Arhiva coolinaria
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, cu zaharul vanilat, cu ghimbirul pudra, cu nucsoara si cu sucul de lamaie. Marscarpone se bate energic in prealabil si s
Ouale se bat spuma cu mixerul adaugand zaharul pe rand. In alternanta se adauga apa si untul topit. Amestecati si cerneti apoi faina, cacao si praful de copt. Acestea se adauga la compozitia in care s
Amestecati capsunile cu sucul de lamaie, cu zaharul si putin ghimbir ras (nu puneti foarte mult pentru a evita acoperirea aromei de capsuni). Foile de gelatina se pun in putina apa pentru a se hidrata
Taiati ciocolata si introduceti-o intr-un vas la bain-marie sau la cuptorul cu microunde. De indata ce este complet topita, puneti jumatate din cantitate pe o suprafata neteda si rece (pe o placa de m
Bateti spuma, ouale si zaharul tos. Adaugati laptele, untul topit si racit, apoi coaja rasa de lamaie si de portocala. Adaugati faina, cacaua si praful de copt cernute, putin cate putin, continuand sa
Pentru inceput, gelatina se inmoaie in apa rece. Puneti intr-o oala frisca, laptele, zaharul, esenta de vanilie (dr Oetcker) si un praf de sare. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana ce zaharul
Incepem prin a pregati maiaua. Intr-un bol se pune drojdia de bere cu o lingurita de zahar si se freaca pana ce compozitia se lichefiaza si devine omogena. Putin cate putin se pune apoi laptele caldut
Coltunasii sunt preferatii copiilor, dar si a adultilor
- Se amesteca amidonul de porumb cu vinul alb si se dau la foc pana aproape de clocot, amestecand bine pana ce se ingroasa si compozita devine fina - Se mai lasa la foc mic pentru inca 5 minute, amest
Se incalzeste cuptorul la 180 C. Se amesteca untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga faina, praful de copt si sarea, se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie si se a
Se amesteca faina, zaharul si praful de copt intr-un vas mai mare. Separat se bate oul, dupa care se adauga laptele, untul si mierea si se incorporeaza amestecul cu faina. Compozitia se coace in forme
Cu o zi inainte de a preagati lalelele se topeste untul la foc mic si apoi se amesteca cu albusurile si cu faina. Se da compozitia la frigider pentru 24 de ore. A doua zi se unge o tava cu unt si apoi
Imi permit sa iti recomand o reteta delicioasa de cubulete cu cacao si cocos.
Imi permit sa iti recomand o reteta deosebita si foarte apetisanta – Romanoff de capsuni.
In 50 de minute ai un desert delicios, sanatos si potrivit pentru intreaga familie- prajitura fara foc. Cel mai interesant este ca nu ai deloc nevoie de preparare termica.
O reteta erotica inedita care va va innebuni simturile. Singura problema ar fi procurarea otetului de zmeura, dar din fericire acesta este disponibil la magazinele bio si in unele marketuri in cantita
Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.
Un desert consistent sau o gustare intre mese, placinta cu cartofi dulci este un preparat de zile mari care merita toata lauda, fiind si foarte simplu de gatit.
Iata o reteta de crema de iaurt cu rodii, care o sa devina preferata ta in aceasta primavara. Mai mult, crema de iaurt cu rodii este racoroasa si se prepara fara foc.
Pentru acele momente cand vrei sa te rasfeti cu ceva dulce, dar pe care sa il prepari cu manuta ta, iti recomand colaceii insiropati.
Capsunile sunt atat de bune crude, incat ar fi mare pacat sa le sufoci cu aluaturi foarte dense sau creme prea dulci. In acest sens iti recomand o desert rapid cu capsuni la pahar.
Delicioasa si usor afrodisiaca, salata de fructe Filipino va fi o adevarata incantare pentru invitatii vostri, putand fi servita deopotriva ca desert la mesele festiva sau ca desert la mesele cu tenta
Cand ma gandesc la minciunele, imi vin in minte imagini din copilarie cand le pragateam impreuna cu bunica mea si ma chinuiam se le modelez dupa forma lor specifica.
Imi permit sa iti recomand o reteta de gogosi cu portocale, mult mai aromate si mai gustoase decat cele cu care suntem deja obisnuiti.
Cu putina scortisoara si ceva mere dulci se pot prepara saptamanal sau chiar si mai des niste clatite apetisante, usor afrodisiace, dar si simplu de realizat.
Un preparat usor si sanatos, numai bun de servit la desert cu putin vin alb sau intre mesele principale ale zilei.
Simplu de preparat si delicioase prin gustul lor afrodisiac, fursecurile de ciocolata cu migdale merg de minune seara alaturi de un pahar rece de vin spumos.
Cu siguranta stiti sa modelati un om de zapada. Dar de un cub de zapada ce ziceti? Suna putin ciudat aceast desert, dar sa stiti ca este delicios daca va plac fructele confiate.
Turta dulce glazurata este pentru mine un desert care imi aduce aminte de copilarie pentru ca fac cumva legatura cu povestea lui Hansel si Gretel.
Baba cu rom este unul dintre cele mai renumite dulciuri napoletane. Dupa cum ne spune DEX-ul, baba este un cozonac rotund, din aluat dospit cu adaos de stafide, insiropat cu un sirop amestecat cu rom
Va marturisesc faptul ca nu sunt o mare impatimita dupa napolitanele din comert pentru ca au acel gust artificial. In schimb imi plac tare mult napolitanele cu rahat facute in casa.
Pentru ca iarna nu gasim chiar atat de multe fructe proaspete care sa nu fie importate, foarte potrivite sunt deserturile cu alune si nuci. Din aceasta serie iti recomand o rulada cu alune si nuci.
Crepes Suzette sunt un desert de origine franceza constand intr-o clatita cu unt Suzette, stropita cu un sos din zahar caramelizat si unt, suc de mandarine sau portocale si lichior de portocale picura
Unul dintre cele mai celebre preparate bulgaresti, banitza este o placinta din foi cu umplutura de branza sau carne tocata, gustoasa si destul de consistenta, care poate fi servita in special in anoti
Simplu de preparat si cu certe valente afrodisiace, halvaua cu fistic este o reteta de succes adusa la noi de pe taramul pasionalilor regi ai Persiei.
Daca va place nuca, atunci veti indragi aceste clatite cu nuca. Foarte dulci si aromate, aceste clatite cu nuca sunt ideale pentru micul dejun.
Merele coapte speciale mi se par desertul ideal iarna, cand afara e un ger de crapa pietrele. Pe langa gustul absolut delicios, merele coapte iti parfumeaza intreaga bucatarie.
Intr-un vas, incalzim untul cu smantana. Dupa ce s-a topit untul, oprim focul si adaugam ciocolata rupta in bucatele si 2 linguri cacao. Amestecam incontinuu cu o lingura de lemn, pana se topeste cioc
Rulada cu branza este delicioasa si calda si rece, nu este pretentioasa si putem profita de bunatatea ei in orice moment al anului.
Imi permit sa iti prezint un desert de inspiratie poloneza- sarlota cu ciocolata. Sarlota de ciocolata se prepara repede si poate fi un desert excelent pentru mesele festive, mai ales ca poate fi prep
Painea prajita e bine sa se consume de regula cat mai simplu preparata, dar uneori putem alterna cu o paine prajita de zile mari, cand merita sa facem apel si la unele condimente parfumate, la putin z
Foarte usor de preparat, dar mai rar de gasit prin camarile noastre de alimente, gemul de smochine are certe valente afrodisiace si e bine ca e asa pentru ca trebuie consumat in maximum 1 luna de zile
Un adevarat breakfast pentru toata durata sezonului rece, fulgii de ovaz cu vanilie, scortisoara si alte condimente aromate confera organismului rezistenta fata de temperaturile joase, dau un miros na
Imi permit sa iti recomand o reteta delicioasa de covrigei cu scortisoara cu care ii poti servi pe cei dragi, pe timp de iarna.
Babovka este un desert traditional din Slovacia, foarte ingenios, gustos si surprinzator de reusit ca rezultat final dat fiind numarul redus de ingrediente utilizate la prepararea sa.
Merele in aluat cu ciocolata reprezenta un desert gustos si de sezon. Nu iti trebuie prea multe ingrediente, iar gustul merelor innobilat de cel al ciocolatei iti vor trezi pofta de iarna si de o bulg
Daca iti este pofta de ceva dulce, poti improvizat rapid si fara prea multa bataie de cap un guguluf cu iaurt- un deliciu!
Imi permit sa iti prezint aceasta reteta de salata de mere, stafide si smochine- un desert delicat si gustos, pentru o seara rafinata!
Imi permit sa iti recomand o reteta de sezon de cornulete cu mar pe care personal am asezat-o la rang de onoare intre retetele mele favorite.
Acest chec insiropat este excelent ca gust si aroma si este usor si rapid de facut. Checul insiropat este delicios la micul dejun, alaturi de o cacao cu lapte.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata