Arhiva coolinaria
Sosul bechamel este considerat un clasic al bucatariei franceze. Incercati si preparati-l si veti avea o satisfactie nespusa constatand finetea si rafinamentul gustului. Acest sos se poate prepara in
Gata, primavara a venit si, odata cu ea, vin si legumele in piete. Gasim din productia autohtona morcovi, ceapa verde, verdeturi, spanac, dar si de pe alte meleaguri: dovlecei, rosii, vinete. Pentru c
Usturoiul se curata de coaja. Rosiile se taie in jumatati. Painea se prajeste fie la toaster, fie in cuptor. Feliile de paine se freaca cu usturoiul pe una din fete si apoi se freaca fiecare felie cu
Sparanghelul conservat este gata fiert si se poate folosi foarte usor la diverse salate. Prezentarea propusa de noi este pentru un picnic, dar pana va permite asta vremea de-afara, va puteti delecta c
Somonul fume este un peste ce se potriveste perfect cu perioada aceasta din an. Si pentru ca astazi e Dragobetele, iata reteta care o sa va ocupe cel mai putin timp pentru prepararea cinei romantice i
Aceasta finete de smantana batuta, sarata sau dulce, este o delicatesa ce incepe sa aiba din ce in ce mai multi adepti. Cu ajutorul mixerului veti face minuni si veti putea fi fericiti ca i-ati intrec
Cu totii avem o viata activa si in cursul saptamanii avem uneori foarte putin timp pentru pregatitul cinei. De cele mai multe ori ne repezim sa pregatim cate un sandwich, facem paste pe care le ‘’
Mici ridichi lunguiete transformate in haiosi soricei! Cei mici isi vor aminti cu placere povestea Cenusaresei ce avea la trasura niste cai frumosi dar care au fost transformati in soricei de mama cea
Pentru ca este iarna si pentru a fi feriti de virusi si microbi, va recomandam sa consumati usturoiul in toate formele, fie proaspat, fie conservat. Pentru ca in reteta aceasta usturoiul este preparat
Desi suntem obisnuiti cu prepararea dovleacului sub forma de placinta dulce, gasiti mai jos o reteta putin diferita si anume cea a dovleacului picant in rol de aperitiv interesant si gustos.
Aceasta reteta este simpla, originala, delicioasa si foarte usor de realizat. Iar daca doriti sa-i dati o nota personala puteti chiar sa schimbati anumite ingrediente. Gasiti sugestiile noastre mai jo
Cu o seara inainte de a prepara acest aperitiv preparati o coca din faina, lapte caldut, drojdie de bere uscata si un praf de sare. Se amesteca aceste ingrediente si se framanta cu mana cca 3 min. Se
Acest chec aperitiv este excelent insotit de legume la gratar, de o salata verde sau un mix de salata din rosii, castraveti, ardei, patrunjel si branza. Are avantajul ca poate fi pregatit cu o zi inai
Cuptorul se incalzeste la 220º C Aluatul se intinde pe planul de lucru - in prealabil pudrat cu faina - si se decupeaza 4 cercuri egale. Se dau la rece. Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi
Ciupercile se curata, se spala, se scurg de apa si se taie fin. Se inabusa intr-o tigaie pana ce se evapora apa. Piureul de cartofi se amesteca cu ciupercile inabusite. Galbenusurile se bat continuu.
Suna imposibil? Nu este… Putem manca diversificat si sanatos, fara a praji sau a adauga grasimi animale sau vegetale. Iata o reteta ce corespunde acestor criterii. Ca ustensila folosim forma Silikom
Legumele se spala. Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, dovleceii se dau de asemenea pe razatoarea mare. Ceapa se curata de coaja si se taie fin. Cuptorul se incalzeste la 200º C
Salata de oua este un aperitiv extrem de simplu si delicios.
Conform traditiei noastre, de pe nici o masa de sarbatori nu trebuie sa lipsesca carnatii. Daca doriti sa oferiti celor dragi un alt mod de a degusta carnatii, va invitam sa incercati acest preparat.
Pentru ca ne-am obisnuit sa mancam sandwichuri – si de cele mai multe ori de la fast-food – va sugeram o reteta de sandwich preparat de noi insine in bucataria proprie. Este sanatos, gustul este d
Pane-ul este unul dintre preparatele care ne-au incantat copilaria si adolescenta in casa parinteasca. Acum a venit momentul sa-l pregatim pentru cei dragi noua. Fie ca este vorba de carne sau de bran
Aceste tartine cu pasta de peste pot fi servite ca aperitiv foarte elegant, in functie de modul de prezentare.
Acest truc functioneaza pentru practic orice tip de ‘’imersie’’.
Pentru realizarea acestor ‘’oase’’ ca aperitiv, folositi un aluat dospit, simplu de realizat, dar foarte gustos si un sos de rosii condimentat.
Aceste pachetele se pot face cu diverse umpluturi in functie de fantezie.
Ceapa se curata de coaja, se taie solzisori dupa care se pune la inabusit la foc redus, intr-o craticioara care nu lipeste, impreuna cu 100 ml de apa. Amestecati continuu. Se lasa la fiert cca 15 min
Rulada de peste cu fructe de mare este un aperitiv savuros si sanatos, ideal pentru orice iubitor de peste sau fructe de mare.
Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu o mancare apetisanta, incearca aceasta reteta de aperitiv cu legume si salau.
In urma cu cativa ani pregateam aceste clatite umplute foarte des, pentru ca pur simplu erau delicioase. In ultimul timp am uitat complet de ele, pana cand am zarit la televizor o emisiune unde erau p
Imi permit sa iti prezint un aperitiv deosebit de aspectuos si interesant care, pe cat de complicat ar parea, nu necesista decat 35 de minute din timpul tau – muschi de porc impletit.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta