Arhiva coolinaria
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeti cu unt si pudrati cu faina o forma din silicon pentru madlene. Intr-un castron, bateti oul cu zahar si smantana. Adaugati faina si continuati sa ames
Ideala pentru prajituri pufoase si gogosi, aceasta glazura foloseste suc de portocale proaspat, aromat cu vanilie.
Ungeti un vas mic de copt si asezati in el feliile de mar. Intr-un castronel, amestecati faina cu zaharul brun. Adaugati bucatele de unt, pana cand amestecul e format din mici bulgarasi. Adaugati fulg
Cu putina rabdare, obtineti un desert delicios si racoritor. Este foarte simplu de preparat, doar ca trebuie tinut cel putin 7-8 ore la rece inainte de a-l servi.
Amestecati faina cu praful de copt, sarea si zaharul si faceti o adancitura in amestec. Bateti ouale, topiti untul si incorporati-le impreuna cu laptele in amestecul uscat. Transferati intr-un vas pen
Se pot folosi orice fructe de sezon doriti. De exemplu, in aceasta reteta, ati mai putea adauga o para sau cateva prune...
Usor de preparat, dar si foarte delicios si potrivit pentru o masa festiva cu buget redus, profiterolul clasic este completat cu sos cald de ciocolata si fulgi de migdale.
O banana, o smochina, un pahar de iaurt si putin gem sau marmelada = mic dejun rapid, dulce si energizant!
Snack vegetarian fara gluten, migdalele glasate cu gem de cirese se pot adauga si in salate sau pentru a decora prajituri si inghetata.
Un desert simplu, sanatos si delicios! Aroma de scortisoara completeaza perfect bucatile de mere cufundate in iaurt.
Ouale pot fi dulci, si nu numai facute din ciocolata sau folosite in delicioasele retete de prajituri. Fiind facuta doar din albusuri si indulcita artificial, aceasta omleta este cu adevarat dietetica
Salata de fructe sau desert fara coacere, cum vreti sa-i spuneti, cu siguranta va imbie cu aroma de scortisoara si coaja de portocala rasa.
Intr-o oala, amestecati cele doua feluri de lapte cu zaharul. Fierbeti la foc mediu, amestecand in continuu, pentru a nu se prinde de peretii oalei. Adaugati esenta de vanilie, alunele, nucile si migd
Ouale se sparg si se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-un castron mai mare si se amesteca bine cu zaharul si cu laptele pana ce zaharul se dizolva. Se adauga faina si se omog
Foarte simplu si aromat, acest compot de mere va indulceste imediat zilele de toamna.
Incalziti cuptorul la 95 grade Celsius. Tapetati o tava cu hartie de copt si lasati-o deoparte. Umpleti un castron cu gheata, apa si zeama de lamaie. Feliati marul in felii foarte subtiri, pe care le
Se stie ca sarea accentueaza aroma ciocolatei, iar sarea de mare grunjoasa este cea mai indicata, alaturi de o ciocolata de calitate, dulce-amaruie. In loc de coaja de portocala rasa, puteti orna brus
Preparati delicati biscuiti din aluat nisipos cu aspect de piese de domino, unde punctele "de joc" sunt mici buline de ciocolata topita.
Se pune intr-un vas smantana lichida, amestecul de lapte de migdale si cereale germinate cu lapte degresat (sau daca optati pentru inlocuirea cu lapte cu esenta de migdale) si cu batonul de vanilie ta
Nectarinele se numara printre fructele mele preferate si se prepara foarte usor pe gratar. Nu le decojiti, pentru a nu se inmuia prea tare. Puteti inlocui nectarinele cu piersici, iar inghetata, cu fr
Descrisa drept "un glosar sentimental al meniului national", culegerea de retete Mancaruri de altadata (Ed. Trei, 2010) ne invita astazi sa preparam un gustos gem de rosii.
"O masa la moti, la Rosia Montana si in imprejurimi, este o aventura a cunoasterii." Asa incepe Dan-Silviu Boerescu povestea cartii Bucate de aur din Apuseni (Ed. Trei, 2010), din care astazi savuram
Anumite tipuri de deserturi japoneze sunt special preparate pentru ceremonia ceaiului, o ceremonie importanta din viata fiecarei familii japoneze, fie ca vorbim de trecut sau de prezent. Se spune, de
Baclavaua, sarailia, orezul cu lapte si scortisoara sau dovleacul copt cu nuca sunt numai cateva din deserturile traditionale turcesti. Va propunem o alta reteta, usor de realizat, pe baza de gutui (c
Reteta tipic americana, aceste gogosele sunt un deliciu alaturi de o friptura sau ca desert, mai ales pentru cei ce doresc sa incerce gusturi noi. In cazul in care doriti sa serviti aceste gogosele ca
Aceasta reteta de clatite americane pufoase este data pentru 8 portii. Adaptati cantitatile in functie de numarul de persoane.
Pentru ca sezonul cald este in toi, ne gandim ca alimentele trebuie sa aiba un minim caloric, sa ne hranim in asa fel incat digestia sa se faca usor, sa ne hidratam pentru a inlocui apa pierduta si, i
In general, prepararea unui sufleu poate va face sa renuntati, gandidu-va ca este o reteta pretentioasa si greu de realizat. Dupa ce veti parcurge aceasta reteta, va veti da seama ca oricine poate sa
O masa lejera de vara trebuie incheiata cu o salata cu fructe de sezon. Pentru ca au aparut pepenii galbeni, iata o provocare pentru prepararea unei minunate salate cu doua fructe din cele mai parfuma
Pasati zmeura cu un mixer vertical, preferabil intr-un recipient gradat. Adaugati maizena si zaharul tos. Continuati sa mixati pana se omogenizeaza bine. Adaugati apa pana ajungeti la un total de 500
Smantana lichida se incalzeste fara insa a o lasa sa fiarba si se amesteca cu cateva bucati de ciocolata neagra. Se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca si se adauga cafeaua instant. Restul de cioco
Painea cu scortisoara face din acest sandvis un desert perfect chiar si pentru cei mai mofturosi copii.
Un desert diferit de ceea ce cunoastem ca fiind orezul cu lapte facut de bunica. Aromele de rom si vanilie, asociate cu cafeaua, dau un gust deosebit orezului ce poate fi servit ca si gustare de dupa-
Aceasta reteta este o versiune rapida a gemului ce poate fi facut cu diferite tipuri de fructe, in functie de sezon: cirese, capsuni, visine, caise, piersici, prune. Preparand aceasta reteta, cu sigur
Ananasul curatat de coaja se taie in felii foarte subtiri, folosind un cutit foarte bine ascutit. Feliile acestea subtiri se asaza pe farfuriile de servit. Bananele fara coaja, capsunile (spalate, scu
Un desert parfumat, aromat si usor condimentat pentru orice anotimp.
Ciorchinii cu flori de salcam se spala si se scurg bine de apa. Se pun pe un servet din hartie absorbanta sa se scurga. Dupa ce s-au zvantat de apa, se desprind de pe ciorchine. Florile astfel desprin
Aceasta reteta de jeleu cu flori de salcam va va incanta privirea, dar si gustul, cu aromele sale. Jeleul este atat de fin si de placut la gust, incat se poate spune ca numai dulceata din petalele de
Este perioada salcamilor infloriti, iar parfumul lor suav ne invita sa descoperim noi retete care sa le puna in valoare. Florile, de o gingasie aparte beneficiaza de arome ce ne imbie. Va invitam sa p
Un desert lejer, gustos si parfumat, ce poate fi oferit celor dragi, fie ei mari sau mici. Nu uitati: capsunile sunt un rezervor minunat de vitamina A, C si B9, bogate in oligoelemente.
Gustul delicios al capsunilor, parfumul lor aparte si bogatia lor in minerale si fibre face din capsuni un desert ce poate fi savurat in orice moment al zilei.
Strugurii rosii si afinele proaspete se combina inedit (si delicios) cu ghimbir ras, rozmarin si... otet de vin rosu. Puteti servi acest gem pe felii de paine prajita cu branza sau gratar de pui, ames
Portocalele si lamaia se storc, sucul se amesteca cu mierea si se pune intr-un castron in care se vor pune si restul de fructe taiate cuburi. Fructul pasiunii se taie in doua, se opreste pulpa care se
Aceasta spuma poate fi servita ca aperitiv. Bogate in magneziu, amandoua fructele sunt un mare beneficiu pentru organismul nostru, aducandu-ne un mare aport energetic fata de multe alte fructe.
8 galbenusuri se freaca spuma cu 8 linguri de zahar pudra. Se adauga 5 linguri de cacao, 700 g smantana si la urma mirodeniile. Inainte de a se da la cuptor, se adauga 8 albusuri batute spuma cu 4 lin
Topiti untul (margarina) intr-un vas pe care fie il introduceti in cuptorul cald, fie in cuptorul cu microunde. Ungeti cu unt (margarina) o tava (dimensiuni aprox. 30 x 40 cm). Asezati rand pe rand ca
2/3 din cantitatea de mere se coace la cuptorul cu microunde timp de 5-6 min, la putere redusa. Cand se racesc putin se curata pulpa cu ajutorul unei lingurite si se prepara cu ele un piureu. Restul d
Surprindeti intreaga familie, pregatind gofre savuroase acasa. Sunt foarte usor de preparat intr-un aparat pentru gofre si pot fi servite cu ce sos dulce doriti.
Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde si se amesteca cu anasonul taiat fin in prealabil. Compozitia rezultata se toarna in forma Silikomart si se niveleaza pentru a se elimina eventualele bule
Ciocolata se topeste. Se unge forma din silicon cu un prim strat de ciocolata si se lasa sa se raceasca. Se unge apoi cu un al doilea strat. Intre timp, se pregateste umplutura pentru bomboane. Se tai
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata