Arhiva coolinaria
Sfecla rosie, prazul si dressing-ul de arahide pot fi preparate si tinute separat la frigider maxim 2 zile inainte de prepararea salatei. Dressing-ul are tendinta sa se ingroase, asa ca il puteti dilu
Dupa masa copioasa de Paste, ajutam organismul sa revina in parametrii normali cu o salata usoara de sezon.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In april
Sugestie de servire: cu piept de pui la cuptor, in sos de mustar si lamaie. Rezulta o cina usoara de primavara, fara gluten!
Nopalul este o specie de cactus comestibil. Reteta mexicana face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Co
Aceasta salata se poate servi ca atare, sau adaugata la o salata de spanac cu branza.
Reteta traditionala munteneasca ”Salata de gogonele cu maioneza” a fost oferita de Complex Draganesti de Vedea si preparata de Daimon Trattoria. Reteta face parte din proiectul “Descopera tradit
O salata algeriana putin neobisnuita, care se serveste alaturi de peste, dar poate constitui si fel principal.
Se orneaza cu frunze de coriandru tocate si se poate servi atat cald, cat si rece, ca salata de orez.
In zilele de post cu dezlegare la ulei, puteti servi aceasta salata de morcovi, avocado si migdale prajite.
O reteta simpla de salata in care cheia este sa lasati ceapa la marinat in otet pentru a-i lua din iutime.
Insoteste perfect pestele prajit, dar se poate servi cu succes si alaturi de carne de porc sau de rata.
Reteta originala poarta semnatura armeanului Arto der Haroutunian in cartea Bucataria nord-africana.
O salata spaniola racoritoare si foarte usor de preparat.
O salata rapida si gustoasa, pe care o puteti prepara oricand, cu improvizatiile culinare de rigoare.
Reteta moldoveneasca "Salata de fasole verde" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brand
Aceasta salata bulgareasca traditionala este foarte populara in toata regiunea Balcanilor si Europa Centrala. Retete similare se gasesc in bucataria greceasca, turca si sarba.
Puteti servi aceasta salata de legume ca fel principal sau garnitura pentru o mancare pe baza de peste.
Salata se poate face cu ardei copti, ardei pe gratar sau pe flacara directa a aragazului (30 de secunde pe fiecare parte). Se poate servi cu friptura rece si mezeluri, dar merge de minune si simpla, c
In aceasta reteta de post, puteti adauga orice legume doriti, atata timp cat pastrati diversitatea culorilor pentru un aspect imbietor. Puteti folosi chiar si stafide...
O salata de castraveti racoritoare si interesanta, in stil oriental.
Aceasta salata de legume italiana este de post si se poate servi cu orice fel de conserva de fasole, linte sau naut.
Puneti orezul pe o farfurie si presarati toate legumele pe el. Pregatiti un dressing cu uleiul, otetul, usturoiul si sarea si turnati peste salata. Foto: Cookipedia
Puteti folosi supa de legume in loc de apa si puteti completa salata cu rosii si verdeturi, dupa gust.
Primavara vine in farfurie cu o salata usoara de rosii cu parmezan, ceapa rosie si busuioc.
Puneti mazarea congelata intr-un castron rezistent la temperaturi inalte. Acoperiti cu apa clocotita si lasati asa 2-3 minute sa se dezghete si sa devina verde aprins. Scurgeti mazarea si absorbiti ap
In loc de morcovi, puteti folosi si dovlecei, dar ar trebui adaugata la reteta si putina menta uscata.
O salata pe care o puteti servi la cina, pentru a compensa mancarurile grele de Sarbatori. Veti fi surprins de cat de bine se potriveste grepfrutul cu maslinele si miezul de nuca usor prajit.
O salata usoara, cu o aroma deosebita, care imbina gustul cremos al branzei cu dulcele-picant al dressing-ului. Maslinele negre, boabele de fasole si porumbul completeaza perfect amestecul de salata v
In 5-6 minute, preparati o salata delicioasa si usoara. Gustul bogat al parmezanului se imbina perfect cu prospetimea verzei de Bruxelles si gustul acrisor al vinegretei, iar migdalele prajite dau acc
Scurgeti fasolea din conserva si clatiti-o usor in apa rece. Intr-un castron suficient de mare, combinati toate ingredientele (cu exceptia feliilor de paine) si amestecati bine. Puneti pe fiecare feli
Puteti completa aceasta reteta simpla de varza la tigaie cu zeama de lamaie, seminte de pin sau miez de nuca. Daca vreti sa folositi mai putin ulei, puteti prepara inainte varza la aburi (aprox. 10 mi
Aveti gata in 30 de minute o salata usor astringenta de la branza Roquefort, cu gust dulce fructat de pere si crocanta datorita nucilor pecan. In plus, vinegreta cu mustar este completarea perfecta!
Curatati morcovii si taiati-i julienne. Intr-un castron suficient de mare, amestecati morcovii cu stafidele. Separat, amestecati bine uleiul, mierea, zeama de lamaie, sarea si nucsoara. Turnati sosul
Intr-o oala, incalziti 250 ml apa. Adaugati sarea si frunza de dafin si amestecati pana se dizolva sarea. Luati de pe foc si lasati sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce se raceste, adaugati otetu
Intr-un castron, amestecati usor castravetii taiati felii, ceapa rosie, ridichile si frunzele de menta cu putin otet alb si ulei de masline, adaugand sare si piper dupa gust. Chiar inainte de a servi
Salata de cartofi (Kartoffelsalat) este una din salatele cele mai des intalnite pe mesele nemtilor, si nu numai ale lor, pretutindeni in lume. Este o salata buna, sanatoasa, care se gaseste gata facut
Salata Waldorf este o gustare usoara, care in mod traditional se face cu mere proaspete, telina si miez intreg de nuca pe pat de salata verde. Originara din New York, de la sfarsitul secolului XIX, se
Continutul conservelor de porumb dulce si de fasole boabe se pune intr-o sita, la strecurat. Se clateste cu putina apa rece, dupa care se lasa din nou sa se scurga foarte bine. Se pune amestecul apoi
Pepenii se taie in doua si li se indeparteaza semintele. Castravetii se spala, se curata de coaja si apoi se taie pe lungime, in asa fel incat sa rezulte niste lamele fine. Aceste lamele se presara cu
Delicat si sanatos, alb, verde sau violet, de la sfarsitul lunii aprilie pana in iunie, sparanghelul - aceasta leguma benefica - ne poate bucura cu bogatia ei de savori si minerale.
O salata de vara clasica, asezonata cu sos de iaurt si verdeturi. Nici patrunjelul, nici mararul nu sunt de ignorat, intrucat au un continut mare de vitamina C, cu proprietati antioxidante.
Este o salata mixta compusa din legume si mozzarella, la care adaugam oul bogat in proteine. Combinatia este delicioasa si datorita sosului vinegreta, care vine sa completeze cu aromele lui acest mix
Pentru cei care isi doresc o cina interesanta, realizata dintr-o salata si branza frantuzeasca, le sugeram aceasta reteta a unei salate combinate care ne va ‘’atinge’’ delicat papilele gustati
Imi permit sa iti recomand o minunatie de salata iute cu penne. Proaspata, cu ingrediente multe printre care si pastele, aceasta salata e minunata la un pranz in familie sau chiar la o iesire in aer l
- Pagini:
- « Previous 1 2 3 4 Next »
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Alternati fericit sarmalutele si friptura cu gratare gustoase si usoare din carne si legume.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita