Arhiva coolinaria
Se amesteca intr-un castronas branza cu ouale, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga o lingura de faina si gris. Se ia in palme cate o cantitate de compozitie, papanasii se rotunjesc si se t
Puneti sarlota la incalzit adaugand si laptele dupa care lasati sa se raceasca compozitia. Intre timp inmuiati biscuitii in siropul de capsuni si asezati primul strat de biscuiti pe fundul platoului,
Se adauga intr-un bol cele trei galbenusuri, faina, untul, zaharul pudra, cana de lapte si plicul cu zahar vanilat si se amesteca pana se obtine aluatul. Se intinde o foaie de aluat pe masa tapetata c
De multe ori evitam sa facem ceva dulce, mai ales pe perioada verii, din cauza caldurii, dar si din cauza faptului ca prepararea dulciurilor cere destul de mult timp. Asa ca o sa venim in ajutorul dor
Este o salata de fructe inedita, de mare efect la petreceri, ea fiind servita in chiar coaja ananasului folosit la pregatirea ei. Coaja trebuie scobita bine in acest sens, iar la final se poate adauga
1 Bateti mai intai bine ouale, apoi adaugati laptele de nuca de cocos si zaharul amestecand pana ce se dizolva tot zaharul; 2 Adaugati faina si sarea si amestecati din nou pana ce compozitia devine om
1 Taiati bostaneii in doua si curatati-i bine de seminte; 2 Puneti bostaneii intr-o tava si acoperiti-i cu apa apoi lasati-i la cuptor pana ce se patrund bine (30-40 minute); alternativ bostaneii pot
Ca origine, in ciuda numelui sau exotic, tiramisu este un desert care se pare ca a fost inventat in regiunea Veneto, din Italia, un loc recunoscut pentru romantismul sau cronic. Desi un desert deosebi
Este un desert usor si stimulant, ideal pentru incheierea unei cine romantice, reusind sa redea si o atmosfera festiva prin culorile sale vii si parfumul inegalabil. Alunga stresul si predispune la gl
Nu cred ca exista un alt desert mai simplu decat fructele. Dar pentru un aspect festiv poti incerca prezentarea lor sub forma de frigarui de fructe trase in ciocolata.
Dupa o masa festiva este deosebit de indicat un desert racoritor. De aceea iti propun o sarlota de portocale deosebit de racoroasa.
Incet, incet se apropie Pastele, pe care eu nu il concep fara cozonac. Si nu orice fel, ci un cozonac special.
Atunci cand esti in pana de idei de aperitive, chiar si in afara postului, iti sugerez sa incerci aceasta reteta de saratele de post.
Aceste nodulete cu susan deosebit de delicioase si rapide pot fi servite drept aperitiv sau le poti rontai ca snak in timp ce vizionezi un film.
Atunci cand ma gandesc la acest tip de gogosi, numite langosi imi amintesc cu nostalgie de pauzele din timpul scolii.
Îti recomand o prajitura foarte usor de preparat care nu-ti va pune în pericol silueta.
Rasfoind internetul zilele trecute am dat peste o minunatie de reteta de clatite olandeze cu mere. Impresionandu-ma modul lor de prezentare, am pus-o in practica si va recomand sa o incercati.
Cand musafirii vin in vizita si nu ai timp sau chef sa prepari ceva la cuptor, iata o reteta de jeleu de portocale foarte racoros cu care ii vei putea surprinde placut.
Pe langa nenumaratele vitamine, fructele de padure sunt si bogate in fibre, avand un procent mai mare decat alte fructe. Dat fiind aceasta, fructele de padure se digera foarte usor, fiind singurele fr
Spalati semintele si indepartati orice membrana. Puneti-le intr-o tava pe un singur strat. Lasati-le la temperatura camerei pentru aproximativ 3 ore pentru a se usca. Preincalziti cuptorul, ungeti sem
Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia dizolvata in in lapta caldut. Se bat albusurile separat, se freaca galbenusurile cu zahar si se pune in mijlocul gramezi de faina. Se adauga coaja de lamai
Pentru a prepara acesti biscuiti tipici trebuie sa amestecati bine zaharul cu ouale, si sa lasati stafidele sa se inmoaie in apa calduta. In alt vas puneti faina de grau si de porumb, un varf de cutit
Daca salatele de fructe va tenteaza, dar v-ati saturat de reteta clasica, noi va propunem o alternativa delicioasa si usor de facut. Aceasta reteta necesita o ora din timpul dumneavoastra si resurse d
Gelatina se inmoaie 10 minute in apa rece. Sucul de lamaie, sucul de fructe, vinul si zaharul se incalzesc pe foc pana cind se topeste zaharul. In acest amestec se introduc foile de gelatina stoarse b
Din faina, oua, zahar si sare se prepara o coca de clatite, care se subtiaza cu lapte. Merele se curata, se scot semintele, se taie felii si se trec prin compozitia de mai sus. Se prajesc in uleiul fi
Se freaca margarina cu zaharul pana se face spuma. Se adauga pe rand celelalte ingrediente, se framanta bine, astfel incat sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se intind foi, se taie triunghiuri.
Intr-un castron special de salata se amesteca: portocalele taiate cubulete, dupa ce au fost decojite, miezul de nuca maruntit, zeama de lamaie si mierea. Se lasa apoi sa stea cel putin o ora, pentru a
Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia dizolvata in in lapta caldut, Se bat albusurile separat, se freaca galbenusurile cu zahar si se pune in mijlocul gramezi de faina. Se adauga coaja de lamai
Se ia o cratita de 4 kg si se amesteca 500g de zahar cu 200 ml de apa. Se lasa la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa 3 minute. Apoi se trage cratita de pe foc si se adauga cele 50g cacao, ame
Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca, impreuna cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Combinam totul, impreuna cu faina, nucile si esenta de rom. Se amesteca pana se omogenizeaza formanduse
Lasam deoparte 100g nuca de cocos. Amestecam restul de nuca de cocos cu margarina, zaharul si laptele praf pana formam o pasta groasa si omogena. Din aceasta pasta formam cu mana bile in jurul alunelo
Din 2 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smantani pentru circa 20 de foi de clatite. Pentru umplutura se amesteca branza cu un ou, cu citeva linguri de sm
Se combina ingredientele pentru aluatul de clatite cu scortisoara, merele si extractul de vanilie. Se amesteca aproximativ 2 minute pana toate componentele sunt integrate. Se toarna acest amestec intr
Intr-un castron se toarna faina, si peste se sparg cele 2 oua. Se adauga apoi sarea (un varf de cutit), zaharul (2 lingurite) si paharul de lapte. Se amesteca bine pana nu mai sunt cocoloase de faina.
Se dizolva drojdia in laptele incalzit in prealabil. Se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca. Se freaca spuma doua galbenusuri cu 100g zahar si sarea. Se adauga laptele cu
Intr-un vas adanc se toarna laptele, si apoi se adauga untul, o lingurita cu varf de sare si se lasa la fiert. Cand da in clocot se adauga si malaiul, amestecand in continuu pentu a nu se forma cocolo
Intr-un castron se bat albusurile impreuna cu aproximativ 30% din cantitatea de zahar pana se fac spuma tare. Se toarna peste restul de zahar, si se amesteca usor. Daca doriti, se adauga incet si caca
Omogenizati laptele de cocos intr-un mixer, turnandu-l si amestecandu-l pentru aproximativ 15 secunde. Daca aveti si nuca de cocos feliutele, adaugati-le inainte de amestecat, si folositi mixerul pent
Se curata de coaja cartofii si se taie cubulete. Se lasa la fiert. Apoi se paseaza cu furculita, pana se obtine o pasta asemanatoare piureului, care se amesteca cu faina si cu o lingura de zahar. Coca
Branza de vaci, grisul, oul, faina, coaja rasa de portocala si zaharul se pun intr-un castron mare. Se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o pasta care arata ca o smantana groasa. In cazul in
Se amesteca intr-un castronas branza cu ouale, pana cand se capata o pasta cremoasa. Se adauga o lingura de faina si gris. Se ia in palme cate o cantitate de compozitie, se rotunjeste si se turteste i
albenusurile se freaca cu zaharul, apoi adaugindu-se pe rand sarea, aromele si branza. Se amesteca pana se obtine o textura cremoasa. Separat se face un aluat de cozonac. Se lasa sa creasca suficient.
Banana se decojeste si se taie in bucatele mici. Se toarna peste indulcitorul. Se paseaza banana, fie cu un robot de bucatarie, fie cu lingura. Se adauga cafeaua, si se amesteca bine. Cafeaua se poate
Se cojesc perele si se pun intr-o craticioara cu vin impreuna cu apa si zaharul. Se lasa la fiert pentru aproximativ 40 de minute. Dupa ce au fiert, perele se scot si se pun pe o farfurie. Vinul cu ap
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata