispus sa se indoape cu ele iti recomand sa le gasesti o noua intrebuintare, preparand aceste delicioase rosii umplute.
1 Se amesteca manual toate ingredientele, mai putin branza, intr-un bol aparte pana ce se obtine o compozitie omogena; 2 Se pregateste un borcan curat de 800g cu capac ermetic si se plaseaza aici mai
1 Se pune o oala cu apa pe foc si se lasa sa dea in clocot dupa care se pune fiecare rosie in apa clocotita timp de cateva secunde, apoi se decojeste, se taie uniform in 4 si se indeparteaza semintele
1 Se curata si se spala bine spanacul si se pune apoi in apa clocotita cu sare timp de 5 minute. Se scoate si se scurge foarte bine de apa, apoi se toaca mai mic. 2 Se topesc 2 linguri de unt la foc m
Se spala bine maruntaiele cu apa rece. Rinichiul se curata bine in interior. Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros. Intr-un vas cu apa in clocot se pun marun
Sa nu razi de titlul acestei retete pentru ca nu e o gluma. Aceste lasagna cu varza sunt o idee mai sanatoase (desi cat de sanatoasa si dietetica poate fi carnea tocata) decat tipica reteta.
Scopul aperitivelor este de a stimula apetitul participantilor la o masa festiva, printr-o feerie de gusturi, arome si culori. Unul dintre aperitivele mele preferate sunt niste bilute aromate cu branz
1 Spalati si curatati morcovii de coaja apoi taiati-i rondele mai groase sau in lung ca niste bastonase, asa cum va convine mai mult; 2 Plasati apoi morcovii si apa minerala intr-o oala mai mica si la
1 Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga busuiocul si usturoiul, se ia de pe foc si se lasa deoparte 20 de minute ca sa se omogenizeze bine. 2 Se strecoara fortat apoi tot untul prin panza de bucat
De cand am descoperit tava de briose si o mare fana a acestor aperitive. De aceasta data va propun briosele picante.
Daca va place usturoiul si crevetii atunci va recomand cea mai simpla modalitate de preparare a acestor fructe de mare: creveti cu ustroi.
Pentru ca sunt o fire pofticioasa si din cand as manca o shaorma, m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa imi fac singurica aceasta reteta. V-o recomand cu mare drag si sa stiti ca nu este mare diferenta
Va prezint o reteta vegetariana absolut delicioasa. Simpla, sanatoasa, cu ingrediente proaspete. Cartofii la cuptor sunt pe placul tuturor, iar umplutura de ciuperci cu ardei gras le da o nota festiva
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun