Arhiva coolinaria
Pane-ul este unul dintre preparatele care ne-au incantat copilaria si adolescenta in casa parinteasca. Acum a venit momentul sa-l pregatim pentru cei dragi noua. Fie ca este vorba de carne sau de bran
Aceste tartine cu pasta de peste pot fi servite ca aperitiv foarte elegant, in functie de modul de prezentare.
Acest truc functioneaza pentru practic orice tip de ‘’imersie’’.
Pentru realizarea acestor ‘’oase’’ ca aperitiv, folositi un aluat dospit, simplu de realizat, dar foarte gustos si un sos de rosii condimentat.
Aceste pachetele se pot face cu diverse umpluturi in functie de fantezie.
Ceapa se curata de coaja, se taie solzisori dupa care se pune la inabusit la foc redus, intr-o craticioara care nu lipeste, impreuna cu 100 ml de apa. Amestecati continuu. Se lasa la fiert cca 15 min
Rulada de peste cu fructe de mare este un aperitiv savuros si sanatos, ideal pentru orice iubitor de peste sau fructe de mare.
Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu o mancare apetisanta, incearca aceasta reteta de aperitiv cu legume si salau.
In urma cu cativa ani pregateam aceste clatite umplute foarte des, pentru ca pur simplu erau delicioase. In ultimul timp am uitat complet de ele, pana cand am zarit la televizor o emisiune unde erau p
Imi permit sa iti prezint un aperitiv deosebit de aspectuos si interesant care, pe cat de complicat ar parea, nu necesista decat 35 de minute din timpul tau – muschi de porc impletit.
In cazul in care te-ai saturat de sarmale, ardei, dovlecei sau rosii umplute, poti varia meniul incercand aceste gulii umplute.
Aceasta paine cu feta si marar este excelenta consumata fie simpla, fie alaturi de salate sau alte gustari.
Spalam vinetele, le taiem in doua pe lungime si le dam intr-un clocot in apa cu putina sare. Le scoatem si le lasam sa se scurga. Cu o lingura le scoatem miezul si le lasam deoparte. Separat, tocam mi
Zilele trecute am zarit in magazin niste borcanase tare interesate cu branza marinata aromata cu diverse condimente. Cand am citit eticheta m-am speriat de ingredientele artificiale pe care le contine
Decupati partea superioara a fiecarei tomate cherry in asa fel incat sa para a fi o palarie. Cu ajutorul unei lingurite mici goliti-le continutul. Sarati-le si piperati-le in interior. Taiati fisticul
Introduceti foile de gelatina intr-un bol cu apa rece pentru a le inmuia. Supa de legume se pune la fiert la foc iute pana ce scade la jumatate. Dupa ce o dati de-o parte, adaugati gelatina scursa si
Amestecati toate ingredientele si obtineti un compus fluid si omogen. Compozitia o puneti in parti egale, in formele din silicon ‘’margarete’’. Coaceti-le in cuptor timp de 15-20 min la temper
Maslinele verzi fara samburi se taie in rondele. Jambonul se taie in cuburi. Faina se amesteca cu ouale la care se aduaga laptele si uleiul. Se amesteca bine. In aceasta compozitie se adauga jambonul,
Fierbeti la vapori buchetelele de conopida timp de 15 min. Pasati-le cu ajutorul presei de facut piure. Lasati-le sa se racoreasca. Incalziti in prealabil cuptorul la 180° C. Amestecati intr-un bol d
O reteta care are la baza dovlecei, care se realizeaza rapid, care nu necesita multa experienta culinara iar rezultatul este un aliment plin de savoare
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta