Arhiva coolinaria
Reteta data este pentru 4 pahare, iar votca poate fi inlocuita cu succes de gin, dupa preferintele fiecaruia.
Incercati o bautura racoritoare de sezon, delicioasa si plina de vitamine! Se recomanda un indulcitor natural in locul obisnuitului zahar.
In serile lungi, incercati acest cocteil destul de tare, dulceag si cu o usoara aroma de ierburi.
Cocteilul clasic prevede cognac, lichior de portocale (Cointreau, Grand Marnier sau alt triplu sec) si zeama de lamaie.
Reteta clasica de cocteil (anii '30) pe baza de gin si albus de ou, colorat si aromat cu sirop de rodii.
Inlocuiti ciresele maraschino din cocktailuri cu aceste cirese preparate mult mai sanatos in casa, fara indulcitori si conservanti.
Daca ati preparat vreodata sos de ciocolata, stiti ca este nevoie de un solvent care sa-l pastreze lichid. In cazul sosului folositi smantana lichida, dar pentru acest cocktail va propunem... alcool.
Pe Masa de Paste, pe langa vinul traditional, incercati si acest cocktail cu vin, brandy si galbenus de ou.
Aceasta inedita baza de cocktail se afla la granita dintre bucataria indiana si cea a Americii Latine si poate fi servita cu tequila, vodka sau whisky.
Combinatia de Campari si lamaie, in proportiile date, ofera acestui cocktail o aroma apropiata de grapefruit.
Ierburile proaspete sunt un detaliu deosebit in orice cocktail.
Se spune ca acest cocktail era preferatul lui Marlon Brando.
Un cocktail destul de tare, dulce-amarui, de savurat intr-o seara romantica.
Decorul traditional al acestui cocktail (numit uneori si Boston sour) este o felie de portocala si o cireasa maraschino.
Denumirea Hot toddy sau tottie se da unor cocktail-uri pe baza de lichior si apa cu zahar si diverse condimente, care se servesc fierbinti.
De Revelion, sampania poate fi inlocuita cu succes cu sangria de sampanie, pentru un plus de originalitate si un aer festiv.
In miez de iarna, acest cocktail exotic va transpune pe o plaja insorita.
Uitati de Bloody Mary si incercati acest cocktail fin cu tequila si Cointreau.
Un cocktail non-alcoolic delicios pe care il puteti indoi cu putina apa sau... vodka.
Cocktail clasic cu tequila, triplu sec si lamaie, Margarita se serveste de obicei cu gheata, iar pe marginea paharului se pune sare sau zahar, dupa gust.
Cocktail clasic in care siropul de zahar se poate inlocui, dupa gust, cu sirop de rodii.
Acest cocktail are o parte gin, o parte vermut dulce si o parte bitter, care in mod traditional este Campari. In zilele calduroase, serviti cocktail-ul intr-un pahar inalt, completand pana sus cu apa
Acest cocktail non-alcoolic se serveste alternativ cu shot-uri de tequila. A nu se confunda cu sangria!
Cu ajutorul unui shaker, preparati un Martini delicios, racoritor si foarte feminin, in tot cu sezonul.
Clasica bautura racoritoare de vara, frappe-ul atat de indragit, capata un plus de gust cu ajutorul bananelor, delicioase si hranitoare.
Vara ne racorim cu un cocktail non-alcoolic foarte aromat si colorat, care este de fapt un amestec reusit de sucuri de fructe: visine, ananas, lamaie si rodii.
Acest milkshake este cunoscut si sub numele de Orage Julius si consta in suc concentrat de portocale amestecat cu lapte si gheata, aromat dupa gust.
Acest cocktail patentat in 1876 este in esenta un amestec de gin cu limonada carbogazoasa.
Pornind de la ciocolata calda mexicana, care este condimentata, putem prepara o bautura energizanta si racoritoare pe baza de cafea.
Este vorba, de fapt, de un cocktail Perfect Martini, la care se adauga si suc de portocale. Se serveste fara gheata, in pahare de Martini reci, decorate cu coaja de portocala.
Turnati cele doua bauturi intr-un shaker de cocktail-uri, umplut pe jumatate cu gheata cuburi. Agitati bine si turnati (fara gheata) intr-un pahar de cocktail racit in prealabil. Decorati cu o cireasa
Clasicul cocktail Mai Tai foloseste suc de lamaie verde (lime) si lichior de curacao si este asociat culturii Tiki (Polinezia).
Lichiorul de nuci preparat in casa se poate servi cu whisky, intr-un cocktail Manhattan modificat. Aroma este deosebita. Se bea cu moderatie, evident, fiind o bautura alcoolica tare, pe baza de vodka.
Sangria facuta in casa nu mai este de mult un secret, dar aceasta reteta contine tequila si vodka, pentru un cocktail mai tare si mai putin dulce decat suntem obisnuiti. Bineinteles, se bea cu moderat
Beti cu moderatie acest cocktail de absint, suc de lamaie si Cointreau - desemnat cel mai bun lichior de portocale din lume.
- Pagini:
- « Previous 1 2 3 4 Next »
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun