Arhiva coolinaria
1 Se pregatesc frunzele de salata si se pun intr-un bol larg pentru salata 2 Se amesteca uleiurile, otetul, sarea si piperul pentru obtinerea sosului de salata (vinaigrette) 3 Se taie branza cubulete
Iti propun o salata foarte satioasa, perfecta pentru vara, dar care are foarte putine calorii: salata de orez. Pentru un aspect mai placut iti recomand sa o servesti pe frunze de salata sau de andiva.
1 Se curata asparagusul de capetele tari 2 Se pune apa cu sare intr-o oala larga si se trage un clocot 3 Asparagusul se opareste timp de un minut in apa clocotita si imediat apoi se pune in apa foarte
Gulia este deosebit de populara in China si tarile occidentale, dar datorita aromei sale dulci-picante si a calitatilor terapeutice este tot mai apreciata si la noi in tara. In cazul in care esti curi
Am cautat cateva alternative pentru a prepara o salata de primavara. Una din ele este cea pe care urmeaza sa v-o propun.
M-am gandit pentru sa va propun o salata de iunie cu oua. Dietetica, si in acelasi timp sufficient de consistent pentru a te satura.
Se taie cubulete toate legumele si pieptul de pui dupa ce acestea au fost bine fierte. Se pun intr-un bol si se amesteca bine cu maioneza. Maioneza se prepara: puneti 3 oua la fiert dupa care luati ga
Se taie rosiile si ardeii in bucati nu tocmai mici. Se amesteca cu maslinele (se prefera cele care au samburele extras) si se toarna ulei. Se amesteca intreaga salata, iar la sfarsit se presara condim
Se clateste bine salata (sau rucola) si se taie in bucati mici. Rosiile se taie cubulete, la fel si branza gorgonzola. Se amesteca bine. Salata se asezoneaza cu ulei de masline si cu zeama de lamaie (
Taiati bucati ceapa, rosiile, ardeiul, salata si castravetele. Puneti vinetele intr-un platou la cuptor si coaceti-le la foc mic aproximativ 40 de minute. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se rac
Vinetele se spala si se pun la copt pe o tabla speciala. Se lasa sa se raceasca. Vinetele curatate de coaja se bat apoi bine, punandu-se intr-un castron. Se toarna deasupra uleiul, si se adauga condim
E sezonul salatelor, al zarzavaturilor, al tuturor minunilor pe care natura ni le ofera în dar creându-ne noi posibilitati tot mai apetisante de a mânca sanatos ferindu-ne în acelasi timp de dusma
Se taie dovleacul in cubulete de aproximativ 1-2 cm. Similar si branza feta. Baconul afumat se taie feliute. Se amesteca cele 3, urmarind proportia: dovleac:bacon:branza - 3:2:1.
Se coc vinetele pe o tabla, pe flacara, pana se inegreste coaja si plesneste. Se curata de coaja, muind mereu degetele in apa rece. Nu se lasa nici o firmitura de coaja de vinata. Dupa ce au fost cura
- Pagini:
- « Previous 1 2 3 4
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Folositi putine prajeli si condimente picante pentru masa de sarbatori si multe sosuri usoare.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita